Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Sırada Yunanistan var

Japonya'da düzenlenen 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye grubundaki 4. maçında Katar'ı 76-69 yenerek 4'te 4 yaptı. Millilerimiz bugün grubunda liderlik için Yunanistan ile karşılaşacak. Hamamatsu'da saat 13.30'da başlayacak müsabaka NTV'den naklen yayınlanacak.

Japonya'da düzenlenen 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda (C) Grubu'nda mücadele eden (A) Milli Basketbol Takımı, grubundaki 4. maçında Katar'ı 76-69 yendi ve 4. galibiyetini elde etti. Her iki takımın da savunmada açıklar vererek başladığı karşılaşmada, pota altından etkili olan Katar karşısında Cenk, Kerem ve Ersan ile skor üreten Türkiye, ilk 6 dakika içinde 10 sayılık farka ulaştı: 19-9. Cenk, Engin ve Ersan ile dış şutlardan, Kerem ile de pota altından sayılar üreten ay-yıldızlılar, oyunun kontrolünü elinde tuttu ve ilk çeyreği 27-16 önde geçti.

2. periyoda hızlı hücumlardan sayılar bularak giren Türkiye, Kaya ve Engin'in etkili oyunlarıyla 2 dakika içinde farkı 16 sayıya kadar çıkardı: 36-20. Sert savunmasıyla Katar'a 5 dakika süresince sadece 3 sayı atma şansı tanıyan Türkiye, hücumda da yüksek yüzdeyle oynadı ve 17. dakikaya 47-23 üstün girdi. Bu dakikadan sonra konsantresini kaybeden ve basit hatalar yapmaya başlayan Türkiye karşısında, 3 dakika içinde 12-2'lik seri yakalayan Katar, farkı biraz olsun azaltsa da devre 49-35 Türkiye lehine tamamlandı.

Katar, 3. çeyrekte dış şutlarla farkı kapatmaya çalışırken, pota altını iyi kullanan ve hızlı hücumlarla sayılar üreten Türkiye, yaptığı başarılı savunma sonrası 6 dakikada rakibine sadece 2 sayı atma şansı tanıdı ve 26. dakikada farkı 24 sayıya kadar çıkardı: 61-37. Rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Türkiye, Engin ve Hakan'ın sayılarıyla çeyreği 65-49 önde geçti.

33. dakika 68-52 Türkiye lehine geçildi. Saeed ve Abdulrahman'ın sayılarıyla 9-2'lik seri bulan Katar, 38. dakikada farkı 9 sayıya kadar (70-61) indirmeyi başardı. Ön alanda yaptığı baskıyla farkı daha da kapatmaya çalışan Katar karşısında akıllı oynayan Türkiye, karşılaşmadan 76-69 galip ayrıldı.

24.08.2006


 

Trabzon destek bekliyor

Trabzonspor, UEFA Kupası 2. Ön Eleme Turu rövanşında bugün kendi sahasında Güney Kıbrıs Rum takımı Apoel ile karşılaşacak. Avni Aked Stadında saat 20.45'te başlayacak maçı Alman hakem Michael Weıner yönetecek.

Karşılaşma Show TV'den naklen yayınlanacak. Trabzonspor, deplasmanda oynadığı ilk maçta 1-1 berabere kalarak avantaj sağlamıştı. Bordo-mavili takım, ligde alınan kötü sonuçları unutturmak ve geçen yılkı Anothosis Famagusta maçının rövanşını almak için turu geçecek skorla sahadan ayrılmayı hedefliyor.

Süper Ligde oynadığı üç karşılaşma sonunda sadece 1 puan alan ve camiada sıkıntılı günler yaşayan Trabzonspor'da gözler Apoel maçına çevrildi. Transfer politikası nedeniyle yönetim kurulu, sahaya sürdüğü oyuncular ve yaptığı değişikliklerle hedef tahtası haline gelmeye başlayan teknik heyette, turun geçilmesi halinde sular bir nebze olsun durulacak.

Geçen yıl Anorthosis Famagusta maçı sonrası yaşanan olumsuzlukların bir benzeri, Apoel maçı sonrası yeniden gündeme gelecek. Başta Teknik Direktör Sebastiao Lazaroni'nin işine son verilmesi beklenirken, yönetiminde gidişinin başlangıcı, bazı futbolcuların kadro dışı bırakılacağı bazılarına da ağır para cezası verilebileceği dile getiriliyor.

Trabzonspor yönetim Anorthosis Famagusta maçı sonrası Türkiye genelinde kaybedilen prestijin bu yıl kazanılması için elinden geleni yapıyor. Şuanda tur primini açıklamayan yönetimin, Apoel'in geçilmesi halinde futbolculara ekstra prim verebileceği kaydedildi.

