Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

TSK İncirlik skandalını doğruladı

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği, TSK mensubu bir personelin, İncirlik Üssü’nde, ABD Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ait bir sosyal tesisten arabasıyla ayrılırken, park yerinden yanlış yönde çıkma girişiminde bulunması üzerine ABD güvenlik personeli tarafından durdurulduğu belirtildi.


TASARI VAR, SONUÇ YOK

Lübnan’da sivil katliâmı sürerken, BM hâlâ bir karar almak için görüşmeleri sürdürüyor. Fransa tarafından sunulan Lübnan karar tasarısı BM Güvenlik Ko

İKÖ’den Güvenlik Konseyine mektup

İslâm Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, BM Güvenlik Konseyi daimi üye ülkelerinin dışişleri bakanlarına birer mektup gönde


  Lübnan: Tasarı ateşkes çağrısı yapmıyor

Lübnan hükümeti, BM Güvenlik Konseyi’nde masada bulunan karar tasarısını reddetti.


  Konyalı imamdan ABD’ye dâvâ

ABD’de 11 Eylül saldırısının ardından insanlık dışı muamele gördüğü gerekçesiyle ABD yönetimine dâvâ açan ilk kişi olan Konyalı eski imam İbrahim Türkmen, 4.5 yıldır devam eden dâvâda ifade vermek üzere özel vize ile ABD’ye davet edildi.


  Sıcaklıklar normale dönüyor

Tüm yurtta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının salı günü kuzeybatı, çarşamba günü kuzey kesimlerde azalarak mevsim normalleri seviyesine ineceği, güney ve iç bölgelerde ise yüksek değerlerde seyretmeye devam edeceği bildirildi.


  Talat: Hükümet krizi yeni sürece zarar verir

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs konusunda yeni bir müzakere sürecine ilişkin çalışmalar sürerken, ülkede yaşanabilecek ciddi bir hükümet krizinin çalışmalara zarar vereceğini söyledi.


  BTC hattı üzerindeki şanslı köyler

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Şirketi Bölgesel Kalkınma Girişimi Koordinatörü Şükran Çağlayan, BTC hattı üzerinde bulunan 331 köyde bugüne kadar bir çok sosyal projenin hayata geçirildiğini bildirdi.


  Fırat: İşsizlik temel sorun

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, işsizliğin dünyanın her tarafında ve Avrupa Birliği ülkelerinde temel sorun olduğunu söyledi.


  Altyapısı yok, festival için para istiyorlar

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, belediye başkanlarının kendisini arayarak ödenek istediklerini belirterek, ‘’Oysa bu istekte bulunan belediyelerin çoğunda kanalizasyon yok, arıtma tesisi yok. Arkadaş sen önce onları tamamla sonra festival yaparsın dedi’’ dedi.


  Bursa’da şüpheli variller

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Lütfiye köyü yakınlarında bir tarlada, 5 adet varil bulunduğu bildirildi.


  TPAO, denizleri arayacak

Kara faaliyetlerinin yanı sıra son yıllarda denizlerde hampetrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine de önem veren Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü Batı Karadeniz, Ege Denizi ve Akdeniz deniz sahalarında veri toplama hizmetleri ile ilgili proje çalışmalarını tamamladı.


  Yazıcı: AKP’de hortumcuya yer yok

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ‘’Arsız, hırsız olanlar, hortumculukla tanımlananlar veya bu şekilde algılanan kişiler bize üye olamazlar’’ dedi.


  Edirne’de kaçak operasyonu

Edirne’de, yasadışı yollardan yurt dışına gitmek isteyen 9 kişi yakalandı.


  Komşuda 4 büyüklüğünde deprem

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarında Richter ölçeğine göre 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


  İdil Jandarma Komutanlığına taciz ateşi

Şırnak’ın İdil İlçesinde ,Jandarma Komutanlığına teröristlerce taciz ateşi açıldı.


  Hadımköy’de trafik kazası: 4 ölü

Hadımköy’de, meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.


