Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İKÖ’den acil ateşkes çağrısı

İslâm Konferansı Örgütü (İKÖ) genişletilmiş yürütme kurulu toplantısına katılan ülkelerin temsilcileri, Lübnan’da acil ateşkes çağrısında bulundular. Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi Endonezya’nın Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono, ‘’Bu savaş durmalı. Aksi halde bu, İslâm dünyasının radikalleşmesine yol açacak, hatta bugün ılımlı olanların bile... Böylece, nihaî kâbusa, yani medeniyetler çatışmasına bir adım kalmış olacak’’ diye konuştu.


BU SAVAŞIN GALİBİ YOK

İslâm Konferansı Örgütünün (İKÖ) Malezya’da yaptığı toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Hiçbir gerekçe bu yapılanı masum gösteremez

ABD’ye güven sarsılıyor

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Lübnan’da devam eden trajedinin, ABD’nin özgürlük ve adalet konularındaki liderlik mirasına iliş


  STK’lardan Lübnan konsolosluğuna ‘destek’ ziyareti

Bazı sivil toplum kuruluşu temssilcileri, Lübnan’ın İstanbul Konsolosluğu’na destek ziyaretinde bulundu, konsolosluk önünde yapılan basın açıklamasıyla İsrail, ABD ve İngiltere’yi protesto etti.


  Şemdinli dâvâsında üye hakim çekildi

Şemdinli davası sanıklarından terör örgütü PKK itirafçısı Veysel Ateş’in Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında üye hakim Ferhat Erbaş, yargılamada ‘’vicdanen tarafsız olamayacağı’’ kanaatiyle davadan çekildi.


  Bir milyon insan evsiz

İsrail’in saldırılarının ardından yardımları ulaştırmak üzere Lübnan’a giden ekip arasında yeralan İHH Basın Sözcüsü Osman Atalay, bir milyona yakın Lübnanlının evlerini terk etmek zorunda kaldığını ifade ederek, en çok tıbbi malzemeye ve sünger yatağa ihtiyaç olduğunu vurguladı.


  Özer: TBMM, çıkardığı yasaya uymadı

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcı ve Konya Şube Başkanı Kemal Özer, TBMM’nin web sitesinde Türkiye İsrail ve Filistin Parlamentolararası Dostluk Gruplarına ait herhangi bir bilgi bulamayınca Bilgi Edinme Yasası'ndan yararlanarak gruplara üye milletvekillerinin listesini istediklerini, ancak TBMM’nin cevap vermediğini savundu.


  Mumcu: ‘İstikrar’ masal gibi

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ‘’Adına ‘istikrar’ denilen masal, tıpkı bir ninni gibi, giderek yoksullaşan, umutsuzluk batağına saplanan toplumu avutuyor, adeta bir hipnozun içinde uyutuyor’’ dedi.


  YÖK’ten iptal dâvâsı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Maliye Bakanlığının 1 Temmuz 2006 tarihli Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliğinin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay’da dava açtı.


  Zammın, EGO’nun borcuyla ilgisi yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, doğal gaza yapılan son zammın EGO’nun BOTAŞ’a olan borcuyla ilgili olmadığını bildirdi.


  Gülle iyileşiyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle’nin, sözlü uyaranlara da kuvvetli cevaplar vermeye başladığı bildirildi.


  Rumlardan şaşırtan adım

Kıbrıs Rum yönetimi, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’un görüşmesi için, Rum liderinin BM’nin aracılığıyla Talat’a bir mektup gönderdiğini açıkladı.


  Zalim zulmünde boğulacak

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, ''Filistin ve Lübnan'ı insan haklarını hiçe sayarak kan ve gözyaşına boğan İsrail, yaptığı zulümlerin ağırlığı altında ezilerek yok olacaktır'' dedi.


  Dünya, ‘sağırlar diyaloğu’nu oynuyor

‘’Keçiören Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’’ üyeleri, Filistin ve Lübnan’da gerçekleştirilen operasyonlar sebebiyle, İsrail’in Ankara Büyükelçiliği önünde eylem yaptı ve elçilik önüne siyah çelenk bıraktı.


  Cumartesi Sıhhiye’deyiz

İsrail’in Filistin ve Lübnan’da yaptığı soykırıma yönelik tepkiler artmaya devam ediyor.


  İsrail'i ABD de kurtaramayacak

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, ‘’İsrail, Filistin ve Lübnan’da döktüğü kanda boğulacak, onu, güvendiği ABD’de de kurtaramayacak’’ dedi.


  Türkiye’ye teşekkür

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırısının ardından, savaş bölgesinden tahliyelerde büyük başarı gösteren Türkiye’ye teşekkür yağıyor.


