Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Genç subayların hesabı sorulsun

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Psikolojik Harp Dairesi’nin mimarlarından emekli Kurmay Albay Tahir Tamer Kumkale’nin “12 Eylül öncesi terörü bazı genç subayların yönettiği, mahkeme tutanakları ile belirlenmiştir” şeklindeki açıklamaları karşısında Cumhuriyet Başsavcısı’nı göreve çağırdı. Başoğlu, “Eğer bu doğru ise dönemin Genelkurmay Başkanı ve ihtilalin lideri Sayın Kenan Evren yargılanmalı ve hesap vermelidir” dedi.


Erdoğan: Oyuna gelmeyin

Son gelişmeleri değerlendiren Başbakan Erdoğan, çatışma ve gerilim tuzaklarına düşmediklerini ve düşmeyeceklerini belirterek, partisinin il başkanları

Aksu: Bu olaylar bizi yıldıramaz

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Diyarbakır’da 10 kişinin ölümüne, 16 kişinin de yaralanmasına yol açan “hain saldırıyı gerçekleştiren mihrakların çi


  AKPM’de İsrail’e Irak protestosu

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Siyasi İşler Komisyonu’nun, Gaziantep’teki toplantısına Iraklı parlamenterlerin protestosu damgasını vurdu. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen ve Gaziantep’teki toplantıda Ortadoğu’daki gelişmeler ele alındı.


  12 Eylül halkı sindirdi

Türkiye ve Ortadoğu Forumu Vakfı (Özgür Üniversite) Başkanı Fikret Başkaya, “Halkın tepkisizliğinde, 12 Eylül 1980 darbesinin büyük payı var’’ dedi. “Türkiye’de her darbeden ders çıkarılarak bir sonraki darbenin daha iyi yapıldığını’’ belirten Başkaya, “1980 darbesinde, Türkiye’deki ilk iki darbeden ve dünyadaki darbelerden de ders çıkararak makinayı öyle bir kurdular ki 26 yıldır makina aynı istikamette ilerliyor’’ diye konuştu.


  12 Eylül, tarımı da vurdu

Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Özkaya, 12 Eylül askerî darbesinin Türk tarımı ve çiftçisine büyük zararlar verdiğini söyledi. Özkaya, 1980 sonrasında ülkenin tarım ürünleri açısından kendi kendine yeterliliğini kaybettiğini belirtti.


  Avrupa’da imaj yeniliyoruz

TÜSİAD, 3-5 Ekim tarihleri arasında Paris, Brüksel ve Berlin’de “Türkiye Haftası” adıyla bir dizi faaliyet gerçekleştirecek. Konferans, sergi ve konserlerden oluşan faaliyetlerle AB kamuoyunun Türkiye hakkında doğru bilgilendirilmesi ve Türk insanının tanıtılması amaçlanıyor.


  Bardakoğlu: Sofralarımıza fakirleri konuk edelim

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle tüm Müslümanlar’ı, bu ayda verilecek iftar yemekleri konusunda uyardı. Bardakoğlu, manevi hayatımızı kuşatan bu rahmet ikliminde, öksüz ve yetimlerin sevindirilmesi, kimsesizlerin yanında olunması gerektiğini ifade etti.


  Provokatörler hakkında suç duyurusu

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde ‘omuz atma’ tartışması ile başlayan kavgada halkı “PKK’yı savunuyorlar” diye galeyana getirenler hakkında “halkın huzurunu bozmaktan” Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.


  Şemdinli itirafçısı Veysel Ateş’in dâvâsına devam edilecek

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Şemdinli davasında yargılanan PKK itirafçısı Veysel Ateş’in duruşmasına bugün devam edilecek.


  Koordinatörler buluştu

ABD’nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Joseph W. Raltson, Dışişleri Bakanlığında Müsteşar Ali Tuygan ve Türkiye’nin terörle mücadele koordinatörü olarak atanması beklenen Emekli Orgeneral Edip Başer ile bir araya geldi.


  Büyükelçiden teşekkür ziyareti

Lübnan’ın Ankara Büyükelçisi Georges Habib Siam, TBMM Türkiye-Lübnan Dostluk Grubu Başkanı Medeni Yılmaz’ı ziyaret etti. Siam, dostluk grubu üyeleriyle Dış İlişkiler Salonunda yaptığı görüşmede, Türkiye’ye Lübnan’a yaptığı yardımlarından dolayı teşekkür etti.


  “Zorunlu seyahat sigortası” geliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa ülkelerinin büyük bölümünde uygulanan zorunlu seyahat sigortasını Türkiye’de de hayata geçirmeye hazırlanıyor.


  “Kayıp trilyon” dâvâsında, Menderes’e beraat

Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi, kapatılan RP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı Aydın Menderes’in, “Kayıp Trilyon” davası kapsamında, “özel belgede sahtecilik” suçundan beraatine karar verdi.


  MERNİS, Adalet Bakanlığının hizmetinde

İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı arasında yapılacak anlaşma ile Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) veri tabanındaki bilgilerin Adalet Bakanlığınca elektronik ortamda paylaşılmasına imkan sağlanacak.


  Müslümanlar Danimarka'da özgür

Ülkesinin dinî özgürlüklere çok önem verdiğini belirten Danimarka Eğitim ve Dini İşler Bakanı Bertel Haarder, “Danimarka çok kültürlü ve dinli bir toplum. 114 cami, 14 Müslüman mezarlığı var. 15’inciyi açmak üzereyiz. Birçok İslâm okulu var” diye konuştu.


  Yol kapma yarışı 10 yaralıyla sonuçlandı

Maltepe’de, halk otobüsü ile yolcu minibüsünün yol kapma mücadelesi sebebiyle meydana gelen kazada on kişi yaralandı.


  Sınırda 134 kaçak yakalandı

Edirne’de yasadışı yoldan sınırı geçmek isteyen 134 yabancı uyruklu yakalandı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004