Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ormanlar alev alev

Kuşadası Selçuk, Didim, Kaş, Manavgat, Düzce-Yığılca, Osmaniye, Eskişehir, Sakarya, Havran, Muğla’da çıkan orman yangınlarında yüzlerce hektarlık orman alanı yandı. Sıcak hava, dikkatsizlik ve ihmal sebebiyle çıkan yangınlarla yeşil alanlarımız kül olurken, Selçuk-Kuşadası yangınını yerinde takip eden Orman Bakanı Osman Pepe, yangının çıkış sebebi hakkında sabotaj da dahil her ihtimali değerlendirdiklerini belirterek, yanan bölgelerin senesi içinde ağaçlandırılacağını ifade etti.

Son zamanlarda artan orman yangınlarında, yüksek sıcaklığa bağlı olarak nem oranlarının düşmesinin etkili olduğu bildirildi. 01 Ocak-20 Ağustos tarihleri arasında meydana gelen bin 447 orman yangınında 2 bin 430 hektar ormanlık arazinin zarar gördüğü bildirildi. Konya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ali Fuat Ünal, yaptığı açıklamada, aşırı sıcaklar, nem oranı düşüklüğü ve etkili rüzgarın orman yangını riskini artırdığını söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, helikopterle havadan yangın bölgesinde incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, İzmir’in Selçuk ilçesinde başlayan ve Aydın’ın Kuşadası ilçesine kadar etkili olan orman yangınının, kontrol altına alındığını bildirdi. Helikopter ve uçakların müdahalesi ile ilerlemesi durdurulan yangın kontrol altında tutulmaya çalışılıyor.

Yangın sebebiyle boşaltılan Kuşadası’na bağlı Yeniköy ile Selçuk’a bağlı Sultaniye’de oturanlar, yangının kontrol altına alınması ile birlikte evlerine geri döndü.

Öte yandan Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde henüz bilinmeyen bir sebepten çıkan yangında 2 hektarlık ormanlık alan kül oldu. Yeşilyurt köyü ormanlık alanında çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Mersin’de, Çapar köyü yakınındaki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bu yangın da büyümeden kontrol altına alındı. Aydın’ın Didim ilçesinde çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı. Yangında, 200 hektar tarım arazisi, fundalık ve zeytinlik alan yandı. Balıkesir’in Havran İlçesi’nde Hanlar mevkiinde piknik ateşinden kaynaklandığı tahmin edilen yangınında üç hektarlık kızılçam ormanı kül oldu.

ANTALYA YANGINLARLA BOĞUŞUYOR

Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, Kaş ilçesinde Kemer köyü, Kıbrısderesi mevkiinde 19 Ağustosta başlayan yangının devam ettiğini kaydetti. Kaş Kaymakamı Hikmet Aydın, yaptığı açıklamada, yangında 250 hektarlık alanın zarar gördüğünü bildirdi.

Yangın söndürme helikopterlerinin 3 günde yaklaşık 500 sorti yaptıkları öğrenildi. Bir sortide 3 ton su atan helikopterlerin, Kemer köyü yakınlarındaki yapay havuzda suyun bitmesi üzerine Gömbe Barajı’ndan su aldıkları belirtildi.

Öte yandan, Antalya’nın Serik ilçesinin Pınargözü bölgesinde önceki gece orman yangını başladı. Kısmen kontrol altında olduğu belirtilen yangında, 10 hektar alanın tahrip olduğu bildirildi.

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Bucakşıhlar köyünde orman yangını başladı. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına 7 arazöz ve helikopterle müdahale ediyor. Bu arada Beydiğin köyü yakınlarındaki trafonun patlaması sonucu da orman yangını başladı. Yangın, Taşağıl Orman İşletmesi ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

VATANDAŞA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Konya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ali Fuat Ünal, sıcakların artacağı önümüzdeki günlerde orman işçileri kadar vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü ifade etti. Nem oranının düşeceği aşırı sıcaklarda küçücük bir kıvılcımın yeşil alanları yok edebileceğini bildiren Ünal, şöyle devam etti:’’Birçok vatandaş, kendi tarlasına ve bahçesine verdiği önemi ormana göstermiyor, çünkü ormanların tarımın sigortası olduğunu bilmiyor. ’’

/ KONYA

22.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ağar: Başörtüsü yasağı savunulamaz

  Hani Hizbullah'ı silâhsızlandırma yoktu?

  Ormanlar alev alev

  Ağar: Yanan sadece ormanlarımız değildir

  Ortadoğu’da bunalım radikalizmi körüklüyor

  Köşk önünde ‘Zincirli’ eylem

  Özkök, Gül'e veda etti

  Hayati Yazıcı: Milletle uzlaştık, başka kiminle uzlaşalım?

  Gül, bugün Suriye'de

  Aile hekimliği ağır aksak ilerliyor

  Hac kayıtlarındaki uygulamalar hacı adaylarını üzüyor

  Bolu’da ‘bit’ yağmuru

  Tehdit eden ‘radyasyon’ değil, ‘Sigara’

  Zeki Saraçoğlu vefat etti

  Kudatgobilik: İşsizlerimizi eğitelim

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004