Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tarihî Kayseri evlerine restorasyon

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi’nden 20 yıllığına devraldığı 7 ev ile sonradan istimlak edilen 4 eski evin restorasyon çalışmalarına başladı. 11 tarihi evin restorasyon çalışmaları 4 milyon YTL’yi bulacak.

Yapılan restorasyonlar sonrasında, fırını, hamamı, kasabı, bakkalı ve geleneksel hayattan izler sunan evleriyle Kayseri Mahallesi oluşturularak 100 yıl öncesinin tekrar yaşatılması hedefleniyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Geleneksel Kayseri mimarisini ve yaşantısını içeren 7 eski Kayseri Evi’ni Erciyes Üniversitesi’nden 20 yıllığına devralarak restorasyon çalışmalarına başladık. Buna ilâve olarak 4 evi daha istimlak ettik, bunları da restorasyon projemize dahil edeceğiz. Bu 11 ev aslında bir büyük planın parçalarını oluşturuyor. Bu evlerle birlikte burada bir Kayseri Mahallesi oluşturmak amacındayız. Fırınıyla, kasabıyla, hamamıyla, bakkalıyla ve geleneksel yaşamdan izler sunan evleriyle tipik bir Kayseri Mahallesi oluşturup yüzyıl öncesini burada yaşatmak ve yansıtmak istiyoruz. Burası adeta bir açık hava müzesi olacak. Biz belediye olarak kaybolan değerlerimizi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

Restorasyon çalışmalarında biraz geç kalındığını belirten Özhaseki, bölgedeki birçok yapı yıkılmadan müdahale edilebilseydi turistlerin uğrak yeri haline gelen açık hava müzesine dönüştürülebileceğini ifade etti.

12.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Barış bu yıl ödülsüz kaldı

  Tarihî Kayseri evlerine restorasyon

  Beyaz petrol: Su

  Bilgi kaynağı olarak hadis

  Turna ve Gayda

  Türkiye’de Petrol Gerçeği

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004