Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Yüzümüzü güldürün

UEFA Kupası'nda ön eleme maçları tamamlandı ve gruplara kalacak takımları belirleyecek 1. tur ilk maçları bugün oynanacak. Bu kupadaki temsilcilerimizden Fenerbahçe, Danimarka ekibi Randers ile, Beşiktaş, Bulgaristan temsilcisi CSKA Sofya ile ve Trabzonspor da İspanya temsilcisi Osasuna ile ilk maçları kendi evlerinde oynayacaklar. Diğer temsilcimiz Kayserispor ise ilk maçını Hollanda temsilcisi Az Alkmaar'ın sahasında yapacak.

Fener'de Appiah ve Ümit yok

UEFA Kupası 1. tur ilk maçında bugün Danimarka'nın FC Randers takımıyla karşılaşacak olan Fenerbahçe'de tek hedef galibiyet. Sarı-lacivertliler, 28 Eylül Perşembe günü deplasmanda yapacakları 1. tur rövanş maçı için, Danimarka temsilcisi önünde avantajlı bir skor elde etmek istiyor. 3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına elenerek Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin kapısından dönen, 100. yıl hedefi için UEFA Kupası'nda büyük bir başarıyı hedefleyen sarı-lacivertli ekip, FC Randers karşısında saha ve seyirci avantajını da iyi değerlendirerek galibiyeti hedefliyor.

Fenerbahçe'de, Dinamo Kiev maçlarında gördükleri sarı kartlar nedeniyle cezalı duruma düşen takım kaptanı Ümit ve Appiah, bugünkü mücadelede forma giyemeyecek. Teknik direktör Zico'nun, Appiah'ın yerine Selçuk, Ümit'in yerine de Uğur'a görev vermesi, orta alanın solunda da son lig maçında ilk 11'de görev yapan Tümer'in yerine Tuncay'ın kadroda yer vermesi bekleniyor. Sarı-lacivertlilerin, FC Randers karşısında sahaya çıkması beklenen muhtemel 11'i ise şöyle: Rüştü, Kerim, Edu, Lugano, Uğur, Aurelio, Selçuk, Alex, Tuncay, Deivid, Kezman. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bu akşam saat 21.45'de başlayacak karşılaşmayı, Alman hakem Franz-Xaver Wack yönetecek. Karşılaşma Kanal D'den naklen

Beşiktaş, Sofya önünde avantaj arıyor

UEFA Kupası 1. tur ilk maçında bugün kendi evinde Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımıyla karşılaşacak olan Beşiktaş, tur için avantajlı bir skor elde etmeyi hedefliyor. Süper Lig'de yaptığı son maçta kendi sahasında Trabzonspor'a 3-2 yenilerek taraftarlarını düş kırıklığına uğratan siyah-beyazlılar, Bulgar temsilcisi önünde rövanş maçında rahat edecek bir sonuç almayı amaçlıyor. İnönü Stadı'nda saat 19.45'te başlayacak maçı Portekizli hakem Bruno Miguel Duarte Paixao yönetecek. Karşılaşma Kanal D tarafından canlı olarak ekrana gelecek. Trabzonspor maçında sahaya sürdüğü kadro nedeniyle yoğun eleştiri alan teknik direktör Jean Tigana'nın, CSKA Sofya karşısında forvette Nobre'ye, savunmanın solunda ise İbrahim Üzülmez'e görev vermesi bekleniyor. Beşiktaş, turu geçmesi durumunda, UEFA'nın 2 sezon önce uygulamaya başladığı 5'erli gruplara katılmaya hak kazanacak. Siyah-beyazlılar, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 14 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 9 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti. ''Kara Kartallar'', bugüne kadar Avrupa'da yaptığı 110 maçta, 33 galibiyet, 52 yenilgi, 25 de beraberlik aldı.

Trabzon'da sessiz gece

Trabzonspor, UEFA Kupası 1. tur ilk raundunda seyircisiz olarak İspanya'nın CA Osasuna takımıyla bugün sahasında yapacağı ilk maçtan iyi bir sonuçla ayrılmayı hedefliyor. Teknik direktör Ziya Doğan yönetimindeki ilk maçında, ligde Beşiktaş'ı 3-2 yenerek moral bulan bordo-mavili takım, CA Osasuna önünden avantajlı bir sonuçla ayrılmayı planlıyor. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı, Çek Cumhuriyeti'nden Jaroslav Jara yönetecek. Karadeniz ekibinde Yattara, Ufukhan ve Celaleddin sakatlığı, Hasan Üçüncü de kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Karşılaşma saat 20.00'de Show TV'den yayınlanacak.

