Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Lugano'ya Kiev itirazı

Fenerbahçe'de Yönetim Kurulu, Uruguaylı yeni transfer Lugano'yu Dinamo Kiev maçının rövanşında oynatabilmek için izin beklerken, Dinamo Kiev'in bu talebe itiraz ettiği öğrenildi.

Fenerbahçe, cumartesi günü İstanbul'a getirdiği Diego Lugano'yu, Dinamo Kiev ile çarşamba günü oynanacak Şammpiyonlar Ligi 3. ön eleme rövanş maçında oynatabilmek için bir kez daha harekete geçti.

UEFA'ya liste verirken, Uruguaylı oyuncunun özel durumunu anlatıp, rövanşta oynatabilmek için izin talebinde bulunan yöneticiler, yeni bir girişimde bulunacak. Brezilya Futbol Federasyonu'nun hafta sonunda çalışmaması nedeniyle işlem yapamayan yöneticiler, düntüm evrakları tamamlayıp, başvurularını yinelediler.

Fenerbahçe, daha önce kadrosuna katmasına karşın, Sao Paulo'nun Libertadores Kupası maçları nedeniyle ancak iki gün önce Türkiye'ye getirebildiği Lugano'ya UEFA'dan izin almaya çalışırken, Dinamo Kievliler de buna engel olmak için harekete geçti. Ukrayna ekibi yöneticilerinin, zamanında ismi listeye yazılmadığı için Uruguaylı futbolcunun, çarşamba günkü rövanşta oynamasının yasal olmadığını belirtip, itirazda bulunduğu belirlendi.

Öte yandan Şampiyonlar Liginde Fenerbahçe'nin Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile 3-1'in rövanşında yapacağı karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Stephen Bennett düdük çalacak. Bu kupadaki diğer temsilcimiz Galatasarayın ise 5- 2'in rövanşında deplasmanda oynayacağı Çek Cumhuriyeti temsilcisi Mlada Boleslav Galatasaray maçında ise İsveç Futbol Federasyonu'ndan Martin Hansson düdük çalacak.

Cüneyt ÜSTÜN

22.08.2006


 

Brezilya basını: Roger Fener'de

Fenerbahçe, yabancı transferinde yine bir sambacı yıldızın peşine düştü. Sarı-lacivertli yönetim, Corinthians'ın ofansif orta saha oyuncusu Roger'e resmi teklif yaptı.

Corinthians'ın orta sahadaki beyni olarak kabul edilen 17 Ağustos 1978 doğumlu Roger, lider oyuncu özelliğiyle göze çarpıyor. Brezilya basını Fenerbahçe'nin oyuncu ve kulübüyle kesin anlaşmaya vardığını yazdı. Brezilya Milli Takımı formasını da 6 kez giyen Roger, geçen yıl 7 milyon dolar karşılığında Benfica'dan Corinthians'a transfer oldu.

22.08.2006


 

Trabzon'un en kötü sezonu

Trabzonspor, ligin ilk üç haftası dikkate alındığında ligde en kötü sezonunu yaşıyor. 2 yenilgi ve 1 beraberlik ile sezona başlayan Bordo-mavililer, 2. ligden 1. lige çıktığı 1974-1975 sezonunda bile ilk üç haftada 1 yenilgi 2 beraberlik alarak 2 puan toplamıştı.

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Trabzonspor, geride kalan üç haftada henüz galibiyetle tanışamadı. Üç maç sonunda sadece bir beraberlik ve iki mağlubiyet alan Bordo-mavili ekip, 1 puanla ligin son sırasında bulunurken, lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı da 8. İlk üç haftada liderle arasındaki farkın 8 olması sonrası taraftarlar arasındaki umutsuzluk her geçen gün artıyor.

EN KÖTÜ BAŞLANGIÇ

Trabzonspor, Süper Lig'e çıktığı tarihten bu yana ilk üç hafta değerlendirildiğinde en kötü sezonuna yaşıyor. Üç maç sonunda sadece bir puan toplayan Trabzonspor, 2. Ligden 1. Lige çıktığı 1974-1975 sezonunda bile ilk üç haftada 1 mağlubiyet 2 beraberlik alarak 2 puan toplamıştı. Karadeniz ekibi 2002-2003 sezonunda da yine bir beraberlik 2 mağlubiyet alarak 2 puan toplamış ve ligdeki en kötü başlangıçlarından birini yapmıştı. Trabzonspor 1994-1995, 1997-1998, 2001-2002 ve 2004-2005 sezonlarında ilk üç haftada oynadığı üç karşılaşmayı da kazanarak 9 puan toplamıştı.

