Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Türk futbolunda bir ilk

(A) Milli Futbol Takımı’nın 16 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda Lüksemburg ile yapacağı özel maçın aday kadrosu açıklandı. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 24 kişilik aday kadroya, Türk vatandaşlığına geçerek Mehmet ismini alan Fenerbahçe’nin Brezilya asıllı oyuncusu Aurelio’yu da dâvet etti.

Mehmet Aurelio, bu maçta görev alması halinde (A) Milli Futbol Takımı’nda forma giyecek ilk yabancı asıllı futbolcu olacak. Terim ayrıca, Galatasaray’ın genç yıldızı Arda Turan ile ligin ilk haftasında Galatasaray karşısındaki başarılı performansıyla dikkat çeken Ankaraspor’un kalecisi Hakan Arıkan’ı da ilk kez aday kadroya çağırdı. Deneyimli oyuncular Hakan Şükür ile Tümer Metin de aday kadroda yer alan isimler arasında bulunuyor.

Lâyık olacağım

Fatih Terim’in kendisine gösterdiği güveni boşa çıkarmayacağını kaydeden Aurelio, “Bu hayatımın en önemli günlerinden biri. Bana verilecek her görevi eksiksiz olarak yerine getirip, bu formanın hakkını vereceğim" dedi.

(A) Millî Futbol Takım aday kadrosu:

Rüştü Reçber, Volkan Demirel, Can Arat, Mehmet Aurelio, Tuncay Şanlı, Tümer Metin (Fenerbahçe), Tolga Seyhan, Orhan Ak, Arda Turan, Necati Ateş, Hakan Şükür (Galatasaray), Gökhan Zan, İbrahim Toraman, Fahri Tatan (Beşiktaş), Yıldıray Baştürk (Hertha Berlin), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Hüseyin Cimşir (Trabzonspor), Hakan Arıkan (Ankaraspor), Mehmet Topuz, Gökhan Ünal (Kayserispor), Nihat Kahveci (Villarreal), Fatih Tekke (Zenit), Halil Altıntop, Hamit Altıntop (Schalke 04)

12.08.2006


 

Rövanş maçı zor olacak

Trabzonspor Teknik Direktörü Sebastiao Lazaroni, APOEL FC ile oynayacakları ikinci maçın çok zor olacağını belirtti.

Lazaroni, maçın ardından yaptığı açıklamada, çok dinamik bir maç olduğunu ifade ederek, ‘’APOEL karşısında birkaç hata yaptık. APOEL iyi başladı. 3. dakikada da golle buluştu. Karşılaşma sonra dengeli bir oyun haline döndü’’ dedi.

Karşılaşmada adım adım iyi organize olduklarını ifade eden Lazaroni, ‘’İkinci yarı konsantre olamadık ama golü bulduk. İkinci maç çok zor olacak. Onları küçümsememeliyiz’’ diye konuştu. Lazaroni, Gökdeniz’in hafta içinde bağırsak enfeksiyonu geçirdiğini, bunun için ilk 11’de oynamamasının sürpriz olmadığını da vurguladı.

Yattara moral buldu

Trabzonspor’un Gineli oyuncusu İbrahim Yattara, Apoel maçında gol attığı için çok mutlu olduğunu ve geçen yılkı Anorthosis maçını da unuttuğunu belirtti. Gineli yıldız, geçen yıl Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Anorthosis Famagusta ile Kıbrıs Rum Kesimi’nde oynanan ilk karşılaşmanın ilk yarısında kırmızı kartla oyun ışı kalmıştı. Takımı ikinci yarıda ve ikinci maçın 90 dakikalık bölümünde yalnız bırakan Yattara, başta dönemin başkanı Atay Aktuğ olmak üzere tüm camianın tepkisini çekmişti.

12.08.2006


 

Cimbom kupasına yarın kavuşuyor

Turkcell Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray, şampiyonluk kupasını yarın saat 21.30’da oynayacağı Kayserispor maçı öncesi alacak.

