Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Papa, Vatikan’la çelişti

Almanya Merkez Müslüman Konseyi Başkanı Ayman Mazyek, Papa 16. Benedict’in “İslam’da radikallik” yorumlarına tepki göstererek, Roma Katolik Kilisesi’nin tarihteki kanlı dönemlerini hatırlattı. Sueddeutsche Zeitung günlük gazetesine konuşan Mazyek, “Güney Amerika’daki kanlı zorla din değiştirmeler, Müslüman dünyasındaki Haçlılar, Hitler rejimi tarafından Kilise’nin tehdit edilmesi, Papa 2. Urban’ın ‘Kutsal Savaş’ yazılı madeni parasından sonra, Kilise’nin parmağını diğer dinlerdeki aşırılıklara doğrultabileceğini düşünmüyorum” dedi.


Laiklikte ölçü kaçtı

Hollanda’da laiklik konusunda “kantarın topuzu kaçtı” değerlendirmesinde bulunan Hollanda Adalet Bakanı Piet Hein Donner, bu sepeple İslâmın güçlenmes

Tesettürlü kadınlar demokrat

Almanya’da yapılan bir araştırma, başörtülü Türk kadınlarının çoğunun demokratik düşüncelere sahip olduğunu ortaya koydu.


  Yahudi Naziler

20’nci yüzyılın en büyük soykırımını Yahudilere karşı uygulamakla suçlanan Hitler’in ordusunda, aralarında general ve amiral rütbesine de yükselenlerin de yer aldığı 150 bin Yahudi askerin bulunduğu ortaya çıktı.


  El Kaide’nin Yahudi eylemcisi

El Kaide örgütü tarafından yayımlanan ve Amerikalıları İslâm dinine çağıran kasette yer alan El Kaide eylemcisinin, Californialı Yahudi bir müzisyenin sonradan İslam dinini seçen oğlu “Adam Pearlman” olduğu bildirildi.


  Merkel: Amacımız İsrail’i korumak

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Lübnan barış gücü UNIFIL’e destek vererek, İsrail’e ve Lübnan’a yardım etmek istediklerini söyledi.


  Bakanı Blair’i eleştirdi

İngiltere’nin Orta Doğu’dan sorumlu bakanı Kim Howells, Başbakan Tony Blair’in Lübnan’da savaşın başlamasından hemen sonra ateşkes çağrısında bulunmamış olmasını ‘’büyük bir hata’’ olarak nitelendirdi.


  Short: İngiliz hükümetinden utanıyorum

İngiltere’de iktidardaki İşçi Partisi milletvekillerinden eski Uluslararası Kalkınma Bakanı Clair Short da Independent’taki yazısında Blair’i eleştirdi. Yazısında “Hükümetten utanıyorum, İşçi Partisi yönünü kaybetti” diyen Short, bir sonraki seçimde aday olmayacağını açıkladı.


  Saddam Hüseyin, hakimle jestleşti

Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin ve 6 yardımcısının yargılandığı Enfal dâvâsının baş hakimi Abdullah El Amiri, Saddam’a ‘’Sen diktatör değilsin’’ dedi.


  Sinyora, İsrail’e rest çekti

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, Lübnan ile İsrail arasında hiçbir temasın mümkün olmadığını söyledi.


  Sadr'ın bürosuna Amerikan baskını

Irak’ın başşehri Bağdat’ın güneyindeki Divaniye’de, Amerikan askerlerinin Şii din adamı Mukteda Sadr’ın bürosuna baskın düzenlediği bildirildi.


  Türkiye, iyi niyetini göstermek istiyor

Avusturya’da yayımlanan Salzburger Nachrichten gazetesi, Türkiye’nin AB reformlarına hız vereceğini yazdı.


  İsrailli generalden şok eden itiraf

Roket birliklerini yöneten İsrailli komutan, Lübnan’a bin 800 misket bombası yolladıklarını daha çok sivilin ölmesi için özellikle camiden çıkmalarını beklediklerini söyledi.


  Royal: Türkiye’ye kapıyı kapatamayız

Fransa’da 2007’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en popüler adaylarından sosyalist kadın milletvekili Ségolène Royal, ‘’Türkiye’ye kapıyı kapatmak için bir neden yok’’ dedi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004