Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Korkunç bir katliâm

İsrail ve Filistin’de neler yaşandığını yerinde görmek için bölgeyi ziyaret eden Avrupa Parlamentosu (AP) heyeti, yaşadıkları karşısında şok olduklarını ve dehşete düştüklerini belirterek Ortadoğu Dörtlüsüne ‘’Gazze’deki katliâmın durdurulması ve işgalin sona erdirilmesi için uluslararası güç gönderilsin’’ çağrısında bulundular.


İKÖ’nün gündemi Filistin

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in Gazze’de Kasım ayında 53 Filistinliyi öldürmesi üzerine Ekmeleddin İhsanoğlu’na acil bir mektup gönder

Türkiye’yi Avrupa’ya bağlamalıyız

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, “Tüm darbe ve engellere rağmen, Türkiye’yi Avrupa’ya bağlama projesiyle ilgili uzun yolu kararlılıkl


  AİHM yine mahkûm etti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye aleyhine açılan dört davayı karara bağladı.


  Demokratlar resmen galip

ABD’de, Virginia eyaletindeki senatörlük yarışında, 7 bin oyla geride olan Cumhuriyetçi Partili aday George Allen’ın yenilgiyi kabul etmesinin ardından, Demokrat Parti kongrenin alt ve üst kanadının kontrolünü resmen ele geçirdi.


  Bush Bolton’u korumak istiyor

ABD Başkanı George W. Bush, eleştiri oklarına hedef olan BM Daimi Temsilcisi John Bolton’un ismini Demokratların kontrolüne geçen Kongre’nin reddetme riskine karşın görevde kalması için Senato’ya gönderdi.


  Hallak: Rumsfeld cezasız kalmasın

Suriye Milletvekili Prof. Dr. Muhammed Hallak, görevinden istifa eden Amerikan Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’in yargı önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi.


  Rumsfeld itiraf etti: Irak’ta durum iyi değil

ABD’de kongre seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin başarısızlığının faturası kendisine çıkarılan ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, ilk defa Irak Savaşı’nda durumun iyi olmadığını kabul etti.


  Demokrat seçmenin oy verme azmi

ABD’de 7 Kasımda yapılan kongre seçimlerinde oy kullanmak isteyen 95 yaşındaki bir kadın, oy kullanma merkezine gidebilmek için itfaiyeyi aradı.


  Sırbistan’da seçim tarihi 21 Ocak

Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadic, genel seçimlerin 21 Ocak 2007’de yapılacağını resmen açıkladı.Tadic, gazetecilere yaptığı açıklamada, “21 ocakta meclis seçimlerini yapacağız. Bu kararı şimdi imzalıyorum” dedi.


  Keşmir’de Cuma cemaatine bombalı saldırı

Hindistan’ın Cammu-Keşmir eyaletinde bir cami önündeki kalabalığın üzerine atılan el bombası 2 kişinin ölmesine ve yaklaşık 20 kişinin yaralanmasına yol açtı.


  Filistin’de ulusal birliğe doğru

Hamas ve El Fetih grubunun, yeni ulusal birlik hükümetinde önde gelen siyasetçilerin yer almaması konusunda anlaştığı bildirildi.


  AB kararlılığımızda en ufak bir gerileme yok

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, “Bizim AB konusundaki kararlılığımızda en ufak bir gerileme söz konusu değildir” dedi.


  Sanal derslerde artış

ABD’de, internet üzerinden (online) ders alan öğrenci sayısının arttığı, yüksek öğrenim gören her altı öğrenciden birinin geçen güz döneminde en az bir online ders aldığı bildirildi.


  Discovery göreve hazırlanıyor

ABD’nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Discovery uzay mekiği ile çalışmalarına devam ediyor. Aralık ayındaki yeni görevine hazırlanan Discovery, fırlatma rampasına konuşlandırıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004