Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ÖSS'de okul birincileri yine açıkta

ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan 7 bin 397 okul birincisinden 2 bin 443’ü açıkta kaldı. Açıkta kalan okul birincisi sayısı, geçen yıla göre yüzde 28.6 oranında arttı. ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçlarına göre, 4 bin 449’u kız toplam 7 bin 397 okul birincisi tercihte bulundu.


Müslümanlar kadınlar için

İtalya’nın Adriyatik denizi kenarındaki turistik Riccione şehri yönetimi, Müslüman Arap turist kadınların denize girebileceği sahiller düzenleme karar

Perinçek: Atatürk, Mao ve Lenin bir bütün

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Mao’dan vazgeçen Atatürk’ten vazgeçer, Atatürk’ten vazgeçen Mao’dan vazgeçer. Bunların hepsi bir bütün. Ata


  Vali Yüksel: Dikkatimizi Kaş için kullanacağız

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, ‘’Bütün dikkatimizi ve kabiliyetimizi Kaş bölgesi için kullanacağız. Çok büyük hava ve kara müdahalesi yapılıyor. Yeni planlamalar yapılıyor. Yeni tedbirler aldık. 5 Eylül tarihine kadar Antalya’daki mesire yerleri ve kamuya açık ormanlık alanlara girişler yasaklanmıştır" dedi.


  Kadıoğlu: Afet planı uygulanmalı

“Hissedilen sıcaklık 41 dereceyi bulduğunda ‘sıcak hava dalgası’ söz konusudur ve yerel yönetimlerin afet planlarını uygulamaları gerekir” diyen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu Türkiye’nin bu anlamda başarısız olduğunu söylüyor.


  ‘Çıkacak filizler korunsun’

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Boydak, yangınların ardından, olumsuz insan müdahalesi olmaması durumunda ormanların eskisinden daha verimli şekilde ve kısa sürede kendi kendini yenileyebileceğini söyledi.


  Sıcaklar hastanelik etti

Hava sıcaklığının 50 dereceyi geçtiği Antalya’nın Alanya ilçesinde son iki günde dört kişi aşırı sıcaklar sebebiyle fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.


  Kaş’ta yanan orman 900 hektara çıktı

Antalya’nın Kaş ilçesinde yaklaşık 5 gündür devam eden orman yangının yanan alan miktarı 900 hektara kadar çıktı. Söndürme çalışmalarına katılan ekip miktarı arttırılırken, yangının birkaç gün daha devam edebileceği bildirildi.


  Lübnan’a asker denizden, malzeme Suriye üzerinden

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye’nin BM Barış Gücü için Lübnan’a asker göndermeye karar vermesi durumunda lojistik teçhizatın nakli için Suriye’nin kendi topraklarının kullanılması konusunda kolaylık göstermeye hazır olduğunu bildirdi.


  Arınç: Askerimiz Lübnan’da sıcak çatışmaya girmez

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘’Sıcak çatışmaların içerisinde yer alacak bir Türk askeri tasavvur etmiyoruz’’ dedi.


  Başbakan Erdoğan yardım kampanyası başlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan’a yardım kampanyası ile ilgili genelge yayımladı. Lübnan’a yönelik 2 ay süreyle devam edecek yardım kampanyası başlatıldı.


  5 terörist teslim oldu

Şırnak’ta 5 terörist teslim oldu. Şırnak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK mensubu 5 teröristin, dün Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.


  ‘Kuş gribi’ genelgesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, küresel bir grip salgını (Pandemi) konusunda yapılması gereken hazırlıklarla ilgili bir genelge yayınladı.


  Acı reçeteyi herkes hissediyor

“Bugüne kadar ağlamayan sanayici ağlıyor’’ diyen AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik, “Toplumun her kesiminde acı reçete hissediliyor” şeklinde konuştu. Çelik, memur sendikalarının zam talepleriyle ilgili olarak, “Kamu çalışanlarına ayrıcalık yapamayız” dedi.


