Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Endülüs- İstanbul Köprüsü’ne bekleniyorsunuz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği “Arzın Merkezinde Buluşmalar” konferansları başlıyor. İstanbul’un düşüncenin başşehri haline gelmesi amacıyla düzenlenen faaliyet dizisinin ilkinde bugün Fas’ın önemli akademisyenlerinden Muhammed El-Cabiri ile Türkiye’nin düşünürlerinden İhsan Eliaçık biraraya geliyor.



"Osmanoğlu’nun Sürgünü" Belgeseli 9 Ekim’de başlıyor

Çekimlerine 2004’te başlanan ‘’Osmanoğlu’nun Sürgünü’’ adlı belgeselin yayımlanmasına, 9 Ekim Pazartesi günü TRT 2 televizyonunda başlanacak. TRT’den yapılan yazılı açıklamada göre, belgeselde, ‘’Halifeliğin kaldırılmasının ardından, Türkiye’den gönderilen Osmanlı hanedan üyelerinin, göç öyküleri, yeni hayatlarına uyum sağlamaya çalışırken başlarından geçen olaylar ve hanedan üyelerinin bugünkü yaşamları konu ediliyor.



Alaylı ressam müze istiyor

Akademik eğitim almadan kendini yetiştiren ve eserleriyle uluslar arası alanda ödüller kazanan ressam Safa Büte, hazırladığı iki ayrı projeyle Adana’ya bir san'at müzesi kazandırmaya çalışıyor. Büte, yaptığı açıklamada, bugüne kadar bir çok uluslar arası kamp ve san'at festivalinde Türkiye’yi temsil ettiğini, gittiği ülkelerde san'ata gösterilen ilgi karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini söyledi.



Altın Portakal’da üç büyük organizasyon

Geçen yıl, Antalya Kültür Sanat Vakfı ve TÜRSAK Vakfı işbirliğiyle, uluslar arası platformda adını başarılı bir şekilde duyuran Altın Portakal, bu yıl tarihinde ilk kez özel sektörün güçlü ismi “REAL”in resmî sporsorluğunu arkasına alarak, üç büyük organizasyona aynı anda ev sahipliği yapacak.



Altın Fıstık Festivali başladı

Gaziantep 1. Uluslararası Altın Fıstık Kültür ve Sanat Festivali, Demokrasi Meydanı’ndaki coşkulu açılış töreniyle başladı. Törende bir konuşma yapan Vali Süleyman Kamçı, festivalin Antep fıstığını öne çıkaracağını ve kültürel yaşama yeni boyutlar kazandıracağını söyledi.



Osmanlı sancaktarı Bursa’da anılacak

Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Gazi’nin Sancaktarı Karacaahmet Veli, bugün düzenlenecek tören ile anılacak. Kabri, Yenişehir’e bağlı kendi adını taşıyan ve kurduğu Karacaahmet Köyü’nde bulunan Karacaahmet Veli’yi anma törenini her yıl yaptıklarını belirten Karacaahmet Köyü Muhtarı Necip Turan, herkesi anma törenine beklediklerini söyledi.



Kubbealtı kursları başlıyor

Türkiye’de sanat kurslarını ilk başlatan müesseselerden olan Kubbealtı Akademisi Kültür ve San’at Vakfı, her yıl gerçekleştirdiği kursların 2006-2007 öğretim sezonunu açıyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004