Ali Sami Yen Stadı’nda düzenlenecek ve sarı-kırmızılı taraftarların stada saat 17.00’den itibaren alınacağı kupa töreni organizasyonu, saat 19.00’da başlayacak. Statta düzenlenecek çeşitli faaliyetlerle, geçtiğimiz sezonun Turkcell Süper Lig şampiyonu Galatasaray’a, 16. lig şampiyonluğu kupası verilecek. Gecede ayrıca, geçen sezonun PAF Ligi şampiyonu Galatasaray PAF Takımı da kupasına kavuşacak.

“2007 Hedef 17”

Turkcell Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray, yeni sezonda sloganını, ‘’2007 Hedef 17’’ olarak açıkladı. 2007 yılında 17. lig şampiyonluğu hedefleyen sarı-kırmızılılar, yarın Ali Sami Yen Stadı’nda Kayserispor ile oynayacağı sezonun İstanbul’daki ilk maçında, yeni hedefini taraftarlarıyla paylaşacak.

Bu arada, Galatasaray’ın yeni sloganı ‘’2007 Hedef 17’’ tişörtleri de bugünden itibaren Galatasaray Store mağazalarında satışa sunulmaya başlanacak. Tişörtler, büyükler için 19,50 YTL, küçükler için de 18,50 YTL’den satışa çıkarılacak.

Biletler satışta

Galatasaray’ın, Turkcell Süper Ligi’ndeyarın yapacağı Kayserispor maçının biletleri satışa çıkarıldı. Ali Sami Yen Stadı’nda saat 21.30’da başlayacak maçın biletlerinin satışına Biletix bayilerinden başlandı.

12.08.2006


 

Moralsiz F. Bahçe, başkentte G. Birliği önünde

Hafta içinde Kiev deplasmanından 3-1’lik mağlubiyetle dönen Fenerbahçe lige döndü. Sarı-lacivertli ekip günün tek maçında Ankara’nın güçlü temsilcisi G. Birliği’ne konuk oluyor.

Yunus Yıldırım’ın hakemliğini yapacağı mücadelenin başlama saati 20:00. İki takım bugün yapacakları lig maçıyla birlikte 67. kez karşı karşıya gelecek. Birinci Futbol Ligi’nde bugüne kadar 66 kez karşılaşan iki ekipten, sarı-lacivertliler 27, Gençlerbirliği ise 12 kez kazandı. İki ekip arasında zorlu mücadelelere sahne olan maçların 27’sinde ise taraflar eşitliği bozamadı. Fenerbahçe’nin attığı toplam 107 gole, Gençlerbirliği 75 golle karşılık verdi. Geçen sezon yapılan maçlarda taraflar Ankara’da 0-0 berabere kalmış, İstanbul’da ise Fenerbahçe 3-0 galip gelmişti.

Appiah’ın cezasına itiraz

Fenerbahçe Kulübü, Ganalı futbolcusu Stephen Appiah’ın 3 maç oynamama cezasına Futbol Federasyonu Tahkim Kurulunda itiraz edecek. Kulüp müdürü Serkan Acar, Appiah’ın cezasına Futbol Federasyonu Tahkim Kurulunda itiraz edeceklerini söyledi. Kayseri Erciyesspor maçında rakip futbolcuya centilmenlik dışı hareketi nedeniyle kırmızı kart gören Appiah’a, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 3 maç oynamama cezası verilmişti.

12.08.2006


 

Kayserispor’da yüzler gülüyor

Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Tiran karşısında alınan 20’lık galibiyetin ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Mamur, iyi futbol sergileyen oyuncularını kutladığını belirterek, şunları söyledi: ‘’Tiran karşısında üstün bir oyun sergileyerek deplasmanda 20 galip gelip iyi bir avantaj yakaladık. Kayseri’de yapacağımız rövanş maçında rehavete kapılmayıp yine galip gelerek tur atlayacağımıza inanıyorum. Aldığımız galibiyet herkese hayırlı olsun.’’

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise 20’lık avantajı rövanş maçında iyi değerlendirmek istediklerini ifade ederek, ‘’4’ü Avrupa’da olmak üzere son 5 maçımızda gol yememenin sevincini yaşıyoruz. Ancak kalemizde gördüğümüz pozisyonları değerlendireceğiz. Şimdi Galatasay ile yapacağımız maçı düşünüyoruz’’ dedi.