Kayseri zoru başaracak mı?

UEFA Kupası temsilcilerimizden Kayserispor ise Hollanda'nın güçlü takımı AZ Alkmaar ile bugün deplasmanda karşılaşacak. İspanyol hakem Julián Rodríguez Santiago'nun yöneteceği maç saat 21.00'de başlayacak. Tarihinde ilk kez İntertoto ve UEFA Kupası'na katılan Kayserispor, Avrupa arenasında oynadığı 6 maçta yenilgi yüzü görmedi.Karşılaşmada TV yayını yok. Bu maçın rövanşı, 28 Eylülde Kayseri'de oynanacak.

14.09.2006


 

Liverpool'dan korkmuyoruz

Şampiyonlar Ligi ilk maçında Fransa'nın Bordeoux takımıyla evinde berabere kalan G.Saray'da gözler 27 Eylül'de İngiltere'de oynanacak Liverpool karşılaşmasına çevrildi. Futbolcular, Bordeoux önünde alınan bir puanın kötü bir sonuç olmadığını belirterek, "Liverpool maçından sürpriz bir sonuçla dönebiliriz. Bu tip maçlarda herkes varını yoğunu ortaya koyar" dedi.

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Ümit Karan, Girondins de Bordeoux maçında rakiplerinden çok daha üstün oynadıklarını, ancak kapalı savunmayı aşamadıklarını söyledi. Ümit, yaptığı açıklamada, ilk yarıda ve ikinci yarının başlarında rakiplerine oranla çok daha üstün oynadıklarını belirterek, ''Üstündük, ama golle buluşamadık. Rakibe de pozisyon vermedik. Arkadaşlarımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum'' dedi.

Maçta olumlu şeyler yaptıklarına inandıklarını ifade eden Ümit, ''Galatasaray gibi oynamaya çalıştık. Rakibimizi de küçümsememek lazım. Çok açık pozisyon vermediler. Kapalı savunmayı aşmak kolay olmuyor. Grupta öteki maç da berabere sonuçlandı. Eşit seviyede 4 takım var grupta. İnşallah bu gruptan çıkacağız'' diye konuştu. Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında forma şansı bulan genç futbolcu Ferhat da yaşanan sakatlıklar nedeniyle kendisine bir şans doğduğunu kaydederek, şunları söyledi:

''İlk Şampiyonlar Ligi maçımdı. Biraz heyecan oldu, sonra geçti. İyi mücadele ettik. Pozisyon vermedik ama gol de atamadık. Çok şey kaybetmedik, çünkü gruptaki öteki maç da berabere bitti. Hocamız gençlere şans veriyor. Bundan memnunuz, biz de utandırmamaya çalışıyoruz. Arda ile yıllarca önlü arkalı oynadık, o nedenle maçta rahatız.''

Galatasaray'ın başarılı savunma oyuncusu Song, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçlarında alınan beraberliği iyi bir başlangıç olarak gördüğünü söyledi. Song, Denizlispor maçından sonra hatalar üzerinde durma fırsatı bulduklarını belirterek,' 'Bordeoux maçında önemli olan gol yememekti. Bu arada kazanabilirdik ama bu skoru da iyi bir başlangıç olarak değerlendiriyorum'' dedi. Özellikle genç futbolculara maçtaki performansları nedeniyle teşekkür eden Song, çok disiplinli oynadıklarını, Japon futbolcu Inamoto'nun da akıllı ve ne yaptığını bilen bir oyuncu olduğunu anlattı.

Sürprizin her zaman olabileceğini, deplasmanda karşılaşacakları FC Liverpool'dan korkmadıklarını dile getiren Song, ''İyi oynayacağız, oradan iyi bir sonuçla döneceğimize inanıyorum. Böyle maçlarda herkes varını yoğunu ortaya koyar'' diye konuştu. Bu arada Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında berabere kalan Galatasaray, 300 bin Avro kazandı. Sarı-kırmızılılar maçta galip gelseydi, 600 bin Avro'nun sahibi olacaktı.

Cüneyt ÜSTÜN

14.09.2006


 

Gerets ısrarlı: Hakan hastaydı

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Girondins De Bordeaux maçı sonrasında takımına sahip çıkarak, ''Hiçbir futbolcumuzu eleştiremem. Pozisyon vermeden pozisyon bulduk, oyundan memnunum'' dedi.

