Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

MİLLİLER İTALYA’DA ALKIŞ ALDI

Gençlerin ağırlıklı olduğu bir kadroyla Dünya Şampiyonu İtalya karşısında sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrılan millî takımın ortaya koyduğu futbol beğenilirken, maçtaki tek üzücü olay Rüştü’nün sakatlığı oldu.

Millî Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İtalya ile genel olarak güzel bir hazırlık maçı yaptıklarını söyledi.

Terim, karşılaşma sonrasında düzenlediği basın toplantısında özellikle ikinci yarı istedikleri oyunu oynadıklarını belirterek, ‘’Ancak bu ilk yarı kötü oynadığımız anlamına gelmesin. Sadece ikinci yarı daha iyi oynadık diyorum. Bir-iki oyuncu dışında çok genç bir ekibiz. Sonuçta 4.5 ay önce dünya şampiyonu olmuş bir takıma karşı oynuyorsunuz. İkinci yarıdaki oyunumuzla İtalya’yı elimizden kaçırdık diyebiliriz’’ dedi.

Atılan gollerle ilgili soruya da Terim, ‘’İki gol de aynı şekildeydi. Ancak bizim attığımız gol rakibi hataya zorlamamız sonucu geldi. İtalya’nın golü ise sahalarda ender görülen bir kaleci hatası sonucu geldi’’ diye cevaplandırdı. Terim, İtalyan gazetecilerin Arda hakkındaki yorumunu sorması üzerine de, ‘’Arda Galatasaray’da yetişmiş U-17, U-18 Milli Takımları’nda oynamış şu anda Avrupa’nın ender oyuncularından birisidir’’ dedi.

TEKNİK DİREKTÖR FATİH

ERİM’İN GÖZDESİ ARDA

Öte yandan toplantı sonrasında İtalyan gazetecilerin Arda hakkındaki soruları üzerine Fatih Terim, toplantı odasına Arda’yı gönderdi. Arda, yaptığı açıklamada, dünya şampiyonu bir takıma karşı oynamanın güzel bir duygu olduğunu belirterek, ‘’Benim için diğer milli maçlardan farklı bir şey hissedilecek bir maç değildi. Onlar da güzel bir Akdeniz ülkesi. Biz de güzel bir Akdeniz ülkesiyiz. Bu anlamda tabi ki haz duydum. Stilimin farklı olduğunu düşünüyorum. Futbolcu karakteri olarak kendime Galatasaray’daki abim Orhan Ak’ı örnek alıyorum. Ancak milli takımda ise sizin de ülkenizde başarılı olmuş bir Emre Belözoğlu var. Tabi ki onu örnek alıyorum’’ diye konuştu.

RÜŞTÜ ÜZDÜ

İtalya ile yapılan özel maçın 7. dakikasında büyük bir talihsizlik yaşandı. Hava topu mücadelesinden sonra yere ters bir şekilde basan ay-yıldızlı ekibimizin tecrübeli file bekçisi Rüştü’nün ön çapraz bağlarında yırtık tespit edildi. Sedyeyle oyunu terk eden Rüştü’nün yerine, kaleye Volkan geçti.

İtalyan basını: Hatalar skoru

İtalya ile Türkiye arasında oynanan ve 1-1 berabere biten maç hakkında İtalyan basınında olumsuz yorumlar yer aldı. İtalya’nın önde gelen gazeteleri maçı hataların belirlediğini ön plana çıkardı. Corriere Della Sera, “İtalya-Türkiye şov yapmadan düdük sesini duydu” başlığıyla verdiği haberde, maçın bekleneni vermediği, skorun da her iki takımın hataları sonucu oluştuğu yorumunu yaptı.

Gazzetta Dello Sport da “Donadoni gülmeyi denedi” başlığıyla verdiği haberde, taraftarların milli takımdan beklentisinin farklı olduğunu, beklentinin de maç süresince yerine gelmediğini iddia ederek, Donadoni’nin, “Türkiye önemli bir takım. Teknik ve fiziki performansları çok iyi. Amacım olabildiğince çok futbolcuyu deneyebilmekti. Bunu da gerçekleştirdim. Her iki takım açısından da iyi bir deneme oldu” sözlerine yer verildi. İl Giornale gazetesinde maçın “başarısız” sonuçlandığı belirtildi. Haberde kaleci Volkan’ın hatasına Materazi’nin hatayla karşılık verdiği ve sonucun bir “hatalar skoru” olduğu dile getirildi.

La Repubblica ise haberi “İki büyük hata, çokça esneme, skor 1-1” başlığıyla verirken, Terim’in Volkan’ın hatası ile ilgili, “Dünyada sıkça görülmeyen bir kaleci hatası” yorumu yeraldı.

