Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çelik: Şûrâya gölge düşürülmesin

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Millî Eğitim Şûrâsının kısır, ideolojik, siyasi tartışmalarla gölgelenmemesi gerektiğini belirterek, “Hiçbir siyasî partinin gölgesi bu şûrâya düşmemelidir. İktidarın da muhalefetin de gölgesi bu şûrâya düşmemelidir. Medyanın gölgesi de bu şûrâya düşmemelidir” dedi. Çelik, şûrâda objektif bir rapor hazırladıklarını dile getirdi.


Yoksulluk ilk sırada yer aldı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Temsilciliğinin (UNDP) yaptığı ankete göre muhtemel bir genel seçimde oy verme tercihi olarak laiklik ve Atatürk

CHP de “YÖK kalksın” demiş

TBMM Genel Kurulunda, yeni kurulan 15 üniversiteye kurucu rektör atanmasını öngören kanun teklifinin görüşülmesi sırasında AKP Grup Başkanvekili Salih


  Güneydoğu’da Başbakan alârmı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 44 kişinin hayatını kaybettiği sel felâketinin ardından bugün bölgeyi ziyaret edecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gezisi için güvenlik tedbirleri artırıldı.


  Hatemi: Ortak noktalarda buluşalım

İran Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, kimsenin mezhebini ya da anlayışını ötekine kabul ettirmek gibi bir gayret içinde olmadığını belirterek,”Herkes kendi anlayışı içinde ortak ve temel noktalarda bir araya gelmeli; Daha mutlu ve huzurlu bir dünya için ortak çalışma alanı oluşturmalıdır” dedi.


  Asker siyasete müdahale etmesin

Türk Bilgi Araştırma ve Danışmanlık tarafından 3-4 Kasım 2006 tarihleri arasında Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Elazığ, Gaziantep, Mersin, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Samsun, Van illerinde 3 bin 718 kişi ile yapılan araştırmada, askerin siyasete müdahale etmemesi çıktı.


  Babacan: Üyeliğimiz AB’yi yeniden tanımlayacak

Devlet Bakanı Babacan, “Türkiye’nin AB üyeliği, tüm dünyanın bakışını kökünden değişterecek bir süreçtir” dedi.


  Alpogan’dan Gürcistan’a iade-i ziyaret

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, 19-22 Kasım tarihleri arasında Gürcistan’a resmi ziyaret gerçekleştirecek.


  Avrupalı gençler Osmanlı kültürünü öğreniyor

Samsun Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan ve AB Gençlik Programları Merkezi tarafından kabul edilen ‘’Ortak Tarih Ortak Miras’’ projesi kapsamında Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan Polonya, Yunanistan ve Romanya’dan Samsun’a gelen 14 üniversite öğrencisi, ebru san’atından Türk musikisine kadar Osmanlı sanat ve kültürünü uygulayarak öğreniyorlar.


  İstanbul’da ekmeğe kısmî zam

İstanbul’da bazı ilçelerdeki fırınlarda 200 gram ekmek 40 YKr’den satılmaya başlandı.


  Sınır ötesi bayramlaşma hazırlığı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, Kurban Bayramı’nda sınır ötesi bayramlaşmadan yararlanarak, Suriye’deki yakınlarını ziyaret etmek isteyenlerin başvuruları başladı.


  Sel bölgesinde ikaz: Suları kaynatarak için

Hatay Sağlık Müdürü Bayram Kerkez, önceki gün İskenderun ilçesinde sağanak yağış ve meydana gelen selden olumsuz etkilenen vatandaşlara yönelik, olası salgın hastalık için bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.


  Pakistanlı yetimlere yardım

Düzce’de düzenlenen yardım kampanyası kapsamında alınan 15 prefabrik ev, depremde yetim kalan 350 çocuğun barınma ve eğitim ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla Pakistan’a gönderildi.


  Karadeniz’de etkili sağanak yağış uyarısı

Rize ve Hopa çevreleri başta olmak üzere Karadeniz kıyılarında yarın ve Cumartesi günü etkili sağanak yağış beklendiği bildirildi.


  Bugün ve yarın sıcaklık artacak

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, bugün ve hafta sonunda yurdun büyük bir bölümünde yağış beklenmediğini bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004