Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Muhteşem bir geceydi

Sezonun ilk maçında K. Erciyes karşısında alınan farklı galibiyeti ‘harika’ olarak nitelendiren F. Bahçe teknik direktörü Zico, hafta içinde çıkacakları Kiev deplasmanından iyi bir sonuçla döneceklerine inandığını kaydetti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Kayseri Erciyesspor maçına oyuncuların istekli ve hırslı başladıklarını belirterek, ‘’Gerçekten harika bir maç oldu’’ dedi.

Zico, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, maçın kontrolünü ellerinde bulundurduklarını ifade ederek, ‘’Bizim için gerçekten harika bir maç oldu. Maçın kontrolü elimizdeydi. Appiah oyundan atılınca kontrolü biraz elimizden kaçırdık, ama sonra tekrar elimize aldık. İkinci yarıda da iyi oynadık, birbirinden güzel goller atarak, güzel bir galibiyet aldık’’ diye konuştu. Bir kişi eksik oynamalarına rağmen bütün oyuncularının fedakârlık yaptığını anlatan Zico, ‘’Oyuncularım eksik olan arkadaşlarının yokluğunu hissettirmediler. Defans oyuncularım da çok dikkatli oynadılar. Bu tip galibiyetler şampiyonluğa oynayan oyuncular için çok önemlidir’’ şeklinde konuştu.

KİEV’İ DÜŞÜNECEĞİZ

Kayseri Erciyesspor maçında oyuncularının sahaya çok fazla şey yansıttıkları için şu anda yorgun olduklarını belirten Zico, “Artık yarından itibaren kafamızı Dinamo Kiev maçına çevireceğiz’’ dedi. Kiev’den iyi bir sonuçla döneceklerine inandıklarını kaydeden Brezilyalı teknik adam, “Biz oradan güzel bir sonuçla, bize yarayan sonuçla döneceğimize inanıyorum’’ şeklinde konuştu.

ANELKA MESELESİ

Zico, bir süredir takımdan ayrı özel çalışan Anelka ile bir görüşme yaptığını, Fransız futbolcudan Dinamo Kiev maçında yararlanabileceğini açıkladı. Brezilyalı teknik adam, şöyle devam etti: ‘’Anelka ile bir görüşme yaptım, kendisi Fenerbahçe’ye daha katacak şeyleri olduğunu söyledi. Onun gibi büyük bir futbolcudan yararlanmak isteriz. Kiev maçında Anelka ile başlayabiliriz. Anelka, şu anda Fenerbahçe’nin futbolcusudur. Biz de ondan yararlanmak istiyoruz.’’

07.08.2006


 

Trabzon’da mağlubiyetin üzüntüsü yaşanıyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Sebastiao Lazaroni Kayserispor maçında ilk yarıda yakaladıkları birkaç pozisyonu değerlendiremediklerini, ikinci yarıda oyuna giren futbolcularından da beklediği performansı alamadığını kaydetti.

Lazaroni, ‘’Ligin başlangıç maçıydı. İyi başladık, gol de atabilirdik. Marcelinho ilk dakikada çok iyi bir pozisyon yakaladı, ama kullanamadık. Gökhan çok hareketli bir futbolcu. Savunmamızı rahatsız etti. Ragıp çok güzel bir gol attı, moral olarak düştük. İkinci yarıda ise üretken olamadık. Başlangıçta üzüntü yaşadık, ama daha iyi olacağız’’ diye konuştu.

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, ‘’Futbolcularım verdiğim taktikleri harfiyen uyguladılar’’ dedi. Sağlam, Trabzonspor’u 1-0 yendikleri karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında, sezonu açarken iki önemli hedefleri olduğunu, İntertoto ve UEFA Kupası maçları ile ligde başarılı olmayı hedeflediklerini belirtti.

Kafkas: Telâfisi var

Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, Kayserispor mağlûbiyetinin telafisi olduğunu ve bir maça takılıp kalmayacaklarını söyledi. Kafkas, Kayserispor maçında ne yaptığını bilen Trabzonspor’un olduğunu belirterek, “Bu bize ilerisi için umut verdi. Mükemmelliğe giden yola da birden ulaşılmaz. Futbolda her türlü sonuç var ve mağlup olduk. Kayserispor mağlubiyetinin telâfisi var. Biz bir maça takılı kalmayacağız’’ dedi.