Hakan Şükür'ün kadroda olmamasının kesinlikle hastalığıyla ilgili olduğunu anlatan Belçikalı teknik adam, şöyle devam etti: ''Hiçbir futbolcumuzu eleştiremeyiz, çünkü herkes herşeyi yaptı. Tüm futbolcuları soyunma odasında kutladım. Hiçbir pozisyon vermeden biz pozisyon bulduk. Oyundan memnunum.'' Oyuncularla ilgili soruları tek tek cevaplayan Gerets, Carrusca'nın oynamamasının nedeninin, o pozisyonda bir Türk gencinin (Arda) ligde ve (A) Milli Takım'da iyi oynaması olduğunu söyledi.

Gerets, Inamoto'nun, Denizlispor maçından da üstün bir peformans gösterdiğini ifade ederken, rakibe pozisyon vermemelerinin ana etkenlerinden birinin de Japon oyuncunun iyi oyunu olduğunu kaydetti. Ligde hesap yaparken, gruptan çıkmak için kendi sahalarında 3, deplasmanda 1 puan almanın gerektiğini vurgulayan Belçikalı teknik adam, artık deplasmanda 1 maç kazanmaları gerektiğini anlattı. Gerets, maç sonrasında Necati'nin, taraftarların böyle bir tepkisiyle karşılaşmasının hoşlarına gitmediğini dile getirerek, ''Hiç iyi bir olay değil, kendisi haketmedi'' dedi. Gerets, Ayhan ile ilgili bir soruya da, ''28 futbolcumuz var, hepsi de çok değerli. İsim vererek oyuncuları değerlendirirsek, tüm kadroyu konuşacağız. Bunun bir anlamı yok'' şeklinde konuştu.

14.09.2006


 

Canaydın: Halk çok sıkıntı çekti

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın,Girondins de Bordeaux karşısında takımın oynadığı futbolun tatmin edici olmadığını söyledi.

Canaydın, ''Biz daha atak göründük, ancak girdiğimiz az sayıdaki pozisyonu değerlendiremedik. Sonuç tabii ki bizi tatmin etmedi. Bizi ve taraftarları ancak 3 puan tatmin edebilirdi. Galibiyet için geldik. Sahamızda yapacağımız 3 maçı 9 puanla kapatmayı düşünüyorduk. Şimdi deplasmanda galip gelmek zorundayız. Gruptaki diğer rakiplerimiz de berabere kaldığı için şimdi yeniden başlayacağız. İddiamız sürüyor'' dedi. Canaydın, ''Organizasyon öncesi çok söz almamıza rağmen eksiklikler oldu. Stada gelen yollardan birinin hiç kullanılmadığını öğrendik. Yönlendirilseydi, halk bu kadar sıkıntı çekmezdi'' diye konuştu.

14.09.2006


 

G.Saray taraftarı 2. tura inanmıyor

İnternette yapılan bir ankette, Galatasaraylı taraftarların takımlarının Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura çıkma ümidi olmadığını ortaya çıkardı.

''www.ligtv.com.tr'' isimli internet sitesinde taraftarlara ''Sizce Galatasaray Şampiyonlar Ligi C Grubu'nu kaçıncı sırada tamamlar?'' sorusu yöneltildi. Taraftarların yüzde 46'sı Galatasaray'ın grubu sonuncu (4.) sırada tamamlayacağı şıkkını işaretlerken, yüzde 24.'ü 2., yüzde 23.'ü de 3. sırada bitireceğine olan inancını vurguladı. Taraftarların sadece yüzde 7'si Galatasaray'ın grubu 1. sırada tamamlayacağına inandığını belirttiler.

14.09.2006


 

Polat: 1 puan almadık, 2 puan kaybettik

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Fransız Bordeaux karşısında galip gelememelerinin kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

Grupta iddialarını sürdürebilmeleri açısından İstanbul'daki maçları kazanmaları gerektiğine inandıklarını belirten Polat, ''Burada kazanmalıydık. Ben '1 puan aldık' diye değil, '2 puan kaybettik' diye bakıyorum. Önemli bir avantaj kaybedildi. Rakiplerimizin de berabere kalması bizi teselli ediyor'' dedi. Polat, stada geliş ve dönüşte yaşanan sıkıntılarla ilgiliyse, ''Bu konuda taraftarlarımıza mahçup olduk. TEM'de yaşanan trafik kazası nedeniyle trafik bloke oldu. Ben de 3 saatte gelebildim. Bir şanssızlık olarak görüyorum'' diye konuştu.

