Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

‘Arabesk kültür’ mercek altında

Başbakanlık, son dönemde yeniden ilgi odağı olmaya başlayan arabesk kültürünü araştırmak için harekete geçti. Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, varoşlarda başlayıp son dönemde sosyeteye kadar uzanan arabesk kültürü mercek altına aldı. Bu doğrultuda kurum bünyesinde uzmanlardan oluşan bir ekip kuran Başbakanlık, arabesk kültürü araştırmak için aile ve sosyal hizmet alanlarındaki uzmanları görevlendirdi.



Battal Gazi, Süperman’e karşı

Tüm dünyada ‘’Superman’’, ‘’Örümcek Adam’’, ‘’Batman’’, milyonlarca dolarlık filmleriyle vizyonda kendine yer edinirken, Yeşilçam tarihi de kendince “süper kahramanlara” sahne oldu. Kara Murat, Karaoğlan, Malkoçoğlu, Battal Gazi, Tarkan, Dünyayı Kurtaran Adam, Kılıçaslan gibi kahramanların maceraları, Hollywood’un süper kahramanlarını gölgede bırakacak cinsten...



Kültür nakışlarımız Somuncu Baba’da

Somuncu Baba Dergisi Ağustos sayısıyla bizi biz yapan değerlerimizi, inancımızı, kültürümüzü, manevî zenginliklerimizi daha yakından inceliyor. Genel Yayın Yönetmeni İsmail Palakoğlu, başyazısında içinde bulunduğumuz mübarek üç aylardan, kandillerden edebî bir dille söz ediyor.



“Türkülerle Türkiye” CD’si DÖSİM Mağazalarında

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi’ne (DÖSİM) bağlı olarak faaliyet gösteren Erzincan Kitap Satış Mağazası’nda kitap ve hediyelik eşyanın yanı sıra şimdi de “Türkülerle Türkiye” CD’lerinin satışına başlandı.



Doğu Karadeniz piknikte buluştu

Geleneksel doğu Karadeniz yayla pikniği Trabzon’un Düzköy ilçesi Işıklar beldesine bağlı Kayabaşı yaylasında gerçekleştirildi. Organizasyonunu Yeni Asya gazetesi Trabzon temsilciliğinin yaptığı piknik yoğun katılımla gerçekleştirildi. Pikniğe yaklaşık 90 kişi katıldı.



Kosova’da Osmanlı mezarlığı bulundu

Kosova’nın doğu bölgesinde bulunan ve yaklaşık 100 Türk ailesinin yaşadığı Gilan’a bağlı Soyeva köyünde Osmanlı mezarlığı bulundu. Gilan Belediyesi’ne bağlı Soyeva köyü yakınlarında, köy sakinleri tarafından bir ormanın içerisinde tesadüfen bulunan ve yaklaşık 20 mezar taşının bulunduğu Osmanlı mezarlığı, Kosova Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı harekete geçirdi.



Anlayış: Barbarlar kapımızda!

Anlayış dergisi bu ay Orta Doğu’da yaşanan vahşeti “Barbarlar Kapımızda” başlığıyla kapağına taşıyor. Dünya Basınından bölümünde ABD’nin prestijli dergilerinden birinde yayımlanan Ralph Peters’in “Kanlı Sınırlar: Daha İyi Bir Orta Doğu Nasıl Görünürdü?” başlıklı makalesi, bölgemizdeki sınırların yeniden çizilmesi üzerine yapılan korkunç planları yansıtıyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004