Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Talat'tan, Annan'a mektup

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan’a gönderdiği mektupta, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’un, Kıbrıs’taki çözüm parametrelerini ozmosis yoluyla değiştirmeyi amaçladığını bildirdi.

Mehmet Ali Talat, Kofi Annan’a 10 Ekim’de gönderdiği ve BM belgesi olarak da yayımlanan mektubunda, Papadopulos’un Kıbrıs sorununa yönelik tutumunu eleştirerek, Kıbrıs Türk tarafının BM çerçevesinde, Annan Planı zemininde kapsamlı çözüm için müzakerelerin en erken zamanda yeniden başlaması yönündeki kararlılığını tekrarladı. Papadopulos’un, 19 Eylül’de BM Genel Kurulu’nun 61. dönem toplantısında yaptığı konuşmasına atıfta bulunan Talat, ‘’büyük endişe ve umutsuzluk yaratan bu konuşmasıyla Rum yönetimi liderinin, federal çözüm yerine üniter devlete işaret ederek çözüm parametrelerini ozmosis politikası doğrultusunda değiştirmeyi amaçladığına’’ işaret etti.

Etnik, kültürel ve dinsel farklılıklar ile devletin işlevselliğinin birbiriyle çelişen değil, birbirlerini tamamlayan unsurlar olduğuna dikkati çeken Talat, Kıbrıs’ta yeni bir ortaklık ve vatandaşların temel haklarının her iki tarafın siyasal eşitliği ilkesine saygı ve bağlılıkla güvence altına alınabileceğini vurguladı. Talat, Rum yönetimi liderine, Kıbrıs Türk’ünün, Ada’nın birleşmesi yönünde irade ortaya koymasına karşın halen izolasyonlar altında yaşadığının hatırlatılmasını istedi.

/ LEFKOŞA

23.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Talat'tan, Annan'a mektup

  Papadopulos: AB, Türkiye ile görüşmeleri kesmez

  Kosova’da bayram dayanışması

  Irak’ta daha çok kan akar

  ABD’den yeni Irak itirafı

  Keskin nişancı korkusu

  İngiltere İçişleri Bakanı: El-Kaide ile fikir savaşını kaybediyoruz

  Rusya’dan İran’a destek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004