Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Çin’de, Türkiye fotoğrafları

Çin’de, ‘’Türkiye Fotoğrafları Sergisi’’ açılacak. Sergi, Türkiye’de misafir edilen basın mensuplarının çektiği 100 fotoğraftan oluşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, 1 Eylül 2006 tarihinde Pekin’de China World Otel’de açılacak sergi, bir hafta sürecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, 2004-2005 yılları arasında Türkiye’de ağırlanan basın mensupları ve foto muhabirlerinin çektikleri 100 fotoğraftan oluşan serginin, daha sonra Şanghay’da tekrarlanacağı bildirildi.

Turist potansiyeli açısından dünyanın dördüncü büyük pazarı kabul edilen Çin, Türk turizminin gündemine yüzer kütle Varyag’ın boğazlardan geçiş izniyle girmişti. Çin, Varyag’ın boğazlardan geçişi karşılığında Türkiye’yi, ‘’Resmî Turistik Güzergâh Statüsü’’ne almıştı. Çin’in bu kararının üzerinden yaklaşık 5 yıl geçmesine rağmen, Çin’den Türkiye’ye beklenen oranda turist gelmediği belirtildi. Ancak, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sektör kuruluşları, turist potansiyeli açısından dünyanın dördüncü büyük pazarı olan Çin’den gelen turist sayısını artırmak için tanıtım ve işbirliği çalışmalarını sürdürüyor. Söz konusu serginin de bu çerçevede gerçekleştirileceği bildirildi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), geçtiğimiz Haziran ayında Çin ve Türkiye arasında turizm işbirliğini geliştirmek amacıyla İstanbul’da düzenlenen tanıtım toplantısında turizm protokolünü imzalamıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çin arasında 1991 yılında imzalanan ‘’Çin Turizm İşbirliği mutabakat Zaptı’’ ve ‘’1999 yılında imzalanan ‘’Çin Turizm Karma Komisyon II. Dönem Protokolü’’ bulunuyor. Öte yandan bu yılın ilk 7 ayında Çin’den gelen turist sayısında geçtiğimiz yıla göre yüzde 56 oranında artış olduğu bildirildi.

/ ANKARA

22.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Kısa” uzun demeden

  Miniatürk’te söz müziğin

  Çin’de, Türkiye fotoğrafları

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004