Kayseri-Tiran

UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Tiran'la oynadığı ilk karşılaşmayı deplasmanda 2-0 kazanan temsilcimiz Kayserispor bugünkü rövanş maçına avantajlı çıkıyor. Atatürk Stadında oynanacak maç saat 19.00'da başlayacak ve Kanal D'den naklen yayınlanacak.

24.08.2006


 

Formula 1'de bilet tükendi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Formula 1 bilet satışlarının iyi gittiğini belirterek, ''Şu anda 50 bine geldik. Üst kademe biletlerin hepsi tükendi'' dedi

Bilet satışlarının iyi gittiğini belirten Murat Yalçıntaş, ''Şu anda 50 bine geldik. Üst kademe biletlerin hepsi tükendi. Helikopter servisleri, özel jet servisleri bunların hepsi tükenmiş durumda. Üst kademeden ve bizim arzu ettiğimiz kesimden çok ciddi bir katılım olacağını şimdiden görüyorum'' dedi.

24.08.2006


 

Bakan Şahin başkanlara kızdı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin kulüb başkanlarına tepki gösterdi.

SporİST'06 1. Spor Zirvesi'nde konuşan Bakan Mehmet Ali Şahin toplantıya sadece Beşiktaş kulübü başkanı Yıldırım Demirören'in katıldığını görünce tepkisini dile getirmekten kaçmadı. Şahin kulüb başkanlarına mesaj göndererek, ''Ciddiye almazsanız, ciddiye alınmazsınız'' dedi. Bakan Mehmet Ali Şahin sözlerini şöyle sürdürdü.''Bu spor zirvesine davet edildiğimde Türkiyem'nin güzide kulüp başkanları bir araya gelir, sporun sorunlarına çözüm yollarını tartışıp taraftarlara mesaj veririz dedim. Hep şikayet etmiyor muyuz, farklı kulüplerin taraftarları eskiden aynı tibünde yanyana otururlar hiç kavga etmezlerdi diye. Ama kulüp başkanlarımızı bir araya getiremiyoruz ki tribündeki taraftarlar bir araya gelsin" dedi.

24.08.2006


 

Ricardinho idmanda

Süper Ligde 25 Ağustos Cuma günü Konyaspor ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta, yeni transfer Ricardinho, takımla birlikte ilk antrenmanına çıktı.

Siyahbeyazlı kulüple dün resmi sözleşme imzaladıktan sonra tek başına çalışan Brezilyalı oyuncu, dün takımla birlikte ilk kez idman yaptı. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen idmanda Ricardinho'nun, sempatik tavırları ve yeni takım arkadaşlarıyla uyumunun dikkat çektiği bildirildi.

24.08.2006


 

Esas final bugün

Japon'daki turnuvaya, Litvanya galibiyetiyle müthiş bir başlangıç yapan 12 Dev Adam, Avustralya ve Brezilya zaferlerinin ardından, dördüncü maçında Katar'ı 76-69 yenerek 4'te 4 yaptı. Milliler, Katar karşısında sakatlıklar nedeniyle bir çok as oyuncusunu dinlendirirken, mili takımda ABD patentli genç Engin Atsür attığı 12 sayıyla takımının en skorer oyuncusu olurken, tecrübeli Ender Arslan ve Cenk Akyol'da 10'ar sayıyla maçı tamamladılar. Türkiye'de oyunda süre alan tüm oyuncular sayı kaydetme başarısı gösterirken, antrenör Bogdan Tanjevic, Katar karşısında, sakatlıkları bulunan kaptan İbrahim Kutluay ve Serkan Erdoğan'a, mücadelede yer vermedi.

Katar karşısında Türkiye, maç boyunca rahat bir oyun ortaya koydu, yalnızca maçın son bölümlerinden Katar'ın farkı azaltmasıyla kısa süreli bir tedirginlik yaşandı. Bu bölümde Ermal gereksiz top kayıpları yüzünden antrenör Tanjevic'i bile tedirgin etti. Bir ara farkı 20 sayının üzerine kadar çıkaran milliler, son periyotta, Katar karşısında 20-11 geriye düşmesine rağmen, maçı 76-69 kazanmayı başardı.

Grup liderliği için bugün Yunanistan'la oynayacağız. Bu müsabakanın çok zor ve çekişmeli geçeceği biliniyor. Rakibimiz dünkü karşılaşmada Brezilya'yı zorlanmadan geçerek liderliğini korudu. Yunanistan aynı zamanda geçen yılın Avrupa Şampiyonu apoletini de taşıyor. Takımın gücü ve kalitesi ortada. Bu bakımdan bu müsabakayı kazanmamız halinde Japonya'da "en flaş takım" kim diye sorulduğunda tartışmasız herkes "Türkiye" cevabını verecek.

Erol DOYURAN

24.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004