Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

6 gün sonra defnedildi

Geçen hafta Pazar gecesi vefat eden eski başbakan, CHP ve DSP’nin eski lideri Bülent Ecevit’in cenazesi, vefatının üzerinden altı gün geçtikten sonra dün düzenlenen törenlerin ardından Ankara Devlet Mezarlığında toprağa verildi. Törenlere katılanların ağzından en çok işitilen slogan, “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganı oldu. Bu slogan, Kocatepe Camiinde Başbakanla hükümet üyelerini protesto amacıyla da atıldı.

5 Kasım’da dolaşım ve solunum yetmezliği sebebiyle tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) hayatını kaybeden eski Başbakan Bülent Ecevit, dün devlet töreniyle defnedildi. Kocatepe Camii’nde kılının cenaze namazı öncesi ve sonrasında bazı vatandaşlar, ‘’Türkiye laiktir laik kalacak’’ diye sloganlar attılar ve hükümet üyelerini protesto ettiler.

Bülent Ecevit için için ilk tören GATA önünde düzenlendi. Saat 8.30’da başlayan devlet törenine vatandaşların yanı sıra Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer hazır bulundu. Daha sonra Ecevit’in naaşı cenaze aracıya DSP Genel Merkezi’ne götürüldü. Bülent Ecevit’in naaşı DSP Genel Merkezi’ne getirilirken yol boyunca bazı vatandaşlar tarafından ‘’Halkçı Ecevit’’, ‘’Türkiye laiktir laik kalacak’’ sloganları atıldı. Buradeki bir dakikalık saygı duruşunun ardından, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer bir anma konuşması yaptı.

Bülent Ecevit’in naaşının DSP Genel Merkezi önündeki törenin ardından TBMM’ye getirilişi sırasında Meclisteki törene de katılmak isteyen bir grup polis tarafından engellendi. Emniyet güçleriyle partililer arasında gerginlik yaşandı.

Meclis’te yapılan törende devlet erkanı hazır bulundu. Tören bitiminde devlet protokolü naaşın ardından yürüdü. Ecevit’in cenazesi buradaki törenin ardından saat 10.30’da Kocatepe Camii’ne getirildi. Havaya güvercinler uçurulurken, vatandaşlar yine ‘’Halkçı Ecevit’’, ‘’Türkiye Laiktir Laik Kalacak’’ sloganları attı ve alkışladı.

Rahşan Ecevit ile DSP Genel Başkanı Zeki Sezer protokol için hazırlanan bölümde taziyeleri kabul etti.

Camiye gelen vatandaşlar polisin oluşturduğu güvenlik noktalarından üst araması yapılarak tören alanına alındı. Törene katılan protokol (Danıştay saldırısında hayatını kaybeden hakimin cenaze töreninde olduğu gibi tacize uğramaması için) ile halkın giriş yaptığı kapı ayrıldı. Siyasiler ve törene katılacak olan protokol, güvenlik güçlerinin kordonu altında özel bir alandan camiye girdi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve aralarında Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün de bulunduğu bazı bakanlar ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kocatepe Camii’nde öğle namazını kıldıktan sonra cenaze namazı için avluya geçtiler. Arınç, Erdoğan ve kabine üyeleri, protokol için ayrılan bölüme geçerken avluda bulunan vatandaşlar, ‘’Türkiye laiktir laik kalacak’’ diye sloganlar attılar ve hükümet üyelerini protesto ettiler. Daha sonra cenaze namazına geçildi.

Ecevit’in cenaze namazı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçar tarafından kıldırıldı. Başbakan Erdoğan, cenaze namazının ardından Rahşan Ecevit’in yanına gelerek taziyelerini iletti. Namazın kılınmasından sonra vatandaşların alkışları duyuldu. Arınç, Erdoğan ve kabine üyelerinin cenaze namazının ardından camiden ayrılışı sırasında da ‘’Türkiye laiktir laik kalacak’’ sloganları atıldı. Törenlere katılan bazı kişilerin, ellerinde “Atam, izindeyiz,’’ “Laiklik adam olmaktır,’’ “Çılgın Türkler geliyor,’’ “Tehlikenin farkındayız, Lütfen irticaya haddini bildiriniz” gibi pankartlar taşıdıkları görüldü.

Ecevit’in Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze namazından sonra askerlerin omuzlarında cami avlusundan çıkarılarak, vatandaşların alkışları eşliğinde top arabasına konuldu.

Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile eşi Semra Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve diğer katılımcılar, top arabasının arkasından bir süre yürüdüler.

Kocatepe’deki törene katılan vatandaşlar da Ecevit’in defnedileceği Devlet Mezarlığına gitmek üzere Mithatpa Caddesi üzerinden yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş sırasında ‘’Türkiye laiktir laik kalacak’’, ‘’Çankaya laiktir laik kalacak’’, ‘’Halkçı Ecevit’’ ‘’Çankaya laiktir laik kalacak’’sloganları atılırken, vatandaşların Ecevit posterleri ve DSP bayrakları taşıdıkları görüldü.

Ecevit’in cenazesi, Devlet Mezarlığı’na getirilerek burada toprağa verildi.

GÜVERCİNLER HARİCİNDE ‘KUŞ UÇURTULMADI’

Cenaze töreni süresince Ankara üzerinde güvenlik güçlerine ait hava araçları haricinde uçuş yasağı getirildi. Bazı yollar da saat 07.30’dan itibaren aşamalı olarak trafiğe kapatıldı. Cenazede yaklaşık 11 bin 500 polis ile bin asker görev yaptı. Güvenliği sağlamak için Ankara dışından da takviye polis ekipleri getirildi. DSP tarafından 5 bin partili törende düzeni sağlamak üzere görevlendirildi. Bu görevliler tören sırasında ‘’mavi gömlek’’ giydi.

/ ANKARA

12.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tek günlük kongreye itiraz

  6 gün sonra defnedildi

  7 yıldır prefabrikteler

  Türkiye sınıfta kaldı

  İnsan hakları ertelenemez

  Bu kadar pervasızlık olmaz

  Özeleştiriye ihtiyaç var

  Babacan’dan Avrupa turu

  Şehit polis gözyaşlarıyla uğurlandı

  1 saatte Alman vatandaşlığı

  İstanbul’da su kesintisi

  Okul öncesi eğitim yetersiz

  İnsan Hakları Eğitimi Ulusal Komitesi oluşturuldu

  İnternet, şiddet yayıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004