Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fenerbahçe "yola devam" dedi

UEFA Kupası (H) Grubu'nda mücadele Fenerbahçe, Eintracht Frankfurt ile oynadığı gruptaki son maçında 2-2 berabere kalarak bir üst tura çıktı. Fenerbahçe'nin golleri 63. dakikada Tuncay ve 82 dakikada Semih'ten geldi.

Stat:

FB Şükrü Saracoğlu

Hakemler:

Jan Wegereef, Jantinus Meints, Adriaan Inia (Hollanda Futbol Federasyonu)

Fenerbahçe:

Volkan 6, Önder 6, Edu 5, Lugano 5, Uğur 6, Appiah 7, Deniz 5 (Dk. 53 Mehmet Yozgatlı 5), Mehmet Aurelio 5 (Dk. 75 Semih 8) Tuncay 7, Alex 7, Kezman 5 (Dk. 72 Deivid 4)

Eintracht Frankfurt:

Pröll 3, Rehmer 4 (Dk. 84 Thurk ?), Kyrgiakos 5, Vasoski 4, Spycher 4, Köhler 5 (Dk. 63 Ochs 3), Russ 4, Weisenberger 4 (Dk. 72 Meier 3) Fink 4, Srteit 5, Takahara 7

Goller:

Dk. 7 ve 51 Takahara (E. Frankfurt) Dk. 63 Tuncay, Dk. 82 Semih (Fenerbahçe)

Sarı kartlar:

Dk. 60 Kezman, Dk. 80 Semih, Dk. 89 Deivid (Fenerbahçe) Dk. 80 Kyrgiakos (E. Frankfurt)

Kırmızı kart:

Dk. 90+1 Semih (Fenerbahçe)

5. dakikada Alex'in kullandığı köşe atışında Mehmet Aurelio'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

6. dakikada Alex'in kafa pası ile ceza alanı içine hareketlenen Kezman kalecinin üzerinden aşırdı. Pröll'den seken top ağlara doğru gitmekteyken Kyrgiakos tehlikeyi uzaklaştırdı.

7. dakikada konuk takım Takahara ile öne geçti. Bu dakikada Weissenberger'in ortasında ceza alanı içende Takahara'nın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 0-1.

11. dakikada ani gelişen Fenerbahçenin atağında Tuncay'ın pasıyla buluşan Appiah'ın sert şutu savunmada Kyrgiakos'tan döndü.

20. dakikada Alex'in kullandığı köşe atışında savunmanın uzaklaştırmak istediği top ceza alanı dışında Tuncay'ın önünde kaldı. Yıldız futbolcunun sert şutu üst direğe çarparak auta çıktı.

27. dakikada Alex'in pasında topla buluşan Mehmet Aurelio'nun yaklaşık 30 metreden yaptığı sert şutu kaleci Pröll elleri ile uzaklaştırdı.

33. dakikada ceza alanı önünde topla buluşan Alex Vasoski'yi geçtikten sonra vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak az farka direğin üsttünden auta çıktı.

41. dakikada Önder'in sağ kanattan ceza alanı içine yaptığı ortada Tuncay'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

42. dakikada Appiah'ın pasında topla buluşan Tuncay'ın ortasında ceza alanı içinde Alex'in kafa vuruşu kalecinin ellerinde kaldı.

45. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Önder sağ kanattan ceza sahasına ortaladığı topa Kezman sert vurdu, kaleci Pröll sol alt köşe giden topu yumrukladı. Dönen topu sağ çaprazdan Önder kaleye gönderdi, ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

51. dakikada Takahara'nın golü ile Alman ekibi deplasmanda iki farklı öne geçti. Bu dakikada Srteit'in ortasında araya giren Lugano'dan dönen top tekrar Srteit'e geldi. Bu defa yaptığı ortada Takahara kafayla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

63. dakikada Fenerbahçe Tuncay ile golü buldu. Bu dakikada Alex'in kullandığı köşe atışında Tuncay ön direkte kafayı vurdu. Meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-2.

82. dakikada Fenerbahçe Semih ile beraberliği yakaladı. Bu dakikada Alex'in ceza alanı içine attığı topla buluşan Uğur'un kalecinin üzerinden aşırttığı topu önünde bulan Semih'in vuruşunda meşin yuvarlak savunmaya çarparak ağlarla buluştu: 2 - 2.

Sarı-lacivertli ekip, bu skorla bir üst tura çıkmayı garantiledi.