3 PUANI ADETA UNUTTU

104 günden beri üç puana hasret kalan Karadeniz ekibi, en son galibiyetini geçen sezonun 33. haftasında Ankaraspor'u(06.05.2006) 2-0 yenerek almıştı. Bordo-mavili ekip, o tarihten sonra ligde 4 ve UEFA Kupası'nda oynadığı bir karşılaşma sonunda 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

22.08.2006


 

Delgado'nun sıcak isyanı

Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu , gol attığı için son derece mutlu olduğunu belirterek, "Beşiktaş olarak maçı kazandık. Gol attığım için çok mutluyum. Ancak bu sıcak havada futbol oynamak gerçekten çok zor. Manisa'da yaşanan olay hepimizi çok olumsuz etkiledi" diye konuştu

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Denizlispor'dan 3 puan almaktan mutlu olduklarını söyledi. Tigana, Ali Tandoğan'ın takımdan ayrılıp ayrılmayacağının sorulması üzerine, "Ali benim takımımın bir oyuncusu. Burada kalmasını isterim. Ancak kendisi illa da ayrılmak isterse yönetimle oturulur, konuşulur" dedi.

Arjantinli Delgado ise, gol attığı için son derece mutlu olduğunu belirterek, "Beşiktaş olarak maçı kazandık. Gol attığım için çok mutluyum. Ancak bu sıcak havada futbol oynamak gerçekten çok zor. Manisa'da yaşanan olay hepimizi çok olumsuz etkiledi. Ancak maç sırasında ben tamamen maça konsantre oldum" diye konuştu.

22.08.2006


 

Haydi 12 Dev Adam

15. Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası finallerinde, bugün Brezilya ile karşılaşacak (A) Milli Takım'ın rakibi karşısında galibiyeti bulunmuyor.

Tarihinde Brezilya ile 3 kez karşı karşıya gelen ''12 Dev Adam'', 3 karşılaşmadan da yenik ayrıldı. Şampiyonaya iyi başlayan ve ilk iki maçını kazanan Türkiye, Litvanya'yı ilk kez resmi bir maçta yenmeyi başarmıştı. ''12 Dev Adam'', Brezilya'yı da yenerek, tarihinde bir ilke daha imza atmak istiyor. NTV, bu karşılaşmayı saat 13.30'dan itibaren naklen yayınlayacak.

22.08.2006


 

Kupa Barcelona'nın

Avrupa Şampiyonlar Ligi ve İspanya La Liga Şampiyonu Barcelona, 2006/2007 sezonuna da kupayla başladı.

İspanya Süper Kupası'nda deplasmanda 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında Espanyol'u ağırlayan Barcelona, rakibini 3-0 yenerek kupanın sahibi oldu ve yeni sezona şampiyonlukla başladı. Nou Camp Stadyumu'nda goller dk. Xavi, dk. 12 ve 61 Deco'dan geldi.

22.08.2006


 

Maçın kahramanı

Beşiktaş ikinci deplasman maçında da kötü oynadı. Fakat bu sefer kaybetmedi, kazandı. Bakıyorum, yorumcular havanın sıcaklığını kötü oyunun mazereti olarak ileri sürüyorlar. İyi ve kaliteli takım, bu havada, belki çok üst düzey futbol oynamayabilir, ancak oynadığı oyun ile de kalitesini ortaya koyabilir. Beşiktaş'ta hâlâ bunu göremiyoruz. Ama bazı ışıkların olduğunu da inkâr etmiyoruz..

Herkes maçın kahramanı olarak bir asist ve golle Delgado olarak gösteriyor. Bence, maçın kahramanı Koray. Koray üç haftadır Hızır Acil gibi... Defansın her tarafına yetişiyor. Her gediğe ayağını sokuyor. İyi oynayan Gökhan Zan'ın zaman zaman tecrübesizlikten yaptığı hataları kapattı. Zaman zaman bir sol bekin, bir sağ bekin kademesine mükemmel bir şekilde girdi. Rakibin tehkilerini daha başlamadan bitirdi. Bravo Koray'a...

Bir bravo da Gökhan Zan'a. Pazar akşamı Beşiktaş'ta ayakta kalan futbolculardandı. Gol attı. Rakibin ataklarına cengaver gibi direndi. Yalnız, bazan zamanlama hataları sebebiyle hava toplarında hata yaptı. Fakat her geçen hafta futbolunun üzerine birşeyler koyuyor. Bu genç kardeşimiz-Allah nazardan saklasın-böyle devam ederse, bir dahaki sözleşmesini İngiltere'den bir takım ile yapar..