07.08.2006


 

Üç transfer Apoel’e karşı yok

Bordo-mavili takımın yeni transferleri Marcelinho, Ersen Martin ve Musa Büyük, Apoel FC maçında forma giyemeyecek.

Üç oyuncunun yeni transfer olmalarından dolayı UEFA’ya bildirilemediği bildirildi. Apoel’in geçen sezon bordo-mavili takımın Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda elendiği Anorthosis Famagusta takımından daha iyi bir takım olduğu ve etkili oyuncularının bulunduğu belirtildi.

07.08.2006


 

Kayseri, UEFA Kupası öncesi moral buldu

Kayserispor, 2005-2007 Turkcell Süper Ligi’ne galibiyetle başladı. Perşembe günü UEFA Kupası’nda Tiran ile karşılaşacak olan sarı-kırmızılı takım, Trabzonspor galibiyetiyle moral buldu. Tiran maçı hazırlıklarına başlayan Kayserispor’da futbolcuların oldukça neşeli olduğu gözlendi.

Kayserispor olarak önlerine üç hedef koyduklarını hatırlatan Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, bunlardan birisi olan lige iyi başlangıç yapmak ve ligde başarılı bir grafik çizmek olduğunu belirterek, “Lige galibiyetle başlayarak moral bulduk” dedi. Sağlam, diğer bir hedefleri olan İntertoto Kupasındaki başarıyı da elde ettiklerini ifade ederek, “Üçüncü olarak amacımız UEFA Kupası’nda başarılı bir grafik çizmek. Bunun ilk maçını da Tiran ile oynayacağız. Buradan alacağımız sonuç bizim için büyük önem taşıyor. Trabzonspor galibiyeti de Tiran maçı öncesinde bize iyi bir moral oldu” dedi.

07.08.2006


 

Demirlek: Appiah Emre’ye tokat attı

Fenerbahçe - Kayseri Erciyesspor maçının orta hakemi Bülent Demirlek, birinci yardımcı hakeminin Appiah’ın Emre Toraman’a tokat attığını kendisine söylediğini, bunun üzerine de Ganalı futbolcuyu oyun dışı bıraktığını açıkladı.

Fenerbahçe - Kayseri Erciyesspor maçının orta hakemi Bülent Demirlek, Appiah’ın oyun dışı kaldığı pozisyonla ilgili olarak,”Birinci yardımcı hakemim beni uyardı. Appiah’ın Emre’ye tokat attığını söyledi. Ben de Appiah’ı kurallar gereği kırmızı kartla oyun dışı bıraktım.” dedi. Kayseri Erciyesspor’un genç futbolcusu Emre Toraman, kırmızı kart görerek oyundan atılan Appiah’ın kendisine tokat attığını belirterek,”Appiah ile aramızda sözlü bir tartışma oldu. Kendisi bana tokat attı. Burnumda da izi var. Tüm Fenerbahçeli futbolcuları kutluyorum, Appiah hariç.” diye konuştu.

07.08.2006


 

Almanya lig kupası Bremen’in

Almanya’da sezon öncesi çalışmaları dahilinde yapılan Lig Kupası’na finalde Bayern Münih’i 2-0 mağlup eden Werder Bremen ulaştı.

Goller 29 ve 66. dakikalarda Hırvat yıldız Ivan Klasniç’ten geldi. Werder Bremen tarihinde dördüncü kez Lig Kupası’na ulaştı.

07.08.2006


 

Fransa’da yeni kaptan Vieira

Fransa Milli Takımı’nda Zinedine Zidane’dan boşalan takım kaptanlığına orta saha oyuncusu Patrick Vieira getirildi.

Teknik direktör Raymond Domenech, Vieira’nın ilk olarak, 16 Ağustos Çarşamba günü Bosna ile yapılacak hazırlık maçında sahaya kaptan olarak çıkacağını belirtti. Zinedine Zidane, Dünya Kupası finallerinden sonra milli takım kariyerine son verdiğini açıklamıştı.