14.09.2006


 

Ailton: Beşiktaş'a gitmem hataydı

Beşiktaş'tan Sırbistan'ın Kızılyıldız Belgrad takımına transfer olan Brezilyalı futbolcu Ailton, Türkiye'ye gitmesinin en büyük hatası olduğunu söyledi.

Ailton, Alman Bild Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, borçları olduğu biçimindeki haberlerin doğru olduğunu, bazı hesaplar konusunda kendisinin yanlış bilgilendirildiğini bildirdi. Kendisinin tanımadığı bazı kişilerin kendilerini danışmanları olarak tanıttıklarını belirten Ailton, ''Bu bağlamda Türkiye'ye gitmem en büyük hatamdı'' dedi. Maddi durumunun yine de iyi olduğunu ve uzun yıllar oynadığı Almanya'da kötü bir imaj edinmek istemediğini kaydeden Ailton, gelecekte kimseye güvenmeyeceğini ve adımlarını düşünerek atacağını sözlerine ekledi.

14.09.2006


 

Alonso'ya cevabı pistte verecek

Ferrari pilotu Michael Schumacher'in menajeri Willi Weber, Renault pilotu Fernando Alonso'yu 'seviyesiz tavırlar' sergilemekle suçladı.

Almanya'nın Bild gazetesinde 13 Eylül Çarşamba günü çıkan habere göre, Alman pilot hakkında 'tüm zamanların en sportmen olmayan sporcusu' diyen Alonso için Weber'in yorumu, ''inanılmaz bir hakaret, tamamen belden aşağı'' şeklinde oldu. Weber, ''Alonso'nun yetenekli bir pilot olduğunu düşünüyorum ama şimdiki hareketi çok seviyesiz. Michael uygun cevabı pistte verecektir'' dedi. 7 defa dünya şampiyonu olan Schumacher'in 1988'den bu yana menajerliğini yürüten Weber, 'haksız ve ucuz' olarak nitelendirdiği açıklamaları için Alonso'nun özür dilemesini istedi.

14.09.2006


 

Basketbolda kura heyecanı bugün

ULEB Avrupa Ligi ve ULEB Kupasında 2006-2007 sezonu kura çekimleri bugün Atina'da yapılacak. Yeni sezonda Türkiye'yi ULEB Avrupa Liginde Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker, ULEB Kupasında ise Beşiktaş Cola Turka temsil edecek.

Basketbolda ULEB Erkekler Avrupa Ligi ve ULEB Kupası'nda 2006-2007 sezonu kura çekimleri bugün Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılacak. Megaron Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek kura çekimleri saat 11.30'da başlayacak. ULEB Erkekler Avrupa Ligi'nde bu sezon Türkiye'yi Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker, ULEB Kupası'nda ise Beşiktaş Cola Turka takımları temsil edecek.

ULEB AVRUPA LİGİ

ULEB Erkekler Avrupa Ligi kura çekiminde 8 torbada bulunan toplam 24 takım, 2005-2006 sezonundaki performanslarına göre sıralandırıldı. Belirlenen statüye göre takımlar aynı torba içinde bulundukları diğer takımlarla ve aynı ülke takımları ile eşleşmeyecekler. ULEB Erkekler Avrupa Ligi kura çekiminde Türk temsilcilerinden Efes Pilsen 3., Fenerbahçe Ülker ise 4. torbada yer alacak. Ligde bu sezon da toplam 24 takım, 8'erli 3 grupta mücadele edecek. 2006-2007 sezonu kura çekiminde 8 ayrı torbada yer alacak 24 takım şöyle:

