Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

“Özür dilesin” çağrıları artıyor

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, İslâmla ilgili sözlerini kınadığı Papa’ya özür dilemesi çağrısında bulundu. Papa’nın sözlerini, “tehlikeli ve trajik” olarak değerlendiren NYT’nin yayınladığı başmakalede, “Papa’nın, Hristiyanlarla Müslümanlar arasında ilk kez nifak tohumu atmadığı” belirtildi. Yazıda, Papa’nın Vatikan’da yüksek düzeyde bir yetkili olduğu 2004 yılında da Türkiye’yi kastederek, “bu Müslüman ülkenin Avrupa ile daimî bir muhalefet içinde olduğunu” söyleyip Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıktığı da hatırlatıldı.


Tarihler tutmuyor

Papa’nın, Bizans İmparatoru ile İranlı İslâm âlimi arasında geçtiğini söylediği tartışmanın 1391 yılında Ankara civarında cereyan etmesi mümkün değil.

Papa, siyasetçi gibi konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Papa 16. Benediktus’un İslam dini ve peygamberi Hz. Muhammed hakkındaki açıklamalarını değerlendirerek, ‘’Papa bir din a


  İnsan hakları yoksa barış olmaz

Mazlum-Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen, ‘’insan haklarının olmadığı bir ülkede barış sağlanamaz’’ dedi.


  Demokrasi şehitlerini rahmetle anıyoruz

“Demokrasi şehitleri” Adnan Menderes, Fatin Rüstü Zorlu ve Hasan Polatkan, haksız yere idam edilmelerinin 35. yıldönümünde rahmetle anılıyor.


  Elkatmış yaralıları ziyaret etti

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, Diyarbakır’daki patlamada yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.


  Kepenkler dün de açılmadı

Diyarbakır’daki patlama sonrası şehir merkezinde başlatılan 3 günlük kepenk kapama eylemi dün de sürdü.


  Van’da 4 kilo patlayıcı ele geçirildi

Van’ın Erciş ilçesindeki çatışmada öldürülen teröristlerin üzerinde 4 kilogram C-4 patlayıcı madde ile çok sayıda silâh ve mühimmat ele geçirildi.


  Ortak önceliklere odaklanın

Uluslar arası Kentsel Kalkınma Derneği (İNTA) Genel Sekreteri Michel Sudasrskis, sınırötesi bölgesel işbirliğinin gerçekleştirilmesinde bölge ülkelerinin birbirini tanımasının önemli olduğunu ifade ederek, “İşbirliği için ortak önceliklere odaklanılmalı” dedi.


  Ağar: Bu sözler tamir edilmeli

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Papa 16. Benediktus’un İslâmiyet ve Hazreti Muhammed ile ilgili sözlerine tepki göstererek, ‘’Bu sözleri kabul etmemiz mümkün değil, kınıyoruz’’ dedi.


  10. Türk Kurultayı yarın

Türk devlet ve toplulukları arasındaki dostluk, kardeşlik ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla, 1993’den beri düzenlenen Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayı, bu yıl Antalya’da toplanacak.


  Babacan: Türkiye’nin bulunduğu AB, barış projesi olur

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye’yi de içine alacak yeni AB’nin, 21. yüzyılın barış projesi olacağına inandığını söyledi.


  Düzenlemeyi vatandaş istedi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er, Kocatepe Camii avlusuna engellilerin ve cenaze araçlarının rahat çıkabilmesi için yeni yol açılacağını bildirdi.


  3 kaza 7 ölü, 33 yaralı

Antakya, Kırıkkale ve Sivas’ta meydana gelen trafik kazalarında 7 kişi öldü, 33 kişi yaralandı.


  Ne Türkiye, ne de AB vazgeçebilir

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “Ne Türkiye Avrupa’dan, Ne Avrupa Türkiye’den vazgeçmez, menfaatler gereğidir’’ dedi.


  Fırıncılar Ramazan’a hazırlanıyor

Konya’da fırıncılar Ramazan ayında, farklı şekil ve katıklarla zenginleştirilmiş 22 çeşit ekmek ve pide üretimi yapacak.


  Ders başı yarın

Yeni ders yılının başlaması dolayısıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Antalya’da Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde tören düzenlenecek. Törende, bu yıl yeni hizmete girecek 10 okulun açılışı toplu olarak gerçekleştirilecek.


  Yeni başlayanlarda stres normal

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Tayfun Turan, çocukların okula başlamadaki adaptasyon sürecinin çok önemli olduğunu, bu süreçte yaşananların çocukların okulla ilgili olumlu veya olumsuz izlenimlerinin oluşmasında etkili olduğunu belirtti.


  Okulda sağlığa dikkat edilmeli

Eğitim-öğretimin başlaması ile özellikle küçük çocukların, evlerinde alıştıkları hijyenik ortamdan, mikrobik hastalık risklerinin bulunduğu toplu hayat alanlarına geçişlerinde sağlık sorunlarının arttığı, okullardaki hoş olmayan durumların ise çocuklarda psikosomatik sorunlara yola açabileceği bildirildi.


  Memur olmak için ter dökecekler

Ortaöğretim ve ön lisans düzeyindeki adaylara yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı-2 (KPSS-2) bugün gerçekleştirilecek.


  Bursalı şoförler tepkili

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Topçu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Makine Mühendisleri Odası Şube Görevlisi Erol Doğan ile birlikte Bursa’daki ticarî araçların LPG depolarına ilişkin bir basın açıklaması yaptı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004