Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

UEFA Ligine, İngiliz rakiplerle başlıyoruz

UEFA Kupasındaki temsilcilerimiz gruplardaki ilk maçlarına bu gece çıkıyor. Beşiktaş, İnönü’de Tottenham’ı ağırlayacak. F. Bahçe St. James Park’ta New Castle karşısında puan arayacak.

İngilizler bize karşı üstün

Beşiktaş’ın, Tottenham Hotspur, Fenerbahçe’nin de Newcastle United takımları ile oynayacağı UEFA Kupası grup maçları öncesi Türk ve İngiliz takımları bugüne kadar 39 kez karşı karşıya geldi. İki ülke takımları arasında bugüne dek yapılan maçların 8’ini Türk, 17’sini ise İngiliz takımları kazanırken, 14 karşılaşma berabere sonuçlandı. Türk takımları attıkları 32 gole karşılık, kalelerinde toplam 63 gol gördü.

Beşiktaş’ın 113. maçı

Beşiktaş, İngiltere’nin Tottenham Hotspur takımıyla yapacağı maçla birlikte, Avrupa kupalarında 113. karşılaşmasına çıkacak. Siyah-beyazlılar, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye’yi 14 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 9 kez de UEFA Kupası’nda temsil etti. ‘’Kara Kartallar’’, bugüne kadar Avrupa’da yaptığı 112 maçta, 34 galibiyet, 52 yenilgi, 26 da beraberlik aldı.

En golcüsü Oktay

Siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu Oktay Derelioğlu. Beşiktaş forması giydiği dönemlerde, Avrupa arenasında takımına toplam 14 gol kazandıran Oktay’ı, 9 golle Daniel Gabriel Pancu, 7 golle Mehmet Özdilek, 6’şar golle de Feyyaz Uçar ve Metin Tekin izliyor.

Les Ferdinand’tan tüyo

İngiliz futbolunun unutulmayan isimlerinden Les Ferdinand, UEFA grup müsabakalarında ilk maçını Beşiktaş’la oynayacak Tottenham’a, eski takımıyla ilgili uyarılarda bulundu. İngiltere’de parlamadan önce, 1988 yılında kiralık olarak Beşiktaş’ta forma giyen ve Beşiktaş taraftarının gönlünde taht kuran Ferdinand, Tottenham’ın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, ‘’Orada inanılmaz bir atmosfer var. Her profesyonel futbolcu bunu tatmalı. Tottenham’daki genç futbolcular için büyük bir tecrübe olacak’’ dedi. Ferdinand, Türkiye’de bulunduğu dönemde futbolun Avrupa düzeyinde olmadığını, ancak İngiliz takımlarıyla İstanbul’da oynanan maçların, Dünya Kupası maçları düzeyinde ilgi çektiğini belirtti.

F. Bahçe 125. sınavda

UEFA Kupası (H) Grubu’ndaki ilk maçında deplasmanda İngiltere’nin Newcastle United takımıyla karşılacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 125. mücadelesine çıkacak. Sarı-lacivertli ekip Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 124 maçta 39 galibiyet 17 beraberlik ve 68 yenilgi aldı. 124 maçta rakip filelere 142 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 218 gole engel olamadı.

İngilizlere karşı Fener

Fenerbahçe bugün Avrupa kupalarında İngiliz ekiplerle 11. maçına çıkacak. İngiliz takımlarıyla Şampiyonlar Ligi, Şampiyon Kulüpler Kupası, UEFA Kupası ve Kupa Galipleri Kupası’nda yaptığı 10 maçın 3’ünü kazanan Fenerbahçe, 2 beraberlik alırken, 5 karşılaşmayı da kaybetti. Avrupa kupalarında ilk kez bir Türk takımıyla karşılaşacak Newcastle United karşısında, grubundaki ilk maçta puan almayı hedefleyen sarı-lacivertliler, zorlu bir mücadele verecek.

B Grubu:

20:00 - Beşiktaş - Tottenham (İngiltere)

21:45 - C. Bruges (Belçika) - Leverkusen (Almanya) Bay: Dinamo Bükreş (Romanya)

H Grubu:

19:15 - E. Frankfurt (Almanya) - Palermo (İtalya)

22:00 - Newcastle Unt. (İngiltere) - F. Bahçe

Bay: Celta Vigo (İspanya)

19.10.2006


 

Yanal: Liderliği değil, futbolu düşünüyoruz

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, şu an ligdeki liderliği değil, oynadıkları futbolu düşündüklerini söyledi.

Ersun Yanal, Kalyon Oteli’nde düzenlenen ‘’11 Altın Adam’’ yarışmasının jüri toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Vestel Manisaspor olarak en iyisini yapmayı hedeflediklerini anlatan Yanal, şu andaki pozisyonları için konuşmanın erken olduğunu belirterek, şöyle konuştu: ‘’Önümüzdeki 10 maçı planlamaktansa, bu hafta oynayacağımız Sivasspor maçını düşünüyoruz. Tek tek maç oynayıp keyif almak istiyoruz. Her geçen gün daha iyi oynamayı başarmak, oyuncuların bu stresi kaldırabilmesi için zihinlerini berraklaştırmak yapacağımız en iyi çalışma. Çok iyi bir sponsorla birlikte çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde bu çalışma meyvelarını verecektir. Oynadığımız oyunu biliyoruz. Kazanırken birçok şeyi kaybettiğimizin farkında değiliz. Şampiyonluğun ardından bir çok şeyi kaybetmektense şampiyon olmamayı tercih ederim. Şampiyonluk tüketilecek değil, devam ettirilecek bir şeydir.’’

