Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Zamlar enflasyonu azdırır

Bursa’daki iş dünyası kuruluşlarının temsilcileri Temmuz ayı enflasyon oranlarını Yeni Asya’ya değerlendirdi. İnegöl Ticaret ve sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl dövizin artması, faizin yükselmesinin tabiî sonucu Temmuz enflasyonunun da Haziran gibi yüksek çıktığını belirterek, hedeflerin şaştığını ama yine de bundan sonrası için enflasyonla kararlı bir şekilde mücadelenin sürmesi gerektiğini ifade etti.


Bolat: Millî fındık politikası oluşturalım

Fındıkla ilgili tartışmaların doruğa çıktığı bugünlerde, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon’da konuyu masaya yatırdı. Toplantıda

“Petrol fiyatları arttı, müteahhitlere iş kapısı açıldı”

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, yarısı petrol üreten ülkelere olmak üzere, Türk müteahhitlerinin 2006 yılının ilk 7 ayında yurt dışında 6.7 milyar dolarl


  Bayraktar: Çimentodan çevre vergisi alınsın

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, ihraç edilen çimentodan çevre vergisi alınmasını istedi. Bayraktar, demir ithalindeki gümrük vergisinin düşürülmesi, bekleme süresinin de kaldırılması için çalışma yaptıklarını bildirdi.


  TZOB’dan fındık için stoklanma teklifi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, fındık sorununun çözümü için hükümete bazı öneriler sunduklarını belirterek, bu tekliflerin başında ‘’arz fazlası olan yıllarda bu fazlanın alınıp stoklanmasını öngören bir programın uygulanması’’ geldiğini bildirdi.


  Kaçak hayvan girişine sıkı tedbir geliyor

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Ağustos ayı itibariyle uygulama koyduğu internet tabanlı yeni hayvan kayıt sistemine göre, hayvanlar, satın alındığı noktada alan kişinin üzerine kaydedilmeye başlandı.


  Salçalık kırmızı biber sezonu açıldı

Türkiye’nin önde gelen salçalık kırmızı biber üretim merkezlerinden olan Adana’nın Karaisalı ilçesinde, biber hasadına başlandığı, bu yılki rekoltenin 25 bin ton civarında olmasının beklendiği bildirildi.


  Bor ihracatı rekora koşuyor

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünün bor ihracatı rekora koşuyor. Önemli bir potansiyele sahip bor madeninin ekonomiye katkısının artırılmasına yönelik çalışmalardan somut sonuçlar alınmaya başlandı.


  İhraç ürünlerine ‘broşürlü’ tanıtım

İhracatı Geliştirme ve Etüd Merkezi (İGEME), Türk ihraç ürünlerinin yurt dışı tanıtımını yapmak için, ücretsiz ‘’tanıtım broşürleri’’ hazırlayacak.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004