Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

CANKURTARAN GOLLER

UEFA Grup elemelerinde Tottenham-Beşiktaş ve Fenerbahçe-Newcastle maçları İngiliz basınında geniş yer buldu. İngiltere basını Türk takımları Beşiktaş ve Fenerbahçe ile karşı karşıya gelen Tottenham ve Newcastle'nin aldıkları sonuçlara yorum sayfalarında büyük yer verdi. Gazeteler, İngiliz takımlarının ''cankurtaran'' gollerine imza atan oyuncuları Tottenhamlı Berbatov ve Newcastleli Sibierski'yi de övdü.

RÜŞTÜ'NÜN HATASI

The Daily Telegraph gazetesi, Fenerbahçe-Newcastle maçının sonucunu ''Sibierski'nin atağı Newcastle taraftarının kulağına tatlı bir melodi gibi geldi'' başlığıyla duyururken, Sibierski'nin Fenerbahçe'nin uluslararası üne sahip kalecisi Rüştü Reçber'in hatasını affetmeyip takımını 79. dakikada öne geçirdiğini yazdı. Gazete Tottenham-Beşiktaş maçında alınan sonucu ise ''Berbatov'un klasına'' bağladı. Maçın atmosferini anlatırken havaya ''tutku ve düşmanlığın hakim olduğunu'' öne süren gazete, Dimitar Berbatov'un Avrupa'daki engin deneyimiyle sahada parlamasının beklendiğine dikkat çekti. Bir zamanlar Pele'nin ''Avrupa'nın en iyisi'' diye tanımladığı İnönü Stadı'nın Beşiktaş taraftarının havaya girmesiyle Tottenham için rahatsız bir ortama dönüştüğü yorumuna da yer veren gazete, sonucu Berbatov'un ortaya koyduğu kontrol dışı performansın belirlediğini yazdı.

ZİCO'NUN ÜZÜNTÜSÜ

The Independent gazetesi de Newcastle maçının sonucunu Sibierski'nin başarısına bağladı. Ünlü futbolcunun attığı golün takımına ''rahat bir nefes aldırdı'' başlığını kullanan gazete, Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun ''bu maçtan puan almayı hak etmiştik'' sözleriyle hayal kırıklığını ortaya koyduğunu bildirdi.

İSTANBUL'U ÖVDÜ

Aynı gazetede, Tottenham-Beşiktaş maçının sonucu da ''Berbatov'un müthiş golü Tottenham'ı ateşledi'' başlığıyla duyuruldu. Berbatov'un golüyle, ''Tottenham'ın Türkiye'den bir puanla ayrılması halinde şanslı sayılması gerektiği'' yolunda yapılan yorumların ne kadar hatalı olduğunun ortaya çıktığını yazan gazete, maç öncesinde Beşiktaş taraftarından düşmanca bir tutum beklendiğini, ancak ortaya çıkan havanın düşmanlıktan ziyade ''gürültücülük'' olduğunu yazdı. Gazete Beşiktaş seyircisinin dün sportmenlik anlayışını en iyi biçimde ortaya koyduğunu da vurguladı.Gazete maçın sonucuyla Beşiktaş'ın ilk kez İstanbul'da bir İngiliz kulübü karşısında yenilgi aldığına da dikkat çekti.

BERBATOV SAHNEDE

The Guardian da Sibierski'nin atağının Newcastle'ya rahat nefes aldırdığına dair bir başlıkla çıktı. Gazete Tottenham-Beşiktaş maçının sonucunu da ''Berbatov'un maça vurduğu damga uzun yıllar akıllardan çıkmayacak'' başlığıyla duyurdu. Martin Jol'ün oyuncularının bitiş düdüğünün ardından Beşiktaş taraftarlarınca alkışlanmasının bir başarının en güzel kabulü durumunda bulunduğu yorumunu da yapan gazete, Jol'ün takımının İstanbul'un bu köşesinde ortaya koyduğu performansın uzun yıllar unutulmayacağını savundu. The Times da Sibierski'nin başarısını haberinin başlığında kutlayan gazeteler arasında yer aldı. Gazetenin yorumunda maçı izleyen 3 bin Türk seyircinin kendilerini duyurabilmek için büyük çaba harcadıkları, ancak Newcastle oyuncularının sağlam duruşlarını bozmadığı belirtildi.

21.10.2006


 

Zico: Gruptan çıkabiliriz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, UEFA Kupası (H) Grubu'nda 10 yenildikleri Newcastle United karşısında golü yiyene kadar güzel bir mücadele ortaya koyduklarını söyledi.