  Özkök’ten CHP’ye veda ziyareti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ziyaret etti. 30 Ağustos itibariyle emekliye ayrılacak olan Orgeneral Özkök, Baykal’a, CHP Genel Merkezinde veda ziyaretinde bulundu.


  İtirafçı Ateş’in dâvâsında karar günü

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK terör örgütü eski hükümlüsü Seferi Yılmaz’a ait Umut Kitapevi’nin bombalanması olayında adı geçen PKK itirafçısı Veysel Ateş’in bugünkü duruşmasında karar çıkması bekleniyor.


  İHL’liler özel üniversitede

Katsayı farklılığı sebebiyle devlet üniversitelerinde istedikleri bölümlere giremeyen imam hatip lisesi mezunları, tercih etmek zorunda kaldıkları özel üniversiteleri kazandı.


  30 adet Glock tabanca ele geçirildi

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı yakınlarından Türkiye’ye yasadışı yollardan girmek isteyen Irak uyruklu bir şahsın üzerinde 30 adet Glock marka tabanca ile bu tabancalara ait 60 adet şarjör ele geçirildi.


  ‘Taksiciden vergi alınmasın’ teklifi

CHP İzmir Milletvekili Yılmaz Kaya, can güvenliği sağlanmış kabinli araç alan taksicilerin özel tüketim vergisinden (ÖTV) muaf tutulmalarını öngören kanun teklifi hazırladı.


  Yangına karşı yeni tedbir

Herkesin yangına müdahalede rahatlıkla kullanabileceği otomatik yangın söndürme topu artık Türkiye'de. 4 metrekarelik alana monta edilen Söndüren 85 dereceye ulaşınca patlıyor ve yangını 3 ile 10 saniye arasında söndürüyor.


  Öğrencilerin harçlıklarıyla Pakistan’a okul

ğitim alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan Gönüllü Eğitimciler Derneği'nin, Pakistan Muzafferabat’ta bir ilköğretim okulu yaptırmak amacı ile Türkiye genelinde düzenlediği yardım kampanyası sonuçlandı. Yardım kampanyasına katılan Ankara’daki ilköğretim okulları büyük destek ve katkı sağladılar.


  Okul korkusu nasıl yenilir?

Okulların başlamasına kısa bir süre kaldığına dikkat çeken eğitimciler, çocukların okul korkusuna dikkat çekiyor.


  Birgi, tarihî Kur’ân-ı Kerim’ini arıyor

Tarihte, Aydınoğlu Beyliği’ne başşehirlik yapan ve tabiî koruma alanı içinde bulunan İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Birgi beldesinde, 1328 yılından 1983 yılına kadar kaldıktan sonra kaybolan ceylan derisine altın yaldızla elle yazılan Kur’ân-ı Kerim’in, Ankara’da olduğu bildirildi.


  Tire’den 50 öğrenciye destek

İzmir Valiliği’nin İzmir Gelişim ve Atılım Projesi (İZGAP) kapsamında, İzmir il merkezi ve tüm ilçelerinde başlattığı, Tire’de de tüm hızıyla devam eden ‘Bin Veli Bin Öğrenci’ kampanyasına Tire Belediyesi de katıldı.


  Hasankeyf’i boğdurmamakta kararlıyız

ANKARA - Hasankeyf’in kurtarılması için geçen hafta baraj su seviyesinin 31 metre düşürülmesine yönelik teklif getiren Anavatan Partisi Genel Sekreteri ve Mardin Milletvekili Muharrem Doğan, bu kez de Hasankeyf’in kurtarılması için, tek baraj yerine aynı enerjiyi sağlayacak iki baraj yapılmasını teklif etti.


  Zayıflamak isterken sağlığınızdan olmayın

Sağlık Bakanlığı, sağlıksız zayıflama diyetlerinin önemli sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekerek, vatandaşları bu diyetler konusunda uyardı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004