Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Fransızlar bile başörtüsü yasağına karşı

Fransa’da yapılan bir kamuoyu yoklaması, Fransızların yüzde 56’sının kamuya açık yerlerde başörtüsünün yasaklanmasına karşı olduğunu ortaya koydu. IFOP kamuoyu araştırma merkezinin yoklamasına göre, Fransızların yüzde 44’ü sokak ve kamuya açık yerlerde başörtüsünün yasaklanmasından yana olduğunu belirtirken, yüzde 56’sı buna karşı çıktı.


Niye bekletiliyor?

Daha önce Çarşamba günü toprağa verileceği belirtilen Ecevit’in cenaze töreni, eşi Rahşan Ecevit’in ısrarlı tavrı sonucu 11 Kasım Cumartesi gününe kal

Ecevit, 11 Kasım’da defnedilecek

Daha önce bugün toprağa verileceği belirtilen eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in cenaze töreni, eşi Rahşan Ecevit’in ısrarlı tavrı sonucu 11 Kasım C


  Bot: Türkiye AB’ye ‘siyasî sinyal’ göndermeli

Hollanda Dışişleri Bakanı Bernard Bot, Türkiye’nin, reformları tamamlama konusunda elinden geleni yaptığı göstermek için Avrupa Birliği’ne “siyasî sinyal” göndermesi gerektiğini söyledi.


  Prodi: Müzakereler devam etmeli

talya Başbakanı Romano Prodi, Türkiye ile yürütülen müzakerelerin devam etmesi gerektiğini söyledi.


  Gözler Brüksel’de

AB Komisyonu, Türkiye’ye ilişkin strateji ve değerlendirmelerini içeren belgelerini bugün açıklayacak. İlerleme raporunda, Türkiye’nin siyasî ve ekonomik alanda AB üyelik kriterlerini ne ölçüde karşıladığı genel olarak değerlendirilirken, tüm fasıllar itibariyle AB müktesebatına uyum çalışmaları ve bu yolda son bir yılda kaydedilen önemli gelişmeler ele alınıyor.


  Ağar: Türkiye daha demokrat olmalı

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye’nin ‘’yarınına, bugünden daha sivil, daha demokrat, daha özgürlükleri öne alan bir bakış açısı içerisinde devam etmek durumunda olduğunu’’ söyledi.


  YÖK’ün ıslahı imkânsız

Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümünden Prof. Dr. Melek Göregenli, YÖK’ün kuruluşunun 25 yılını değerlendirdi. Göregenli, YÖK’ün ıslah edilebilir bir kurum olmadığını, bütünüyle kaldırılması gerektiğini söyledi.


  Darbe Anayasası Türkiye’nin önünde engel

MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Şinasi Haznedar, “AB tam üyeliğini hedef olarak önüne koyan Türkiye’nin 12 Eylül askeri darbe Anayasası ile demokrasisini tüm kurum ve kuralları ile işlevselleştirmesi mümkün olmadığı gibi Türkiye’nin demokratikleşmesinin önünde bu anayasa toplumsal gerginlikler üretmesi, ayırımcı olması ile bir engeldir” dedi.


  Yeni rektörleri YÖK belirleyecek

Yeni kurulan 15 üniversiteye rektör atanmasında YÖK’e yetki verilmesini öngören kanun teklifi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi.


  Afetzedelere yardım sözü

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sel felâketinde evleri az hasarlı olan ancak eşyaları kullanılmaz hale gelen vatandaşların evlerinin yeniden tefriş edilmesine yardımcı olacaklarını açıkladı.


  Sarıyer’de selin yaraları sarılıyor

Sarıyer Belediyesi, geçtiğimiz hafta Sarıyer’de meydana gelen sel felaketinde mağdur olan vatandaşlara gıda yardımı yaptı. Kızılay’dan temin edilen battaniyeler dağıtıldı.


  Ramazanda yoksulları kucakladık

Ramazan ayında dar gelirli ailelere yardım için kamu kurumlarının yanında, yardım dernekleri ve hayırseverler seferber oldu. Yurtta, yardımlarla dolu geçen Ramazan ayında, dar gelirli ailelerin yüzü güldü. Yurdun bir çok yerinde kurulan iftar çadırlarında sıcak yemekler sunuldu, dar gelirli ailelere gıda paketleri dağıtıldı, öğrencilere kırtasiye ve giyecek yardımları yapıldı.


  Otelini selzedelere açtı

Batman’da Zeki Otel sahibi Süleyman Özperk, sel felaketinde evsiz kalan ailelerin, ücretsiz olarak otelde barınmalarını sağladı.


  Büyükşehir burs sonuçları açıklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora bölümü öğrencilerine vereceği burs başvuru sonuçları açıklandı.


  Arınç: Fransa'nın Cezayir'de yaptıkları soykırımdır

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Fransa’nın Cezayirlilere karşı uygulamalarıyla ilgili, “Bu olay, çok büyük bir katliamdır. Cezayir halkına karşı işlenmiş bir soykırımdır” dedi.


  Ege’de tatbikat var

TURKISH MINEX-2006 tatbikatı, Türk Deniz Kuvvetlerinin ev sahipliğinde bugün başlayacak.


  13 ilin afet bölgesi olması için kanun teklifi

CHP, sel felâketine maruz kalan 13 ilin afet bölgesi kapsamına alınması için kanun teklifi verdi.


  İstanbul’da deprem tatbikatı

Sivil Savunma Genel Müdürlüğü organizasyonunda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile koordineli olarak 7-9 Kasım günlerinde Bayrampaşa, Bağcılar, Kartal, Maltepe ve Eminönü ilçelerinde 7.2 büyüklüğündeki deprem senaryosuna göre planlanan depreme hazırlık tatbikatı başladı.


  Vatandaşlar grip salgınına karşı uyarıldı

Diyarbakır Sağlık İl Müdürlüğü, kışın soğuk yüzünün kendisini hissettirmeye başladığı bu günlerde vatandaşları grip hastalığına karşı uyardı.


  Zapatero, “Medeniyetler İttifakı” için geliyor

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Medeniyetler İttifakı Projesi Yüksek Düzeyli Grup 4. Toplantısına katılmak üzere 11 Kasım Cumartesi günü Türkiye’ye gelecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004