Genç Burak, bu hafta geçen haftaki kadar başarılı olmasa da, maçın son bölümünde oldukça etkiliydi. Oynadığı mevkiin de hakkını verdi. İbrahim Akın'a üç tane 'al da at' cinsinden pas verdi. Dikkat ettim, geçen hafta herkesi rahatsız eden huylarından da vazgeçmişti. Kimseyle didişmedi, faule maruz kaldığında abartmadı. Bir ara kendini kaybetti, ama sarı kartı görünce, sakinleşti..

Oyuna ikinci devre giren Fahri'yi, ben ayrı gözle seyrediyorum. Fahri tecrübe kazandıkça futboluyla kendisinden daha çok bahsettirecektir. Kendisine verilen görevi başarıyla yerine getirdi. Tigana'nın kendisinden ne istediğini anlamıştı. Üstelik kıvrak bilekleriyle Delgado, Kleberson'a ayak uydurdu. Nefis görüntüler verdi.

Gelelim Delgado'ya... Delgado gerçekten kaliteli bir kumaş. Fizik gücü arttıkça, Türkiye'deki futbolu ve takımları tanıdıkça daha da iyi olacaktır. Fakat ben sözü Delgado'dan Denizli'nin kaptanı Yusuf'a getirmek istiyorum. Allah aşkına söyleyin, Yusuf'un Delgado'dan ne eksiği var? Yusuf, en az onun kadar kabiliyetli bir futbolcu. Üstün meziyetleri olan Yusuf, maçın üçte ikilik bölümünde takımını forse etti. Beşiktaş'ı oyundan düşürdü. Yusuf'un önünde kaliteli golcüler olsaydı, maçın skoru çok farklı olurdu. Biz kendi futbolcularımızı göremiyor muyuz ne?

Bu vesile ile, Yusuf'u ve başarılı futbolu sebebiyle Denizlispor'u tebrik ediyorum. Güzel günler onları bekliyor.

Mehmet SEYDA

22.08.2006


 

G.Saray dışarıda kazanamıyor

Süper Lig'de 3. hafta maçları tamamlanırken, Fenerbahçe elde ettiği 3 galibiyet ve 9 puanla liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe, kendi sahasında bir hayli zorlandığı karşılaşmada Çaykur Rizespor'u 2-1 yenerken, golleri Alex ve Tümer kaydetti. Beşiktaş, Denizlispor'un cezası sebebiyle İzmir'de oynanan karşılaşmada, rakibini 2-0 yenerek, puanını 6'ya çıkardı ve 2. sıraya yükseldi. Siyah-beyazlıların gollerini genç oyuncu Gökhan Zan ile Delgado kaydetti.

Ligde topladığı 6 puanla averajla Beşiktaş'ın ardından 3. sırada yer alan Kayserispor, kendi sahasında 1-0 mağlup duruma düşmesine rağmen Ankaragücü'nü 2-1 yendi.

Galatasaray ise Vestel Manisaspor ile deplasmanda yaptığı karşılaşmadan 1 puanla ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, 2-0 geriye düştükleri maçta, Necati ile İliç'in penaltıdan attığı gollerle 2-2 eşitliği sağlamayı başardı ve ligde averajla 4. sırada kaldı.

Ligde bir türlü istediği sonuçları alamayan Trabzonspor, Gaziantepspor deplasmanından da eli boş döndü. Karşılaşmada rakibi karşısında 1-0 yenik duruma düşen bordo-mavililer Gökdeniz ile beraberliği sağlamalarına karşın, mücadeleden 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı. Karadeniz temsilcisi ilk 3 haftada 2 yenilgi alarak, 1 puanda kaldı ve averajla 16. sırada kaldı.

TOPLU SONUÇLAR

Konyaspor-Antalyaspor : 0-0

Vestel Manisaspor-Galatasaray : 2-2

Bursaspor-Gençlerbirliği : 0-0

Gaziantepspor-Trabzonspor : 2-1

Kayserispor-Ankaragücü : 2-1

Ankaraspor-Kayseri Erciyesspor : 2-2

Sivasspor-Sakaryaspor : 0-2

Fenerbahçe-Çaykur Rizespor : 2-1

Denizlispor-Beşiktaş : 0-2

4. HAFTANIN MAÇLARI

25 Ağustos Cuma: Beşiktaş - Konyaspor. 26 Ağustos Cumartesi: Ankaragücü - Vestel Manisaspor, Galatasaray - Gaziantepspor. 27 Ağustos Pazar: Trabzonspor - Denizlispor, Kayseri Erciyesspor - Kayserispor, Antalyaspor - Sivaspor, Gençlerbirliği - Ankaraspor, Çaykur Rizespor - Bursaspor, Sakaryaspor - Fenerbahçe.

Seyhan ŞENTÜRK

22.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004