07.08.2006


 

Fatih Tekke golünü attı

Turkcell Süper Ligi’nde iki sezon öncesi gol kralı olan Fatih Tekke, Rusya Ligi’ndeki ilk maçında boş durmadı ve golünü attı.

Zenit formasını ilk kez Shinnik karşısında giyen milli oyuncu, ilk yarısı 0-0 biten maçın 69. dakikasında sahneye çıktı ve yeni takımıyla ilk maçında gol atmayı başardı.. Ligde bu maça kadar topladığı 19 puanla 9. sırada yer alan Zenit, aldığı 1-0’lık galibiyetle 22 puana ulaştı ve puan cetvelinde bir üst basamağa çıktı.

07.08.2006


 

Ronaldinho, Zidane’ın attığı kafayı görmemiş

Brezilya Milli Takımı’nın ve Barcelona’nın yıldız futbolcusu Ronaldinho, Dünya Kupası finalinde Fransız Zidane’ın İtalyan Materazzi’ye attığı kafayı görmediğini açıklayınca İspanya’da alay konusu oldu.

Barcelona’nın kamp yaptığı ABD’nin Los Angeles kentinde gazetecilere açıklama yapan Ronaldinho, “Zidane’ın kafasını görmedim. Dünya Kupası’ndan elenmemizin ardından kendimi dünyadan soyutladım. Ne televizyona baktım ne de gazete okudum’’ dedi. Ronaldinho, Zidane ile ilgili olanları yeni öğrendiği kaydederek, “Mükemmel bir kariyere sahip. Bazen ben de maç sırasında çok sinirleniyorum. Bir anda kendinizi kaybedebilirsiniz’’ sözleriyle Fransız futbolcuyu savundu.

Marca gazetesi ise Brezilyalı futbolcunun “tarihin en ünlü kafasını’’ görmediğini belirterek, “Ronaldinho başka bir gezegende yaşıyor’’ başlığını attı.

07.08.2006


 

NBA maçları Çin’e taşınıyor

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) maçlarından bazılarının 2007 yılından itibaren Çin’de oynanabileceği kaydedildi.

Dünyanın en fazla nufüsuna sahip olan ve Çinli sporcu Yao Ming’in NBA takımlarından Houston Rockets’a gitmesiyle basketbola ilginin iyice arttığı Çin’de, son olarak bir NBA maçı 2004 yılında yapılmıştı. Lig komiseri David Stern, gelecek yıldan itibaren sezon öncesi hazırlık maçları ve hatta normal sezon maçlarından bazılarını Çin’de yapabileceklerini kaydederek, geçen yıl toplu olarak pazarlığa girildiği için Çin ile bir anlaşmanın sağlanamadığını, bu yıl da dünya şampiyonası nedeniyle Çin’i programa dahil etmediklerini söyledi.

07.08.2006


 

Potada kur’a günü

Türkiye Basketbol Ligi (TBL) ile Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi’nde (TBBL) 2006-2007 sezonu kura çekimi, bugün İstanbul’da yapılacak.

Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamada, 16 takımın mücadele edeceği TBL ile 12 takımın yer alacağı TBBL’de 2006-2007 sezonun kura çekiminin Polat Renaissance Otel’de gerçekleştirileceği bildirildi.

07.08.2006


 

G. Saray izin yaptı

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Çek ekibi Mlada Boleslav ile yapacağı maçın hazırlıklarına önceki gün başlayan Galatasaray, dünü izinli olarak geçirdi.

Sarı-kırmızılı takım, 9 Ağustos Çarşamba günü Mlada Boleslav ile Ali Sami Yen Stadı’nda yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını bugün basına kapalı olarak yapacağı idmanla sürdürecek.

07.08.2006


 

Sergen’in veliahtı da Şeker’de

Etimesgut Şekerspor, ‘süper solak’ Sergen Yalçın’dan sonra veliahtı olarak gösterilen Rıza Şen’i de Beşiktaş’tan 1 yıllığına kiraladı.

Sergen Yalçın, Ahmet Dursun, Ahmet Yıldırım, Tamer Tuna gibi yıldız futbolcuları kadrosuna katan Etimesgut Şekerspor, Jean Tigana’nın sık sık şans verdiği 20 yaşındaki Rıza Şen’i 1 yıllığına kiralık olarak renklerine bağladı.

07.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004