Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

KARTAL'I BOBO TAŞIDI

Ligin ilk yarısında Süper Kupa, Lig, UEFA ve Türkiye Kupasında toplam 40 atan Beşiktaş'ta Brezilyalı futbolcu Bobo 12 gol kaydederken, Nobre 4, Gökhan Güleç ise sadece 3 gol atabildi. Forvetler 19 gole imza atarken, diğer futbolculardan 21 gol geldi.

Beşiktaş'ta, ligin ilk yarısında forvet oyuncularından sadece Bobo gol yollarında etkili olurken, Nobre ve Gökhan Güleç ise kendilerinden bekleneni veremedi. Süper Kupa, Süper Lig, UEFA ve Türkiye Kupası olmak üzere 4 kulvarda toplam 40 gol atan siyah-beyazlılarda, forvet oyuncularından Bobo 12 gole imza atarken, Nobre 4, Gökhan Güleç ise 3 golde kaldı. Bobo, ligde 7, UEFA Kupası'nda 2 ve Fortis Türkiye Kupası'nda da 3 gol kaydetti ve toplam 12 golle siyah-beyazlıların en golcü futbolcusu oldu. Büyük umutlarla Fenerbahçe'den transfer edilen Nobre ise bu bölümde kendisinden bekleneni veremezken, 4 kulvarda da 1'er gol atıp, 4 golde kaldı. Geçen sezonun ikinci yarısında siyah-beyazlıların en golcü futbolcularından biri olarak dikkati çeken Gökhan Güleç de bu sezon sadece 3 gol atabildi.

FORVETLER 19, DİĞERLERİ 21

Siyah-beyazlılarda Süper Kupa, Turkcell Süper Lig, UEFA ve Fortis Türkiye Kupası'nda oynanan toplam 26 resmi maçta forvet oyuncuları 19 gol atarken, diğerleri 21 gol kaydetti.Genelde orta sahanın sağında forma giyen Burak Yılmaz 5 gol atarken, savunma oyuncusu Gökhan Zan ise takımı adına 3 gole imza attı.

NOBRE SUSKUNLUĞUNU BOZDU

Öte yandan Beşiktaş'ın forvet oyuncusu Mert Nobre, gol suskunluğunu Çaykur Rizespor ile yapılan Fortis Türkiye Kupası maçında bozdu. Siyah-beyazlı formayla en son 1 Ekim'de Kayseri Erciyespor maçında gol atan Nobre, tam 76 gün sonra Çaykur Rizespor maçında takımı adına 1 gol atmayı başardı. Sezon başında Fenerbahçe'den transfer edilen Nobre, Beşiktaş formasıyla ilk golünü Süper Kupa'da Galatasaray'a attı. Daha sonra UEFA Kupası'nda Bulgaristan'daki CSKA Sofya karşılaşmasında gol atan Nobre, Turkcell Süper Ligi'ndeki tek golünü de Kayseri Erciyesspor'a atmıştı. Mert Nobre, kupada Çaykur Rizespor maçında kaydettiği golle, siyah-beyazlı formayla 4. resmi golüne ulaştı.Bu arada diğer 3 golünü deplasmanlarda kaydeden Nobre, ilk kez İstanbul'da taraftarının karşısında golle buluştu.

19.12.2006


 

F.Bahçe seyircisiz maçta bugün İnegöl'le oynuyor

Türkiye Kupası Grup 4. maçlarında bugün sahasında İnegölspor'u konuk edecek Fenerbahçe, gruptaki 3. maçından da galibiyetle ayrılmak istiyor. Grupta 3. maçlarını bay geçen sarı-lacivertliler, daha önce yaptığı 2 maçta Gaziantepspor'u 2-0, Sivaspor'u da 4-0'lık sonuçlarla yenmişti.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşma, Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak. Sarı-lacivertliler, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği 3 maçlık cezanın ilkini İnegölspor karşısında çekecek. Bugün saat 20.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Bünyamin Gezer yönetecek.

Kupa maçlarında yedek oyuncularına şans tanıyan Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun, yarınki mücadelede de yedeklerden kurulu bir kadroyu sahaya sürmesi bekleniyor. Sarı-lacivertli ekipte 5 as futbolcu Appiah, Alex, Kezman, Edu ve Deniz, UEFA Kupası 2. Tur (H) Grubu'nda Eintracht Frankfurt ile yapılan son maçtan sonra Zico'nun verdiği izin sonrasında takımdaki diğer oyunculardan erken devre arası tatiline başlamıştı. Kadroda bu oyuncuların yanı sıra sakatlıkları bulunan Rüştü, Selçuk, Kerim ile çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Ümit yer almayacak.

19.12.2006


 

Tita "Ahmet" olamadı

A.Gücü'nde forma giyen Tita'nın vatandaşlık başvurusu reddedildi. Ankaraspor'un diğer Brezilyalı futbolcuları Jaba ve Wederson'un yaptığı başvuruların da reddedilmesi bekleniyor.