1. Torba: CSKA Moskova (Rusya), Maccabi Elite Tel Aviv (İsrail), TAU Ceramica Vitoria (İspanya)

2. Torba: Winterthur FC Barcelona (İspanya), Pire Olympiakos (Yunanistan), Panathinaikos Atina (Yunanistan)

3. Torba: Efes Pilsen (Türkiye), Unicaja Malaga (İspanya), Benetton Basket Treviso (İtalya)

4. Torba: KK Cibona Zagreb (Hırvatistan), Climamio Bologna (İtalya), Fenerbahçe Ülker (Türkiye)

5. Torba: BC Zalgiris Kaunas (Litvanya), Union Olimpija Ljubljana (Slovenya), Prokom Trefl Sopot (Polonya)

6. Torba: Elan Bearnais Pau Orthez (Fransa), BC Partizan Belgrad (Sırbistan), Dinamo Moskova (Rusya)

7. Torba: Aris Selanik (Yunanistan), Lottomatica Roma (İtalya), Le Mans (Fransa)

8. Torba: DKV Joventut Badalona (İspanya), Rhein Energie Köln (Almanya), Eldo Basket Napoli (İtalya)

ULEB KUPASI

Türkiye'den Beşiktaş Cola Turka'nın yer alacağı ULEB Kupası'nda ise bu sezon şu takımlar mücadele edecek. Beşiktaş Cola Turka (Türkiye), Dexia Mons Hainaut, Telindus Oostende (Belçika), PBC Lukoil Academic (Bulgaristan), Nancy, Strasbourg (Fransa), Alba Berlin, Brose Baskets Bamberg (Almanya), AEK, PAOK (Yunanistan), Hapoel Migdal Jerusalem (İsrail), Montepaschi Siena, Snaidero Udine (İtalya), BK Ventspils (Letonya), Lietuvos Rytas (Litvanya), Eiffeltowers Den Bosch (Hollanda), Anwil Wloclawek (Polonya), BC Khimki, Dinamo St. Petersburg (Rusya), BC FMP, KK Kızılyıldız, KK Hemofarm (Sırbistan), Gran Canaria Grupo Dunas, Real Madrid (İspanya).

14.09.2006


 

Amatör takıma Nijeryalı forvet

Balıkesir Amatör Süper Ligi takımlarından Susurluk Belediyespor, Nijeryalı forvet oyuncusu Abbakar Sadia Sambo'yu transfer etti.

Geçen sezon İran'da futbol oynadığı öğrenilen Sambo, Susurluk Belediyespor'un gol yollarında yaşadığı sıkıntının sona erdirilebilmesi için alınırken, ilçe tarihinde transfer edilen ilk yabancı futbolcu oldu.

14.09.2006


 

Bir dahaki maça seyirci niye gelsin?

G.Saray bir beraberlikte Şampiyonlar Liginde aldı. Maçtan önce söylenecek en önemli söz seyirciye reva görülen zulüm. 200 bin bilet kampanyasına G.Saray seyircisi gereken ilgiyi göstermesinin karşılığını, cezalandırılarak gördü. Maç bitimine kadar taraftar Olimpiyat Stadına ulaşmaya, maça girmeye, takımını desteklemeye çalıştı. Soruyorum şimdi: Bir dahaki maça seyirci maça niye gelsin veya gelir mi? G.Saray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın bilet kampanyasını başlattıktan sonra Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve diğer yetkililerle görüşüp gerekli tedbirleri aldığını söylemişti. Ama görüldü ki, hangi tedbirler alınmışsa yetersiz kalmış veya görev ihmali söz konusu. Bu konunun araştırılıp açıklanması, seyirciden özür dilenmesi lazım.

G.Saray maçta üstün oynuyor gibi gözüktü. Topa sahip olma istatistiği de yüzde 60'a yüzde 40, onu gösteriyordu. Ancak bu yüzdeye rağmen G.Saray rakibini ezemiyor, etkili pozisyonlar üretemiyordu. Hakan Şükür'ün yokluğu hemen belli oldu. G.Saray'ın forvete oynadığı uzun toplarda topu havadan indirecek oyuncu olmaması Bordoux defansını rahatlattı. Hiç rahatsız edilmediler. Ümit Karan'ın fiziki tam hazır olmaması, Necati'nin o bölgede etkisiz kalması ve İliç' in top almak ve pres yapmak için gerilere gelmesi, G.Saray'ın hücumda etkisiz kalışının ana nedeniydi.

G.Saray'ın genel görünümü uyum devresinde bir takımı andırıyordu. Bir de alınan oyuncuların üst düzey olmaması, oyun kalitesinde etkili oldu. Takımda şu anda en klas olarak gözüken ve farklı hareketle sergileyen ve düşünen oyuncu İliç'ti. Onun da fiziki devamsızlıkta yetersizliği uzun süre etkili olmasına engel oldu. Bu tür oyuncudan sürekli kendi sahasına gelip ileriye çıkmasının istenmesi verimini düşürüyor. Maçta beğendiğim oyuncu defansın sol tarafında oynayan Ferhat'tı. Gerets gençlere forma veriyor. Daha da fazla vermesi lazım. Bazı oyuncularda fazla ısrarın manası yok. Madem ki yönetim iyi oyuncu alamıyor. Bu sezon eldeki değerleri ön plana çıkmak için büyük bir fırsat. Forma verilen gençler gerçekten G.Saray'da formayı hak ediyorlar. Onlar Avrupa'dan transfer edilen oyunculardan hiçte aşağı kalitede değiller.

Said OKUR

14.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004