Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İşte ‘lokomotif’ sektörler

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) illerde öne çıkan, bir başka deyişle ‘’lokomotif’’ sanayi sektörlerini belirledi. DPT tarafından gerçekleştirilen ‘’İllerde Öne Çıkan Sanayi Sektörleri’’ konulu çalışmaya göre, İstanbul’da giyim eşyası imalatı, kürkün işlenmesi ve boyanması ile tekstil ürünleri imalatı öne çıkan sektörler olarak belirlendi. Çalışmaya göre, İstanbul çok sektörlü bir yapıyla sahip olmakla birlikte söz konusu iki sektör nispi olarak öne çıkıyor.


BTC Hattı Azerî petrolünü dünya pazarlarına taşıyor

Yüzyılın projesi olarak devreye giren ve 13 Temmuz 2006 tarihinde ilk sevkıyatın yapıldığı Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı’ndan bugüne kadar

Vorkink’ten Türkiye’ye veda resepsiyonu

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink, Türkiye’deki görev süresinin dolması nedeniyle bir veda resepsiyonu verdi.


  Potansiyelinizi keşfetmeye başladık

Amerikan-Türk Konseyi (ATC) Yönetim Kurulu Başkanı Brent Scowcroft, Amerika ve bütün dünyanın Türkiye’nin potansiyelini keşfetmeye başladığını söyledi.


  Makarna ihracatı daralmanın eşiğinde

Makarna üreticilerine dünya fiyatlarına yakın makarnalık durum buğday satan TMO’nun, Türkiye ve dünyadaki hububat üretiminin yetersizliği nedeniyle aynı desteklemeyi bu yıl yapamayacak olması, makarna ihracatçılarını düşündürüyor.


  OSB Yasa Tasarısı Uşak’ta masaya yatırılıyor

Teşvik yasası ile yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline gelen Uşak Organize Sanayi Bölgesi (OSB), bu başarısının sırrını gazetecilerle paylaşacak.


  Hububat üreticisine destekleme primi

Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve çeltik üreticilerine, satış belgesinin ibrazı şartı ile kilogram başına destekleme primi ödenecek. Prim miktarları ve başvuru süresi, Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulu tarafından belirlenecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004