Zico, ''Gruptan çıkacağınıza inanıyormusunuz?'' şeklindeki soruya karşılık, ''Sadece bir maç kaybettik savaşı kaybetmiş değiliz'' dedi. Gruptan çıkabilecek güce sahip olduklarını kaydeden Zico, ''Bu bize bağlı tabii ki. Biz istersek ve mücadelemizi sürdürüp bundan sonraki maçları alırsak bu gruptan çıkabiliriz, buna gücümüz var. Sadece bir maç kaybettik. Son maçlara kadar hiçbir şeyin belli olmayacağını düşünüyorum. Sadece bir maç kaybettik savaşı kaybetmiş değiliz'' şeklinde konuştu.

Newcastle United karşısında takımını daha bir bütün şeklinde gördüğünü ve futbolcuların üst düzey bir mücadele ortaya koyduğunu anlatan Zico, hücuma çıkışlarda basit top kayıpları yaşadıklarını ifade ederek şunları kaydetti ''Alanları iyi daralttığımızı düşünüyorum. İkili mücadelelerden daha fazla galip çıktığımızı gördüm. Kaptığımız topları atağa çıkarken basit şekilde rakibe vermemiz bizim için sıkıntıydı. Bu tip maçlarda elinizde olan ufak şansları lehinize çevirmeniz gerekir. Bu nedenle yapabileceğimiz golleri maalesef yapamadık. Bugün eksik yaptığımız şey, kazandığımız topları olumlu kullanamamamızdı.''

Zico, fiziksel ve mental yorgunluk nedeniyle pazar günü Turkcell Süper Lig'de Kayserispor ile yapacakları maçta farklı oyunculara görev verebileceğini ifade etti. Newcastle United karşısında sahaya sürdüğü 11 kurgusunun ellerindeki imkanlar çerçevesinde alternatiflerinden birisi olduğunu ifade eden Brezilyalı çalıştırıcı, hep bu şekilde tek forvetle devam etmeyeceğini kaydetti.

21.10.2006


 

Tigana: Dışarıda maç kazanmalıyız

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Tottenham Hotspur gibi büyük bir ekibe karşı oynadıklarını, orta sahadaki problemi çözemediklerini ve maçı kaybettiklerini söyledi.

Tigana, ''Büyük bir ekibe karşı oynadık. Orta sahadaki problemi de çözemedik. Ayrıca sahada çok üst seviyede bir Berbatov vardı. Çok iyi oynadı. Biz maça ritm veremedik ve birçok ikili mücadeleyi kaybettik. Göbeğe değil, daha çok kanatlara oynamamız gerekiyordu'' diye konuştu.Daha önce, gruptan çıkmak için 7 puan gerekli olduğunu söylediğinin hatırlatılması üzerine Fransız teknik adam, ''Şimdi başka seçeneğimiz kalmadı. Dışarıda oynayacağımız maçlardan birini kazanmalıyız'' dedi. Karşılaşmada taraftarların kaleci Runje'ye gösterdikleri tepkiyle ilgili Tigana, ''Bir tek Runje'ye karşı eleştiriler gelmedi. Runje biraz sinirliydi. Sağ ve sol bekler ondan top istemedi'' açıklamasını getirdi.

21.10.2006


 

Yaralı G.Saray, Kayseri Erciyes önünde 3 puan arıyor

Turkcell Süper Lig'in 10. haftasında bugün deplasmanda Kayseri Erciyespor'la karşılaşacak olan Galatasaray'da hedef 3 puan.

Teknik direktör Gerets, Hakan ile sakatlığı devam eden Hasan Şaş'ın yanı sıra, Ergün, Emre, Mehmet Güven, Ferhat ve Özgürcan'a da Kayseri Erciyesspor maçı kadrosunda şans tanımadı. Lig tarihinin en kötü başlangıçlarından birini geçirerek son 3 haftadır galibiyet yüzü göremeyen, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ise aldığı başarısız sonuçlarla bir üst tura çıkma şansını adeta mucizelere bırakan sarıkırmızılı ekip, Kayseri Erciyesspor maçını kazanarak çıkışa geçme planları yapıyor.

Galatasaray,Süper Lig'de ilk kez geçen sezon mücadele etmeye başlayan Kayseri Erciyesspor ile yaptığı 2 maçı da kazandı.Sarı-kırmızılı ekip, Kayseri'deki maçı 2-1, İstanbul'dakini ise 4-2'lik skorlarla kazanmayı bildi. Galatasaray'ın Kayseri Erciyesspor karşısına, Mondragon, Sabri, Tomas, Song, Orhan, Aydın, Ayhan, İnamoto, Arda, İliç ve Ümit muhtemel 11'i ile çıkması bekleniyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak ve hakem Çetin Sarıgül'ün yöneteceği karşılaşma Digiturk Lig TV'den naklen yayınlanacak.