Rafael-Hakan kıyaslaması

Milli takımda Hakan Şükür’ü kadroya almazken, Vestel Manisaspor’da aynı özelliklere sahip Rafael’e forma vermesinin bir çelişki olup olmadığı yönündeki bir soruya ise Yanal, şöyle cevap verdi: ‘’Rafael orta saha özellikleri olan, stoperlerin kucağında oynamayan bir futbolcu. Pivot bir santrafor değil. Hareketli ve stoperlere yakalanmayan bir oyuncu. Ayrıca her uzun boylu oyuncu Hakan değil.’’

19.10.2006


 

Altın adam Arda

Memorial Hastanesi’nin sponsorluğunda yapılan ‘’11 Altın Adam’’ Yarışması’nın 2006-07 sezonunun 2. jüri toplantısı yapıldı. Eylül ayının altın futbolcusu 213 puanla Galatasaraylı Arda Turan oldu.

Kalyon Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıda ligin 5, 6 ve 7. haftalarının oynandığı Eylül ayının altın teknik direktörü, futbolcusu, yöneticisi ve hakemi seçildi. Orta saha oyuncuları arasında yapılan değerlendirmede, Eylül ayının altın futbolcusu 213 puanla Galatasaraylı Arda Turan oldu. Trabzonsporlu Gökdeniz Karadeniz, 158 puanla ikinci, Vestel Manisasporlu Lukas Zelenka ise 118 puanla 3. sırada yer aldı.

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Ağustos ayında olduğu gibi, Eylül ayında da 231 puanla altın teknik direktör seçildi. Oylama sonucu Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan 197 puanla ayın altın yöneticisi, Bülent Yıldırım ise 212 puanla ayın hakemi oldular.

19.10.2006


 

Kayseri, Kadıköy’e 3 eksikle çıkacak

Kayserispor, Fenerbahçe karşısına 3 as futbolcusu eksik olarak çıkacak.

Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Fenerbahçe maçıyla ilgili hazırlıkların sürdüğünü ve Cuma günü uçakla İstanbul’a gideceklerini belirterek, şunları söyledi: ‘’Ligin üst sıralarındaki yerimizi korumamız için Fenerbahçe maçından puan çıkarmamız lazım. Bizim için kolay maç yok, her maç zor. Sarı kart cezalısı olan golcü futbolcumuz Gökhan ile sakatlıkları süren Aydın ve Leanordo kadroda yer alamayacak. Eksiklerimize rağmen Fenerbahçe karşısında puan almak istiyoruz”.

19.10.2006


 

Sivasspor, Vestel'e bileniyor

Turkcell Süper Ligde iç sahada oynadığı 4 maçta galibiyetle tanışamayan Sivasspor, namağlup lider Vestel Manisaspor’u yenerek taraftarına sahasında bu sezon ilk kez 3 puan sevinci yaşatmak istiyor.

Sahasında sadece 1-1 berabere kaldığı Fenerbahçe’den puan alan Sivasspor, iç sahada 2 kez taraftarına gol sevinci yaşatabildi, kalesinde ise 7 gol gördü.

Sahasında galibiyetle tanışamayan Sivasspor, Cuma günü evinde lider Vestel Manisaspor’u konuk edecek. Bu karşılaşmanın hazırlıklarını sürdüren kırmızı-beyazlı ekip, lideri yenerek taraftarına sahasında bu sezon ilk kez 3 puan sevinci yaşatmak istiyor.

19.10.2006


 

Vural: Yabancı hocalar abartılıyor

Antalyaspor Genel Direktörü Yılmaz Vural, Türkiye’de yabancı teknik adamlara gösterilen toleransın, yerlilere gösterilmemesinden yakındı.

Kalyon Otel’deki Memorial Hastanesi ‘’11 Altın Adam’’ Yarışması’na onur konuğu olarak katılan Yılmaz Vural, yabancı teknik direktörlere Türkiye’de kurtarıcı gözüyle bakıldığını belirterek, şöyle konuştu: ‘’Kapitülasyonlardan kalma, yabancı önceliği olan bir ülkeyiz. Türkiye’de yabancı hocalar dünyanın en bilgili insanları olarak kabul edilip, her dedikleri kanun gibi algılanıyor. Oysa bu insanları bu kadar abartmanın anlamı yok. Bizden hiçbir farkları olmadığı gibi dil bilmedikleri için bizden çok büyük bir de eksiklikleri var. Yerli hocalardan biri başarısız olsa hepsine malediliyor oysa yabancı hocaların tamamı başarısız olsa bile ertesi sene gene bu hocalar tercih ediliyor.’’

19.10.2006


 

Harlem Türkiye’de şov yapacak

Dünyaca ünlü basketbol şov takımı Harlem Globetrotters, gösteri maçları yapmak üzere Türkiye’ye geliyor. 25 oyuncudan oluşan Harlem takımı, 3 gün boyunca İstanbul, Ankara ve İzmir’de Türk basketbolseverlerle buluşacak.

1927’de kurulan ve o tarihten bu yana 100 farklı ülkede 20 binden fazla maç yapan, her gittikleri ülkede büyük ilgiyle karşılanan ve izleyenlere doyumsuz bir basketbol keyfi yaşatan Harlem Globetrotters’ın maç programları da belirlendi.

İlk olarak 3 Kasım Cuma günü saat 20.00’de İzmir halkapınar Spor Salonu’nda İzmirli basketbolseverlerle buluşacak Harlem Globetrotters, 4 Kasım Cumartesi günü saat 18.00’de Atatürk Spor Salonu’nda Ankaralılara basketbol ziyafeti yaşatacak. Harlem son olarak da 5 Kasım Pazar günü İstanbul’da saat 16.00’da Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gösteri maçına çıkacak.

19.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004