  İstifa sayısı 70’e yükseldi

Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubunun AKP’li 55, CHP’li 12 ve ANAVATAN’lı 3 olmak üzere şu ana kadar 70 üyesi istifa etti.


  Tanrıverdi: İnsanlık tarihi böyle vahşet görmedi

TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, İsrail’in yaptığı vahşetin insanlık tarihi boyunca görülmediğini söyleterek İsrail’in Hitler’i arattığını ifade etti.


  Şûrada asker ve YÖK ağırlığı

Millî Eğitim Şurası’nda yer alan üniversite rektörü sayısı yeni düzenlemeyle 10’dan 20’ye, Genelkurmay Başkanlığı’nın temsilci sayısı ise 2’den 5’e çıkarıldı.


  İslâmiyetle şereflendiler

Hollanda’ya 4 yıl önce çalışmaya giden Ümit Kurgun ile tanışarak evlenen Hollandalı Diana, Müslüman olarak Amina ismini aldı.


  Üniversite hastahaneleri iflâsın eşiğinde

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, Maliye Bakanlığının Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği’nin ardından üniversite hastahanelerinin büyük gelir kaybına uğradıklarını ifade ederek, ‘’İflâsa doğru gidiyoruz.


  Tıp Fakülteleri hemşire bulamıyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastahanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Özkağnıcı, boş kadrolara hemşire atayamadıkları, yeni kadrolar için onay verilmemesi sebebiyle büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.


  Başarılı öğrencilere mektup

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, ÖSS sözel ve eşit ağırlık puan türünde ilk 3 bin ile yabancı dil puanıyla ilk 250 kişi arasına giren öğrencilere AÜ Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli imzalı birer mektup gönderdi.


  Meslek sahibi olarak çıkacaklar

Kayseri Kapalı Cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler, cezalarını tamamladıktan sonra daha kolay iş bulabilmek için düzenlenen kurslarda meslek öğreniyorlar.


  Kızılay yardımı yola çıktı

Türk Kızılayının Lübnan’da yaşanan savaştan etkilenen sivil halka ulaştırılmak üzere bölgeye gönderilen 18 TIR’dan oluşan yardım konvoyu yola çıktı.


  Gurbetçilerden bilgisayar desteği

Hollanda’da yaşayan Cantürk kardeşler, Erzincan’ın Altınbaşak İlköğretim Okulu’na bilgisayar ve laboratuvar malzemesi yardımında bulundu.


  Köy meydanında kavga: 8 yaralı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde köylüler arasında çıkan kavgada, 8 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Kalfalar köyünde oturan 2 ailenin fertleri, henüz belirlenemeyen bir sebeple kavga etti.


  Mezarlıkta otopsi merkezi

Antalya’nın Alanya ilçesinde, müstakil otopsi merkezi açıldı. Alanya Belediye Mezarlığı içerisine, Alanya Belediyesi tarafından yaptırılan otopsi merkezinde, ilçedeki tüm adlî vak’aların otopsisi gerçekleştirilecek.


  Suçlar istihdamla önlenecek

Trabzon’da suç işlemiş ve suça eğilimli çocuklar, meslek kuruluşlarının yardımıyla çeşitli işlerde istihdam edilerek topluma kazandırılacak.


  Kocaeli’nde su sıkıntısı

Son yılların en kurak mevsiminin yaşanması ve yağış miktarının düşmesi sebebiyle Kocaeli’nin, susuzlukla karşı karşıya olduğu bildirildi.


  Bilgisayar kullanırken sağlığınızdan olmayın

Bilgisayarın yaygın olarak kullanımı, bir yandan hayatı kolaylaştırırken, öte yandan ortam şartlarının ergonomik olmaması durumunda kullanıcı sağlığı üzerinde olumsuz etkilere yol açıyor. Yanlış seçim ve yanlış kullanım sonucu baş ve sırt ağrıları; göz, boyun, sırt, bilek ve eklem rahatsızlıkları sıklıkla görülüyor.


  Garmastan, emzirmeyi kolaylaştırıyor

Bir anne için yaşanabilecek en güzel tecrübelerden birisi bebeğini emzirmektir. Ancak memede oluşabilecek çatlaklar, emzirme dönemini sıkıntılı hâle getirebiliyor.


  Bebeğinizin kişisel web sitesi olsun mu?

Bebek fotoğraflarının yer aldığı bir internet sitesi, bebeğine kişisel web sayfası oluşturmak isteyen anne ve babalara ücretsiz web alanı sunuyor.


  Siyah noktalara son

Cildimizdeki istenmeyen misafirlerden biri de siyah noktalar. Daha temiz bir cilt için evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz limon suyu ve yoğurtla hazırlanan maskeyle, sivilce ve siyah noktalardan kurtulabilirsiniz.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004