  2 trafik kazası: 2 şehit, 6 yaralı

Van ve Balıkesir'de askeri araçların karıştığı 2 ayrı kazada, bir astsubay ile bir uzman şehit oldu, 6 er yaralandı.


  Medyaya dünyada güvenen yok

Uluslararası Araştırma Şirketi GfK’nin 20 ülkede yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, en az güvenilenler sıralamasında politikacılar, üst düzey yöneticiler ve gazeteciler bulunurken, en güvenilir bulunan kurumlar arasında doktorlar, öğretmenler ve ordu geliyor. GfK’dan yapılan açıklamada, araştırma şirketinin, ‘’Güven Endeksi Araştırması’’nı, Belçika, Danimarka, Almanya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İngiltere, İtalya, Avusturya, İspanya, İsveç, İsviçre, Bulgaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Rusya, Romanya, ABD ve Türkiye’de 19 bin 674 kişi ile yüz yüze görüşerek gerçekleştirdiği bildirildi.


  Valiliğin internet sitesi “hacklendi”

Ankara Valiliğinin resmi internet sitesi, bilgisayar korsanları (hacker) tarafından ‘’hacklendi’’.


  3 bin 269 turiste 1 rehber düşüyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Celil Güngör, Türkiye’ye yılda 17 milyon turist geldiğini belirterek, 1 rehbere 3 bin 269 turist turist düştüğünü söyledi.


  İsrail saldırıları biran önce sonlandırılmalı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, İsrail’in Lübnan ve Filistin’e saldırılarını vahşet olarak değerlendirerek, bu vahşetin biran önce sonlandırılması gerektiğini kaydetti.


  Duâlar Lübnan için

Fatih Camii’nde Lübnan ve Filistin’e destek için duâ edildi.


  ‘Filistin Gönüllüleri’ yola çıktı

Kendilerini ‘’Filistin Gönüllüleri’’ olarak nitelendiren bir grup, Filistin ve Lübnanlılarla Suriye’de bir araya gelmek üzere otobüsle İstanbul’dan Şam’a hareket etti. Mazlumder ve İsra Kültür Merkezinin işbirliğiyle yapılan organizasyon kapsamında Suriye’ye gidecek 40 kişilik grup, Fatih Camii önünde toplandı.


  İlgisizlik çocukları suça itiyor

Eskişehir Sosyal Hizmetler Müdürü Basri Canbaz, gelişme ve yetişme imkanları olmayan, kişilik gelişimleri ve toplumsallaşma süreçleri bölünmüş çocukların, suça itilme ve bağımlılığa yönelme tehlikesiyle iç içe kaldıklarını söyledi.


  Gurbetçiler dönüş yolunda

Kapıkule Sınır Kapısı’nda, Avrupa’nın değişik ülkelerinde çalışan gurbetçilerin ülkeye gelişleri ve geri dönüşleri devam ediyor.


  OKS’de 2. yerleştirme başlıyor

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) 2. Yerleştirme için başvuru süresi bugün başlıyor.


  Ağustos’ta kar keyfi

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Toroslar’ın güneş yüzü görmeyen bölümlerinde biriken kar, sıcaklardan bunalan vatandaşların serinleme kaynağı oluyor.


  Beyaz eşekler koruma altında

Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Tarım Müdürlüğü tarafından başlatılan proje ile nesli tükenmekte olan beyaz eşeklerin koruma altına alındığı, bakımını ise çobanların yaptığı bildirildi.


  Hizmet içi eğitime çeki düzen

Bakanlar Kurulunun, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ile Çevre ve Orman Bakanlığı bünyesinde düzenlenen hizmet içi eğitim, kurs ve seminerlerde ücretle okutulacak ders saatlerinin sayısı, ders görevi alacakların nitelikleri ve diğer hususların tespitine ilişkin kararları, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


  Sağlık ve güzellik için domates

Yaz aylarının en lezzetli sebzelerinden domatesin, aynı zamanda güzellik kaynağı da olduğu bildirildi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Erkan Erdal, domateste bulunan ve kırmızı rengi veren likopen maddesinin, bilinen en iyi antioksidan olduğunu belirterek, ılık domates maskesinin cildi gergin tuttuğunu söyledi.