17.11.2006


 

Kadıköy, Beşiktaş’ın ilâcı

Turkcell Süper Lig’de 19 Kasım Pazar günü Kadıköy’de Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Beşiktaş, rakibine deplasmanda 5 yılı aşkın süredir yenilmiyor. Siyah-beyazlılar, bu süre içinde 3 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

2001-2002 sezonunda Ronaldo Guiaro’nun golleriyle 2-1, 2002-2003 sezonunda Ahmet Dursun’un golüyle 1-0 galip ayrıldığı Kadıköy’de, 2003-2004 sezonunda 2-2 berabere kalan ‘’Kara Kartallar’’, 2004-2005 sezonunda tarihe geçen maçta sahadan 4-3 galip ayrılmayı bilirken, geçen sezon ise 2-2 beraberlik elde etti.

KARTAL YİNE SIKINTILI

Beşiktaş, son 2 sezonda olduğu gibi bu sezon da Kadıköy’de Fenerbahçe ile oynayacağı maç öncesinde ligde sıkıntılı günler geçiriyor. Siyah-beyazlılar, bundan önceki 2 sezonda Kadıköy’de oynadığı lig maçlarına rakibinin puan olarak bir hayli gerisinde girerken, futbol takımının bu maçlarda aldığı sonuçlar, camiadaki çalkantılara adeta ‘’ilaç’’ olmuştu.

YÜKSEL’İN İLK DERBİSİ

Derbiyi yönetmekle görevlendirilen Vedat Yüksel, kariyerinde ilk kez bir derbi maçta görev yapacak. Ligde bu sezon en çok maç yöneten 5 hakemden biri olan Yüksel, 2006-2007 sezonunda 7 lig ve 1 kupa maçında görev aldı. Genç hakem, bu maçlarda toplam 35 sarı ve 1 kırmızı kart gösterirken, 2 de penaltı kararı verdi.

Jean Tigana iddialı

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Beşiktaş’ın durumunun, medyada abartıldığı kadar kötü olmadığını söyledi. Tigana, Alman spor dergisi Kicker’e verdiği röportajında, ‘’Hâlâ rahat uyuyabiliyorum. Durumumuz medyada abartıldığı kadar kötü değil’’ dedi.

Fenerbahçe ile yapacakları karşılaşmayı büyük heyecanla beklediğini kaydeden Tigana, ‘’Bir zaferle tüm bizi eleştirenleri susturabiliriz. Fenerbahçe maçında favori olarak gösterilmiyoruz, ancak büyük bir sürpriz yapacağız’’ diye konuştu.

17.11.2006


 

Şahin: Hiperaktif bir açıklama yapacağım

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İtalya ile 1-1 berabere kalan A Milli Futbol Takımı’nı tebrik ederek, ‘’Milli takımımızın, dünya şampiyonluğunu göğüslemiş olan İtalya karşısında İtalya’da berabere kalarak ülkemize dönmesi bizler için sevindirici bir sonuçtur’’ dedi.

Bakan Şahin, ‘’Uçakta olduğum için ikinci yarıyı izleyemedim. Ancak, sonucu biliyorum. Bana, milli takımımızın iyi bir oyun sergilediği şeklinde değerlendirmeler ulaştı. Milli takımımız geçmişte dünya üçüncülüğü gibi bir başarıyı yakalamış bir milli takımdır. İnşaallah, aynı noktalara tekrar ulaşırlar.’’ Kulüpler Birliği’nin kararını nasıl değerlendirildiğinin sorulması üzerine Bakan Şahin, şunları kaydetti: ‘’Kulüpler Birliği, Futbol Federasyonu Genel Kurulu değildir. Biliyorum, spor kamuoyu şu anda Futbol Federasyonu Genel Kurulu’nun ne zaman olağanüstü toplantıya davet edileceğini merak etmektedir. Bugün itibariyle sadece şunu söyleyebilirim; biraz daha, birkaç gün daha sabretmemiz gerekiyor. Spordan sorumlu bakan olarak daha sonra, bu konuyla ilgili daha detaylı, hiperaktif bir açıklama yapacağım.’’

17.11.2006


 

Hido süper, Magic lider

NBA takımlarından Orlando Magic’te forma giyen Hidayet Türkoğlu attığı 18 sayıyla takımının en skorer ikinci ismi oldu.

Sezona çok iyi bir başlangıç yapan ve Doğu Konferansı Güneydoğu Grubu’nda liderliğe yükselen Orlando Magic kendi sahasında yaptığı Denver Nuggets maçını 108-99 kazanarak galibiyet sayısını 6’ya çıkardı.

