Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türk-İş: Ayrımcılık yapılıyor

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararını eleştirerek, kararın ağırlıklı olarak kamu çalışanlarına yönelik olduğuna dikkat çekti. Kılıç, işçiye ayrı, kamu çalışanlarına ayrı hükümler getirmenin norm ve standart birliği iddiasını ortadan kaldıracağını kaydetti. Kılıç, “Bir kesimi koruyarak, bir kesimi mağdur edecek bir düzenleme yapmak, işleri daha da arap saçına dönüştürür” diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi’nin, 1 Ocak 2007 tarihinde yürürlüğe girecek Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nundaki memurlarla ilgili maddeleri iptal etmesi eleştiriliyor.

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, yaptığı açıklamada, mahkemenin kararının, yasanın yürürlüğe girmesindeki riskleri ortaya koyduğunu söyledi. Mahkemenin iptal kararlarının ağırlıklı olarak kamu çalışanlarına yönelik olduğuna işaret eden Kılıç, işçiye ayrı kamu çalışanlarına ayrı hükümler getirmenin norm ve standart birliği iddiasını ortadan kaldıracağını belirtti. ‘’Bir kesimi koruyarak, bir kesimi mağdur edecek bir düzenleme yapmak işleri daha da Arap saçına döndürür’’ diyen Kılıç, ‘’İşçisi, memuru, esnafıyla kazanılmış hakları koruyacak yeni bir değerlendirmeye ihtiyaç var. Geniş kapsamlı bir konsensüsle yasa istikrarlı hale getirilmeli’’ dedi.

“YENİ DÜZENLEMEYE İMKÂN TANIMAKTADIR’’

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de mahkemenin kararının, yasanın ‘’çelişkilerle dolu olduğunu’’ gösterdiğini söyledi. Kamu çalışanları açısından alınan iptal kararlarını ‘’doğru’’ bulduklarını belirten Çelebi, işçiler açısından özellikle prim ödeme gün sayısı ve emeklilik yaşı konusunda benzer bir karar alınmamasını büyük bir ‘’adaletsizlik’’ olarak

yorumladı. ‘’Anayasa Mahkemesinin kararı, sosyal güvenlikte kurulması planlanan tek çatının çatırdadığının göstergesidir’’ diyen Çelebi, yasaya başından beri getirdikleri eleştirilerin devam ettiğini ifade etti. Çelebi, şunları kaydetti:

‘’İşçi-memur arasında yapay ayrımlara gitmekten vazgeçilmelidir. Tüm çalışanları ilgilendiren bir düzenlemede işçileri, kamu çalışanlarından ayırmanın Anayasa’daki eşitlik ilkesine aykırı olduğunu düşünüyoruz. Her şeye rağmen, Anayasa Mahkemesinin kararı yeni bir düzenlemeye imkân tanımaktadır. Adaletsizliği gidermek için fırsat doğmuştur. Bu fırsatın değerlendirilerek sağlanacak uzlaşmayla yeni bir hazırlığa girilmelidir.’’

CHP’li Kılıçdaroğlu: Çifte standart

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu da, Anayasa Mahkemesi’nin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda, bağlanmış aylık ve gelirlerin artırılması maddesini memurlar ve diğer kamu görevlileri yönünden iptal ederek diğer sigortalıları reddetmesinin çifte standart olduğunu söyledi. Reformun toplumun bütün kesimlerinin mutabakatıyla olması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Aylık ve gelirlerin artırılmasına ilişkin fıkrada sadece devlet memurları açısından iptal edilmesi çifte standarttır. Korunması gereken işçilerdir. Bakın işsizlik sigortası vardır. Devlet memurları için işsizlik sigortası var mı? Yok. Esnaf ve sanayi için var mı? Yok sadece işçiler için vardır. Anayasa mahkemesinin gerekçeli kararını bilmiyorum ama doğru bir uygulama değildir” dedi.

/ ANKARA

17.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mevlânâ’nın mesajı Kur’ân’dan

  Türk-İş: Ayrımcılık yapılıyor

  Blair: KKTC’ye doğrudan uçuş başlatabiliriz

  Erdoğan: Ziyaret bizi memnun etti

  Marjinal ittifak destek bulamadı

  Kutan: Cumhurbaşkanını halk seçsin

  Komisyon, Çelik’i dinleyecek

  CHP önünde ‘başörtüsüne özgürlük’ eylemi

  Hoş görüsü, insanlığın barış anahtarı

  Aksu’dan şehit yakınları ve gazilere yardım talimatı

  AP’li Davies: İzolasyonların kaldırılması gecikti

  DYP’li gençler siyasete hazır

  İstanbul’da “kardeş buluşması”

  Unakıtan: Gelir dağılımında açık bir iyileşme var

  Taarruz uçağı ilk denemede tam not aldı

  Doğuda kış, batıda bahar

  Köprüde onarım çalışması

  Türkiye'deki anne ölümlerinin sebepleri

  Solunum yolları enfeksiyonlarını ciddiye alın


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004