Gözler G. Saray’da

Kayserispor Kulübü Asbaşkanı Şaban Miraboğlu, Tiran karşısında aldıkları 20’lık galibiyetle moral bulduklarını belirterek ‘’Tiran moraliyle Galatasaray’dan en az 1 puan alacağız’’ dedi. Miraboğlu, Tiran karşısında çok iyi oynadıklarını ve fırsatları iyi değerlendirerek 2 gol attıklarını kaydederek şunları söyledi: ‘’Tiran güçlü bir takım. Kayserispor da rakibi karşısında yakaladığı fırsatları iyi değerlendirdi. Muhammed Hanefi’nin iki güzel golüyle iyi bir avantaj yakaladık. 24 Ağustos’ta yapacağımız rövanş karşılaşmasında tur atlayacağımıza inanıyoruz. Tiran yönetimi bizi çok iyi ağırladı. Biz de onları Kayseri’ye geldiklerinde gereken en iyi şekilde ağırlayacağız.’’ Asbaşkan Miraboğlu, Galatasaray karşısında en az bir puan almayı hedeflediklerini belirterek ‘’Tiran moraliyle Galatasaray’dan en az bir puan alacağız’’ dedi.

12.08.2006


 

Potada G. Kore'yi yendik

Japonya’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda (C) Grubu’nda yer alacak (A) Milli Takım, hazırlıkları çerçevesinde Güney Kore ile yaptığı hazırlık maçını 70-67 kazandı.

(A) Milli Takım’da Serkan Erdoğan 16, İbrahim Kutluay ve Kaya Peker ise 12’şer sayı ile maçı tamamladı.

12.08.2006


 

Ronaldo Milan yolunda

Milan, Shevchenko’nun Chelsea’ye gitmesiyle doğan boşluğu Ronaldo’yla doldurmak niyetinde. Nistelrooy’un gelişiyle forma şansı azalan Ronaldo da ayrılmak istiyor.

Brezilyalının sık sakatlanması ve taraftarla sorunlar yaşaması R. Madrid’in de transfere sıcak bakmasına sebep oluyor.

12.08.2006


 

Sarıyer Belediyesi’nden spora tam destek

Sarıyer Belediyesi, Başkan Yusuf Tülün’ün öncülüğünde yapılan organizasyonlarla ve yardımlarla sporun ve sporcunun yanında olmaya devam ediyor.

Profesyonel ligde mücadele eden Sarıyer por’a tam destek veren Sarıyer Belediyesi, amatör spor kulüplerini de unutmadı. 3. Sarıyer Kültür ve Turizm Festivali’nin son gününde düzenlenen Volkan Konak Konseri’nde sahneye çıkan Başkan Tülün, Sarıyer Belediyesi’nin daha önce amatör spor kulüplerine yılda bir kez yaptığı malzeme yardımını bundan sonra yılda iki kez yapılacağının müjdesini verdi. Yardımda bulunulacak 21 spor kulübünün yöneticilerini de sahneye davet eden Başkan Yusuf Tülün, yardım çantası içinde bulunan spor eşyalarını tek tek tanıttı.

12.08.2006


 

Kırkpınar rüzgârı Tosya’da esecek

Ülkemizde ve hatta dünyanın birçok ülkesinde pirinci ile ünlü Tosya İlçesi şimdi pirincin 9. su yapılacak bayramında yapılacak faaliyetler arasında güreş müsabakaları başrollerde yer alıyor.

20 Ağustos Pazar günü yapılacak güreş müsabakalarına bölge il ve ilçelerden gelecek olan seyircilerin bu yıl 20 bin civarında olması bekleniyor. Tosya Festival Etkinlikleri Başkanı Tosya Belediye Başkanı Sait Gülabacı güreş müsabakalarında 3 yıl ağalığı alan kişiye 3. yıl sonunda altından yapılmış ağalık kemeri takacaklarını söyledi, güreş müsabakaları boyunca her konuk ve misafirle ayrı ilgilenileceğini belirtti.

/ TOSYA

12.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004