Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kırılganlık sürüyor

Uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor’s Türkiye analisti Faruk Soussa, Türkiye’yi, orta ve uzun vadede kırılgan hale getiren ekonomideki dış dengesizliklerin devam ettiğini belirterek, “Ekonomideki dış dengesizlikler kırılganlığın devam etmesine sebeb oluyor” dedi.


İşsizlik yüzde 8.8’e indi

İşsizlik oranı, yeni yöntemle hesaplandığı 2005 yılı Ocak ayından bu yana en düşük seviyeyi gördü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, i

Emlak vergisine yüzde 9,8 zam

Emlak vergisine esas alınmak üzere 2007 yılında uygulanacak olan bina metrekare normal maliyet bedelleri yüzde 9,8 oranında artırılarak yeniden belir


  Enerji açığına ‘rüzgâr’ teklifi

Elektrik Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Kemal Başaran, son dönemlerde ortaya çıkan enerji açığının, Türkiye’nin alternatif kaynaklara yönelmesini gerektirdiğini belirtti.


  Eker: “Çiftçi nüfusu 1 milyon kişi azaldı”

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, tarım nüfusunun 3 yılda 1 milyon kişi azaldığını, buna rağmen üretimin ise arttığını söyledi.


  Bursa sanayisi ‘Birleşmiş Milletler' gibi

Türkiye, son yıllarda yabancı sermaye yatırımlarını ülkeye çekme çabalarını artırırken, yabancı yatırımcıların gözdesi haline gelen Bursa, ‘’Birleşmiş Milletler’’ görüntüsü veriyor.


  Üreticinin umudu elmada

Çanakkale’nin önemli meyve üretim merkezleri arasında yer alan Bayramiç ilçesinde, kiraz ve şeftali gibi meyvelerden bu sezon beklediğini alamayan üreticiler, umutlarını elmaya bağladı.


  Çan termik santrali tam kapasite

Çanakkale’nin Çan ilçesinde kurulu bulunan Çan Termik Santralının, tam kapasiteyle üretime geçtiği bildirildi.


  Besiciler destek bekliyor

Güneydoğu Anadolu Besiciler ve Canlı Hayvan İhracatçıları Derneği Başkanı Abdulsamet Korkmaz, canlı hayvan besicilerinin üvey evlât muamelesi gördüğünü savunarak, ‘’Hükümet üretimi desteklerse ihracatımız tekrar başlar, 1 yıl içinde 6 milyar doları aşar’’ dedi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004