14.12.2006


 

Beşiktaş'ın zor sınavı

Temsilcimiz, UEFA Kupası 2. tur son maçında bugün deplasmanda Alman Bayer Leverkusen önünde berabere kalsa dahi tur atlayacak. Kanal D saat 21.30'da başlayacak karşılaşmayı naklen yayınlayacak. Siyah-beyazlılar, bugüne kadar Alman takımlarıyla yaptığı 4 maçtan da yenilgi ile ayrıldı..

Beşiktaş, Almanya'nın Bayer Leverkusen takımıyla bugün yapacağı UEFA Kupası 2. tur (B) Grubu 4. ve son maçıyla birlikte, Avrupa kupalarında 116. karşılaşmasına çıkacak. Bay Arena Stadında saat 21.30'da başlayacak karşılaşma Kanal D ekranından canlı olarak yayınlanacak. Siyah-beyazlılar, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 14 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 9 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti. ''Kara Kartallar'', bugüne kadar Avrupa kupalarında yaptığı toplam 115 maçta, 35 galibiyet, 54 yenilgi, 26 da beraberlik aldı. Avrupa'da bugüne dek rakip fileleri toplam 133 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 176 gol gördü.

ALMANLARI YENEMİYOR

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında bugüne dek Alman takımları ile 4 maç yaparken, bunların hepsini kaybetti.1989-90 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nda Borussia Dortmund takımıyla karşılaşan Beşiktaş, İstanbul'da 1-0, Almanya'da ise 2-1 kaybederek kupanın dışında kaldı. Şampiyonlar Ligi'nde 1997-98 sezonunda Bayern Münih takımıyla aynı grupta yer alan ''Kara Kartallar'', 2 karşılaşmayı da 2-0 kaybetti. Siyah-beyazlılar, yitirdikleri 4 maçta sadece 1 gol atarken, kalesinde ise toplam 7 gol gördü.

TEK GOL

GÜLTİKEN'DEN

Beşiktaş'ın Alman takımlarına karşı tek golünü, şu anda siyah-beyazlı kulüpte idari menajer olarak görev yapan Ali Gültiken attı. Siyah-beyazlıların bugünkü rakibi Bayer Leverkusen ise daha önce Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer aldı. 2001-02 sezonundaki bu eşleşmede Alman takımı 2 maçı da 2-1'lik skorlarla kazandı.

14.12.2006


 

G.Saray defansı yol geçen hanı

Ligin ilk yarısında 20 gol yiyen sarı-kırmızılılar, puan cetvelinde kendisinin altında yer alan 5 takımdan fazla golü kalesinde gördü.

Galatasaray'ın savunma hattı, ilk yarısı geride kalan ligde, sergilediği performansla adeta alarm veriyor. Süper Lig'de topladığı 30 puanla ilk yarıyı ikinci sırada tamamlayan Galatasaray, kalesinde 20 gol görürken, puan cetvelinde kendisinin altında kalan 5 takımdan daha fazla gol yemesi dikkat çekti. Sarı-kırmızılılar, ilk yarıda ligde 14. sırada yer alan Denizlispor'dan 5 (15), 3. sırada yer alan Beşiktaş ve 10. sırada yer alan Ankaragücü'den 4'er (16), 5. sırada yer alan Gençlerbirliği ile 9. sırada yer alanAnkaraspor'dan da 2'şer (18) gol daha fazla golü kalesinde gördü.

SAKARYA'DAN 1 GOL AZ YEDİ

Galatasaray'ın savunmasındaki sıkıntı, puan cetvelinde ilk yarıyı 17. tamamlayan Sakaryaspor'dan sadece 1 gol az yemesiyle daha da gün yüzüne çıkıyor. Galatasaray'ın 20 gol yemesine karşın, 17. Sakaryaspor ile 16. sırada bulunan Antalyaspor kalelerinde 21'er gol gördü. ''Cim Bom'' ayrıca, ligde 15. Çaykur Rizespor ile aynı sayıda gol yedi.

5 MAÇTA GOLE KAPANDI

Galatasaray, bu sezon ilk yarıda oynadığı 17 karşılaşmanın sadece 5'inde kalesini rakiplere kapattı. Sarıkırmızılılar, Kayserispor ve Sakaryaspor'u 40, Beşiktaş, Gençlerbirlği ve Antalyaspor'u 10 mağlup ettikleri maçlarda gol yemediler. Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon golsüz beraberliği olmayan tek takım özelliği taşıyor. Kaybettiği veya berabere kaldığı bütün maçlarında gol atmayı başaran ''Aslan'', 17 maçlık periyotta 00'lık skorla beraberlik almayan tek takım oldu.

