Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Başarıyı gölgeleyen bir olgu: Aşırı heyecan (panik atak)

Her şeyden önce şurası çok iyi bilinmelidir ki, ister yazılı isterse sözlü olsun tüm objektif sınavlar sağlıklı bir ruh haletiyle kazanılabilir. Psikolojik sıkıntıların hâkim olduğu bir atmosferde sınavlarda başarılı olmanın oldukça zor olduğu bilinen bir gerçektir. O halde öncelikle ruhsal açıdan engellerin kaldırılması ve bir huzur ortamında soruların çözülmesi çok önemli bir olgudur, diyebiliriz.



Zekâ gelişimi ve mizah

Hayatı ve hadiseleri pozitif algılamaktır mizah. “Her şeyin iyisine bak kaidesi” nin bir nevî, pratiği de denilebilir. Olayı mizah boyutuna dönüştürmek bir zekâ işidir. Geniş perspektiften, geçmiş ve gelecek projeksiyonundan bakabilme yeteneği gerektirir. Perde arkası, madalyonun arka yüzünü görebilenler mizahı anlayabilir. Mizahı anlamak normal zekâ gerektirirken mizahı üretmek ise bir kademe ileri seviyede zekâ işidir.



Potansiyeline rehberlik etmek

Potansiyeline rehberlik etmek isteyen, eğitime açık, sosyal zekâsı güçlü bir gencimiz soruyor: “Şu an sahip olduğum coşkuların liderliği mi, yoksa beslenmiş tüm coşkuların liderliği mi?” öne çıkmalı diyor. Bense “İkisi birden şu anda birbirini fitillemiş.”demekle yetiniyorum.



Diyalogdan kim korkar

İnsanların birbirine güvenmediği, birbirinden korktuğu ve milletlerin de yalnızca birbirini alt etme ya da bir ülke fethetme uğruna kanlarının oluk gibi aktığı bir çağda, cehaletin kol gezdiği Arap yarımadasında bir şeyler oluyordu. Semavî dinlerin ileri gelen bağlıları yeni bir ışık, insanlığı düzlüğe çıkartacak güven verici birini bekliyorlardı.



YASEM AJANDASI

Anadolu turları ve seminerleri devam ediyor

8 Aralık 2006 Cuma (dün) İzmit’te “KENDİNİ TANIMA YOLCULUĞU” semineri Eğitim ve Yönetim Danışmanı İsmail Benek tarafından verildi.



ZEKÂ KIRINTILARINDAN

Satranç turnuvası

Her oyuncunun diğer oyuncularla bir kez oynadığı bir satranç turnuvasında toplam 300 oyun oynanmıştır. Turnuvada kaç satranççı olduğunu bulunuz?



 

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004