Mücadelede Hidayet Türkoğlu ilk beşte sahaya çıktı ve 36 dakika forma giydi. Hidayet, faul cezası almadan önce 14 kez denediği 2 sayılık atışlardan 6’sını, 7 kez denediği 3 sayılık atışlardan 4’ünü ve 2 kez kullandığı serbest atışları da sayı yapmayı başardı ve takımının Kenyon Dooling’ten sonraki en skorer oyuncusu oldu.

Bu yılın All-Star aday kadrosunda yer alan Hidayet, 1’i hücum olmak üzere 6 da ribaunt alarak takımının galibiyetinde etkili oldu. Magic’te Kenyon Dooling sonradan girdiği oyunda 24 dakikada 25 sayı üretti ve takımını galibiyete taşıdı. Grant Hill 15, Carlos Arroyo ise rakip potaya gönderdiği 14 sayıyla gecenin dikkat çeken bir diğer isimleriydi.

17.11.2006


 

Beko Basketbol Liginde 7. hafta bugün başlıyor

Beko Basketbol Ligi’nde 7. haftanın perdesi bugün Mersin’de açılıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Beşiktaş Cola Turka takımları arasındaki karşılaşma, Edip Buran Spor Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak.

Beko Basketbol Ligi’nde 7. haftanın diğer maçlarının programı şöyle:

18 Kasım Cumartesi:

14.00 Alpella-Efes Pilsen (Caferağa)

15.00 T. Telekom-Selçuk Üni. (Ankara)

15.00 Darüşşafaka-Beykoz (A. Şahenk)

16.00 FB Ülker-İst.Tekel (Abdi İpekçi)

16.00 GS Cafe Crown-Banvit (A. Cömert)

16.00 P. Karşıyaka- Casa TED (Karşıyaka)

17.00 TOFAŞ-OYAK Renault (Bursa)

17.11.2006


 

Bayanlar dünya 10. su

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, tarihinde ilk kez katıldığı Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nda 10. oldu.

Japonya’da yapılan 15. Dünya Bayanlar Voleybol şampiyonasının son gününde Türkiye, ABD ile 9’unculuk mücadelesi verdi. Maçın ilk setini 25-22 kaybeden, ikinci seti 25-23 önde bitiren (A) Milliler bu setten sonra oyun disiplininden uzaklaştı ve son iki seti kaybetti. ABD, maçı 3-1 kazandı ve dünya 9’uncusu oldu.

RUSYA ŞAMPİYON

Şampiyonada, final maçında Brezilya’yı 3-2 yenen Rusya, dünya şampiyonu oldu. Brezilya ikinciliği elde ederken, İtalya’yı 3-0 yenen Sırbistan-Karadağ üçüncü, İtalya ise dördüncü sırada yer aldı.

17.11.2006


 

Bild: Marcelinho Alman ligine dönmek istiyor

Alman Bild gazetesi, 1. Lig takımlarından Hertha Berlin’den Temmuz ayında Trabzonspor’a transfer olan Brezilyalı futbolcu Marcelinho’nun Alman ligine dönmek istediğini yazdı.

‘’Marcelinho Alman Ligi’ne mi dönecek?’’ başlığıyla verilen haberde, Trabzonspor’un Süper Lig’de başarılı olamadığı, bu nedenle Marcelinho’nun da mutsuz olduğu belirtildi.

Marcelinho’nun, ‘’Durumumuzdan memnun değilim, birçok sorunumuz var. Halbuki teknik direktörün değişmesinden sonra her şey çok güzel başlamıştı. Şampiyonluğu kaçırdık. Umarım kış tatilinden sonra her şey daha iyi olur’’ şeklinde konuştuğu ifade edildi.

17.11.2006


 

Trabzon’da forvet sıkıntısı

Turkcell Süper Lig’in son 4 haftasında 1 puan alan ve gol atamayan Trabzonspor’da, Sivasspor maçı öncesi forvet oyuncusu eksikliği yaşanıyor.

Ömer Rıza ve Yattara gibi hücum oyuncuların geçirdikleri sakatlıklar sebebiyle sezonun ilk yarısını kapamalarının ardından Ersen Martin’in de geçen hafta sakatlanması bordo-mavili takımı, zor durumda bıraktı.

Karadeniz ekibinde forvette tüm umutlar Umut’a bağlanırken, genç oyuncu Cem Demir’in de 18 kişilik maç kadrosuna alınması bekleniyor. Gökdeniz veya Marcelinho’dan birinin forvetteki Umut’a daha yakın oynayabileceği öğrenildi.

17.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004