14.12.2006


 

Sam: Kadın boksöre karşıyım

WBC Kıtalararası Ağırsıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam bayanların boks yapmasına karşı olduğunu söyledi.

Şampiyon boksör, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Kenan Malatyalı'nın, Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası'nda birinci olan Hasibe Erkoç ve üçüncülüğü elde eden Şemsi Yaralı'yı ödüllendirdiği kabulde, bayan boksörler ve Türk boksunda hakkında ilginç açıklamalarda bulundu. Törenin ardından konuşan Sinan Şamil Sam, başarılı bayan boksörlere dönerek, ''Kusura bakmayın ama bayanların boks yapmalarına karşıyım. Bunlar benim özel fikirlerim. Sizlerin başarılarını takdir ediyorum, ancak yine de boks yapmanızın karşısındayım'' dedi.

Dünyanın en iyi antrenörlerinin kesinlikle bayan sporcuları çalıştırmadığını iddia eden Sam, ''Antrenörüme bir defasında neden bayan boksör çalıştırmıyorsun? diye sorduğumda, beni 'defol git' diyerek yanından kovdu. Mike Tyson, Muhammed Ali gibi ünlü sporcular araştırın bakın, hiçbir zaman bayanları çalıştırmamıştır'' diye konuştu.

Profesyonel boks hayatına 15 Nisan 2000 tarihinde başlayan Sinan Samil Sam, Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli'nin de Türk boksunu bitirdiğini iddia etti. Sinan Şamil Sam, kabule katılan federasyon asbaşkanı Zafer Günseven'e de dönerek, Doğaneli'nin kişilik olarak iyi bir insan olduğunu ifade ederek, ''Caner Doğaneli Türk boksunu bitirmiştir. Kendisi yıllardır başkan ancak boks için neler yapmıştır tartışılır. Ben kendisini başarılı bulmuyorum. Bunlar benim fikirlerim. kabul edersiniz, etmezsiniz'' diyerek tepkisini dile getirdi. Sam ayrıca, Hasibe Erkoç ve Şemsi Yaralı ile fotoğraf çektirmek istemedi.

14.12.2006


 

Serhat 2 milyon Avro'ya satışta

Belçika Birinci Ligi takımlarından Anderlecht Kulübü, milli futbolcu Serhat Akın'ın satışına yeşil ışık yaktı. Anderlecht Menajeri Herman Van Holsbeeck, Serhat için 2 milyon Avro istediklerini belirterek, tekliflere açık olduklarını söyledi.

Serhat'ın menajeriyle uzun bir görüşme yapan Van Holsbeeck, bu fiyatın altında da iyi bir teklif gelirse görüşmeye hazır olduklarını kaydetti. Fenerbahçe'nin eski golcüsü Serhat ise sözleşmesinde böyle bir maddenin yer almadığını, Anderlecht Kulübü'ne para ödenmeden de gidebileceğini ileri sürdü. Halen Almanya ikinci lig takımlarından Köln'ü çalıştıran Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Cristoph Daum'un Serhat ile ilgilendiği, ayrıca Türkiye'den de bazı kulüplerin Serhat'ı renklerine bağlamak için girişimlerde bulunduğu belirtiliyor.

14.12.2006


 

Pemra Dubai'de ilk turu geçti

Türk tenisçi Pemra Özgen, Uluslararası Dubai Bayanlar Tenis Turnuvası'nda ana tablo karşılaşmalarında ilk turu geçti.

Elemeden çıktıktan sonra ilk turda Fransız Iren Pavloviç ile karşılaşan ve ilk seti 75 alan Pemra Özgen, ikinci sette de 21 öndeyken, rakibinin sakatlanarak karşılaşmayı bırakmak zorunda kalmasıyla galip geldi.

14.12.2006


 

Özgürcan fair-play ödülünü alıyor

Galatasaray'ın genç futbolcularından Özgürcan Özcan, kazandığı 2005 Dünya Fair Play Şeref Diploması Ödülü'nü, 16 Aralık Cumartesi günü Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenecek törenle alacak.

