Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB: Çakır ve Dilipak’ın dâvâlarını da takip ediyoruz

Gazetemizin sorumlu Yazıişleri Müdürü Faruk Çakır ve Vakit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’ın TCK’nın 301. maddesinden yargılanmaları üzerine sessiz kaldığı için eleştirilen Avrupa Birliği (AB) nihayet ses verdi. Zaman Gazetesinin haberine göre, AB Komisyonu, 301’den açılan bütün dâvâlar ile ilgilendiklerini ve bir dâvâlının diğerinden üstünlüğü olmadığını hatırlattı.

Türkiye-AB Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Çakır ve Dilipak dâvâlarının da kendisi için değerli olduğunu; ancak her dâvâya katılmasının fiziken mümkün olmadığını söyledi.

Hatırlanacağı üzere, gazetemiz sorumlu Yazıişleri Müdürü Faruk Çakır 301’den yargılanmaya başlanmış, Dilipak ise 11 ay 20 gün hapse mahkûm olmuştu. Orhan Pamuk, Hırant Dink ve Elif Şafak dâvâlarını yakından takip eden AB’nin söz konusu iki dâvâya da ilgi göstermemesi, “AB, 301 dâvâlarına seçici mi yaklaşıyor?” sorusunu gündeme getirmişti. AB Komisyonu’nun Genişleme Komiseri Olli Rehn’in sözcüsü Krisztina Nagy, 301’den açılan dâvâ sayısının 70’i geçtiğini, bütün vak’aları takip ettiklerini ve hiçbir dâvâ arasında ayrımcılık yapmadıklarını söyledi. Nagy, her dâvâya ilişkin açıklama yapmalarının mümkün olmadığını, bu yüzden meselenin kökünden çözülmesi; yani 301. maddenin acilen ilga ya da tadil edilmesi gerektiğini belirtti. Genişleme Komiseri Olli Rehn, “dostum” dediği Orhan Pamuk 301’den yargılanırken yazarı evinde ziyaret ederek destek vermişti.

Elif Şafak dâvâsı için İstanbul’a gelen Joost Lagendijk ise, “Çakır ve Dilipak da Pamuk kadar değerli mi?” sorusunun yanlış olduğunu, 301’den açılan dâvâların hepsinin aynı önemde olduğunu kaydetti. Pamuk’un gündeme getirilmesinin Pamuk’un ideolojisi ya da düşüncelerinden değil, daha meşhur olmasından kaynaklandığını savunan Lagendijk, “Avrupa’nın yakından tanıdığı bir insanı gündeme getirmek hem daha kolay oluyor hem de çok tepki çekiyor” dedi. Muhafazakâr yazarların dâvâlarını da aynı şiddetle kınadığından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini ifade eden Lagendijk, “Gerekirse bu iki kişinin de dâvâlarını gündeme taşımaktan asla çekinmem” diye konuştu.

/ İSTANBUL

21.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB: Çakır ve Dilipak’ın dâvâlarını da takip ediyoruz

  Zihniyet değişmeli

  İstikrara AB katkısı

  Kadir Gecesinde 20 bin ziyaretçi

  Ağar: Millet bizi anlıyor

  Oruç, alkol bıraktırıyor

  AB yolunda "kaza" istenmiyor

  AKP'li Arslan vefat etti

  İnternet Üst Kurulu silbaştan

  Ev ödevleri tamam, sıra uygulamada

  KPSS'de tercihler 30 Ekim'de başlıyor

  AKP’li vekil Arslan vefat etti

  Mevlevihane’de namaz heyecanı

  Dünya birincisi hafızlardan Kur’ân ziyafeti

  Bayramda hava sıcak

  İspanyol ilkokullarında İslâm dersi

  İstanbul’a dilenci akını


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004