21.10.2006


 

Formula 1'de kim şampiyon olacak?

Dünyanın en fazla izlenen spor organizasyonlarından olan Formula 1'de 2006 sezonunun şampiyonu, Pazar günü Brezilya'da koşulacak yarış sonucunda belli olacak.

F1'de deyim yerindeyse dananın kuyruğu Pazar günü kopacak. 2006 sezonunun son yarışı olan Brezilya Grand Prix'si öncesi, Renault'un son dünya şampiyonu İspanyol pilotu Fernando Alonso ve efsane kariyerini noktalama kararı alan Ferrari'nin Alman pilotu Michael Schumacher arasındaki yarışta ise heyecan doruğa çıkmış durumda. 8 Ekim'de koşulan Japonya GP'sinde Schumacher'in motor problemi yaşayıp yarış dışı kalmasını iyi değerlendiren Alonso, şu anda sürücüler klasmanında 126 puanla lider durumda bulunuyor. Kariyerinin sekizinci dünya şampiyonluğuna ulaşarak F1'e veda etmeyi planlayan Schumacher ise Alonso'nun 10 puan gerisinde ikinci sırada. Bu da demek oluyor ki, Schumacher'in Brezilya'dan şampiyon olarak ayrılabilmesi için Alonso'nun yarışı tamamlayamaması ya da puan alamaması ve de Schumacher'in Interlagos Pisti'nde damalı bayrağı gören ilk pilot olması gerekiyor.

21.10.2006


 

Yao Ming: Çinliler 2008'de kibar olmalı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) forma giyen Çinli yıldız Yao Ming, 2008 Olimpiyatları öncesi vatandaşlarını nazik olmaları konusunda uyardı.

Çinli basketbol yıldızı Yao Ming'den ülkesinde düzenlenecek olan 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları öncesi vatandaşlarına ilginç bir uyarı geldi. Yao Ming, Çinliler'e sokaklarda birbirlerine karşı daha nazik olmaları ve yabancıları rahatsız etmemeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Yao Ming, ülkesinde bir idol olarak görülüyor.

21.10.2006


 

Avrasya Maratonu heyecanı başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 5 Kasım Pazar günü bu yıl 28.'sini düzenleyecekleri Kıtalararası Avrasya Maratonu'nun dünya platformunda iyi bir noktaya geldiğini, bunun da kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Topbaş, 1979'dan bu yana yapılan Avrasya Maratonu'nun bir anlamı olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: ''Köprünün statik açıdan sınırlı olması nedeniyle bu yılki koşuya da 75 bin kişi katılabilecek. Tabi bu statik durum aynı anda 75 bin kişinin olması halinde geçerli. Biz daha çok sporcunun katılmasını arzuluyoruz. Dünyanın diğer büyük maratonlarına yetişme veya geçme hedefimiz var. Bu yıl prensipleri daha çok oturttuk. Bu bakımdan maraton önem taşıyor. '' Maratona katılacak Kadir Topbaş'ın yanı sıra, Taşpınar, Terzi ve Bölükbaşı, anlamları olan göğüs numaraları aldılar. Toplantı sonrası Topbaş ve yanındakiler kayıt yaptırırken, başkan Kadir Topbaş, hayır kurumlarına gitmek üzere kayıt parası olarak 200 YTL verdi. Topbaş, maratonda İstanbul'un plaka numarası olan 34 numarayı aldı.

21.10.2006


 

Voleybolda G.Saray-F.Bahçe derbisi

Erkekler Birinci Voleybol Ligi'nde Galatasaray ile Fenerbahçe, sezonun ilk derbisinde bugün karşı karşıya gelecek.

(B) Grubu'nda yer alan ezeli rakipler arasındaki karşılaşma Burhan Felek Spor Salonu'nda saat 14.00'te başlayacak ve D Spor'dan naklen yayınlanacak.

21.10.2006


 

Jordan-Ronaldinho buluşması yarın

İspanya'nın Barcelona şehrine gelecek olan NBA'in efsane ismi Michael Jordan, Barcelona'nın Brezilyalı yıldız futbolcusu Ronaldinho ile buluşacak.

Avrupa'nın çeşitli şehirlerine "Jordan Classic" organizasyonu çerçevesinde, Michael Jordan'ın 22 Ekim'deki durağı Barcelona olacak.

21.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004