2005 Dünya Fair Play Ödülü seçiminde, Davranış Dalı'nda "Şeref Diploması" kazanan Galatasaray PAF Takımı oyuncusu Özgürcan Özcan da ödülüne kavuşacak. Genç futbolu, PAF Ligi'nde geçen sezon yapılan GalatasarayDenizlispor maçında attığı golden sonra hakeme golü eliyle attığını söyleyerek, hem golü iptal ettirmiş, hem de kural gereği sarı kart görmüştü. TMOK Fair Play Konseyi de Özgürcan'a, "2005 Sportif Fair Play Davranış" dalında büyük ödül vermişti.

14.12.2006


 

Doğan, Tolga, Adem ve Erdinç'i geri istedi

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, takımın huzurunu bozan şer odakları olduğunu ve bunu temizlemek için her şeyi yapacağını söyledi.

Doğan, yerel bir gazeteye verdiği röportajda, takımla kendisi arasına girerek huzur bozan şer odakları olduğunu öne sürerek, ''Bunları temizlemek için her şeyi yapacağım. Futbolcularımı baştan çıkartarak ahengi bozuyorlar. Bu şer odakları ile mücadele ederek, takımda disiplini sağlayacağım. Başarılı olabilmemiz için bunu yapmak zorundayız'' dedi.

Kulüp başkanı Nuri Albayrak ile bu yönde görüştüğünü ifade eden Doğan, Albayrak'ın da kendisiyle aynı fikri paylaştığını ve kendisine destek verdiğini kaydetti.Doğan, devre arasını iyi değerlendirip ikinci yarıda Trabzonspor'u hak ettiği noktaya çıkaracaklarını ifade ederek, ''Ankaraspor maçında galibiyet bunun ilk adımıydı. Rakibimizi kupada da yenerek devreyi güzel kapatmak istiyoruz. Trabzonspor için ikinci yarı çok farklı olacak. Bunun için her şeyi yapacağız'' dedi.

Doğan, Trabzonspor'da devre arasında takımdan 1-2 değil, birçok oyuncunun gideceğini belirtti. Doğan, Galatasaraylı Tolga Seyhan, Ankarasporlu Adem Koçak ve Sakaryaspor'da oynayan kiralık oyuncuları Erdinç Yavuz'u istediğini belirterek, ''Bu oyuncuların alınmasını istiyorum, ancak tabi ki şartların uyup uymamasını başkanla yapacağımız görüşmede masaya yatıracağız'' dedi.

14.12.2006


 

Brezilya 2014 kupasına talip

Dünya futbolunun önde gelen ülkesi Brezilya, 2014 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak istediğini açıkladı.

Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Ricardo Teixeira, Japonya'nın başkenti Tokyo'da, FIFA'ya başvurarak 2014 Dünya Kupası'nı düzenlemek istediklerini söyledi.

14.12.2006


 

Gözler transferde

Lig A'da bu hafta karlı takım olarak Gençlerbirliği Oftaş gözükürken, Kasımpaşa Karşıyaka deplasmanından 3-0 lık bir mağlubiyetle ayrılırdı. Malatyaspor kendi evinde 11 futbolcusuyla defans yapan Kocaeli ile yenişemedi. İstanbulspor aynı şehrin ekibi İ.B.Bld. Spor'u 1-0'la geçti.

Orduspor son 4 haftada aldığı mağlubiyetle bizleri hayretler içinde bıraktı. Geçen hafta da, Sebat deplasmanından puansız dönen Orduspor ligde 13. sıraya kadar geriledi. Diğer taraftan Türk Telekomspor deplasmanda Mardini mağlup ederek çıkışını sürdürdü. Elazığspor iyi oynadığı karşılaşmada Gençlerbirliği Oftaş'a 2-1 mağlup olarak ileriki haftalar için ilk 6 yı zora soktu diyebiliriz.

Karşıyaka ise güçlü Kasımpaşa'yı 3-0'la geçerek bu ligde kalıcılığını ve liderliğe oynayan bir ekip olduğunu göstermiş oldu. G.Antep B.Bl. Samsun'a geçit vermedi. Samsun'da durumların iyi gitmediği ve bazı futbolcuların ayrılmak için yönetime ve teknik heyete başvurdukları söylenmekte. Malatyaspor ise bu hafta altın değerinde 3 puanı kaçıran taraf oldu. Kocaeli ekibinin Malatya'ya 1 puan için geldi bunu da başardı. Tüm takımlarımıza 2. yarıda başarılar diliyorum.

Said YALÇIN

14.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004