  ‘Güneşlenme, cilt kanserine yol açıyor’

Denizli Devlet Hastahanesi Cilt hastalıkları Uzmanı Dr. Şule Gökşin, son dönemlerde güneşlenmenin moda haline geldiğini ancak bunun cilt kanserine yol açtığını bildirdi.


  Şişmanlık, erken ölümde risk faktörü

Bir sağlık sorunu haline gelen şişmanlığın, birçok hastalığın kaynağı olduğu gibi hayat süresini de kısalttığı bildirildi.


  Emniyet’ten bisiklet uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü, çocukları bisiklet konusunda uyardı. Resmî internet sitesinde ‘bisiklete binme yöntemleri’ hakkında bilgi veren Emniyet, çocuklara, “Bisikletle dolaşmak hem sevilen bir eğlence hem de çok yararlı bir spordur. Ancak eğer bazı şeyler yolunda gitmiyorsa sadece kendimizi tehlikeye atmamız anlamına gelir” uyarısında bulundu.


  Ana sütü korur

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, anne sütünün bebeğin en tabiî besin maddesi olduğunu belirterek, anne sütü ile beslenen bebeklerde bağırsak, kalp ve şeker hastalığının daha az görüldüğünü söyledi.


  Barajlar canlı türlerini tehlikeye sokuyor

Doğa Derneği Yerel Teşkilatlanma Koordinatörü Nuri Özbağdatlı, ‘’Çevresel etkileri çoğu kez göz ardı edilen baraj inşaatları, doğal yaşam açısından önemli akarsu vadilerini su altında bırakmaları sebebiyle çok sayıda canlının neslini tehlikeye sokuyor’’ dedi.


  İsrail denizleri de kirletti

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları bütün bölgeyi tehdit eden çevre felâketlerini de beraberinde getiriyor. İngiltere’de yayınlanan The Guardian ve Financial Times gazeteleri, İsrail’in bombaladığı Jiyyeh Santral’inden sızan ham petrolün durdurulması gerektiğini aksi takdirde sızıntının Türkiye’ye kadar ulaşabileceğini yazdı.


  Deniz suyunun yararları

Denizli Devlet Hastahanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Serdar Sarıçel, kulak ve buruna kaçan deniz suyunın yararlı olduğunu söyledi.


  Çölleşiyoruz

Türkiye artık daha az yağış alıyor. Yağışlarda, uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 5, önceki yıla göre de yüzde 10.9 oranında azalma var. Bazı bölgelerde dikkat çeken çölleşme yaşanıyor.


  Akarsularda denetim kirliliği düşürdü

Adana, Mersin ve Hatay’daki nehir ve akarsularda, yetkili kurumların yürüttüğü düzenli denetim ve kontroller sayesinde kirlilik düzeyinin normal sınırlarda tutulduğu bildirildi.


  Bergama’da mahkeme kararı uygulansın

İzmir-Bergama, Eşme, Sivrihisar, Havran/Küçükdere El Ele Hareketi üyeleri, İzmir’in Bergama ilçesindeki altın madeniyle ilgili mahkeme kararlarının uygulanması, işletmenin mühürlenmesi için İzmir Valiliğine dilekçe verdi.


  Konya fidanla buluştu

Son yıllarda kuraklıktan en fazla etkilenen, su kaynakları azalan Konya’da, geçen fidan dikim sezonunda kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri tarafından 10 milyon adetin üzerinde fidan dikildi.


  İçme suyunda arsenik bulundu

Avrupa’nın en büyük altın rezervi bulunan ve geçtiğimiz hafta yapılan açılış töreniyle altın üretimine başlanan Uşak’ın Eşme ilçesinde, şehir içme suyunun sağlandığı yeraltı kuyularının birinde arsenik saptandı.


  Türkiye su fakiri oluyor

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elman İskender, Türkiye’nin ormanlarını korumadığı ve geliştirmediği takdirde gelecekte su fakiri ülkeler arasında katılacağını söyledi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004