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Marcio Nobre'ye özenen Ankaragücü'nün golcü oyuncusu Tita'nın vatandaşlık başvurusu reddedildi. Beşiktaşlı futbolcu Mert Nobre'nin Türk vatandaşı olmasıyla birlikte başlayan süreçte vatandaş olabilmek için başvuruda bulunan oyuncular arasında yer alan Ankaragücü'nün kiralık oyuncusu Tita hayal kırıklığına uğradı. Ankaraspor'un 2 sezon önce Brezilya'nın İtuano takımından transfer ettiği ve bu yıl sezon başında Ankaragücü'ne kiralık olarak verdiği forvet oyuncusu Tita'nın bir süre önce Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne yaptığı vatandaşlık başvurusu kabul edilmedi.

Brezilyalı futbolcunun başvurusunu inceleyen genel müdürlük, Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 6. maddesinin (B) bendinde yer alan ''Müracaat tarihinden geriye doğru Türkiye'de 5 yıl ikamet etmiş olmalıdır'' şartına uymadığı için başvuruyu reddetti. Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'ne Tita ile birlikte Türk vatandaşı olmak için müracaat eden Ankaraspor'un diğer Brezilyalı futbolcuları Jaba ve Wederson'un başvurularının da bu madde doğrultusunda kabul edilmemesinin beklendiği bildirildi. Bu arada, Brezilyalı futbolcu Tita, Türk vatandaşı olması halinde 'Ahmet' ismini alacaktı.

19.12.2006


 

Yıldıray Baştürk Hertha'dan gidici

Alman Birinci Lig (Bundesliga) takımlarından Hertha BSC Berlin'in menejeri Dieter Hoeness, uzun bir zamandan bu yana sakat olduğu için bu sezon çok az maçta oynayabilen milli futbolcu Yıldıray Baştürk'ün durumuyla ilgili olarak fazla iyimser olmadığını söyledi.

Hoeness, sözleşmesi 30 Haziran 2007 tarihinde sona erecek Yıldıray ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''Yıldıray'ın durumundan pek iyimser değilim. Beklememiz lazım, ancak diğer seçeneklerimiz var'' şeklinde konuştu. Bild gazetesi, Yıldıray'ın tüm sezon boyunca, ancak 4 maçta tümüyle oynayabildiğini, 3 maçta da belirli bir süre sahada kaldığını yazdı. Yıldıray'ın yerine Hertha BSC Berlin'in 2. takımından gelen Andreas Schmidt'in bile daha fazla sahada kaldığı ve beklenenden de daha başarılı olduğu ifade edildi.

19.12.2006


 

Werder Bremen Belek'e geliyor

Almanya Birinci Ligi'nin (Bundesliga) ilk yarısını birincilikle tamamlayan Werder Bremen, Antalya-Belek'te kış kampına girecek.

Werder Bremen takımı, 6-15 Ocak 2007 tarihleri arasında Topkapı spor tesislerinde düzenlenecek Efes Pilsen Kupası Futbol Turnuvası'na katılarak ilk maçını 8 Ocak 2007 tarihinde Beşiktaş'a karşı oynayacak. Werder Bremen takımı, daha sonra Almanya'ya dönerek Bundesliga'nın 2. yarısına 28 Ocak 2007 tarihinde Hannover 96'ya karşı yapacağı maçla başlayacak. Werder Bremen son olarak kendi sahasında VfL Wolfsburg'u 2-1 yenerek, 36 puan ve gol avarajıyla ligin ilk yarısını lider olarak tamamladı. Ligde yine 36 puanla, milli futbolcular Halil ve Hamit Altıntop kardeşlerin oynadığı FC Schalke 04 takımı 2. sırada bulunuyor.

19.12.2006


 

G.Saray Kayseri'ye maç günü gidecek

Galatasaray'ın, 20 Aralık Çarşamba günü Fortis Türkiye Kupası'nda oynayacağı Kayseri Erciyesspor maçı için belirlediği seyahat programı değişti.

Kupada Kayserispor'u 1-0 yenerek 3'te 3 yapıp turu geçmeyi garantileyen Galatasaray, Kayseri'ye maç günü gitmeyi kararlaştırdı. Yabancı oyuncularını bu nedenle erken tatile gönderen sarıkırmızılılar, maç sabahı saat 10.00'da özel bir uçakla Kayseri'ye gidecek. Galatasaray kafilesi, maçtan sonra da yine özel bir seferle İstanbul'a dönecek.

19.12.2006


 

Yılın futbolcusu Cannavaro

İspanyol basını, FIFA'nın 2006 yılındaki dünyanın en iyi futbolcusu (World Player) ödülünü İtalyan Milli Takımı'nın kaptanı ve Real Madrid'inoyuncusu Fabio Cannavaro'nun alacağını duyurdu.

FIFA'da komiserlik görevi yapan uzmanların yanı sıra, futbol dünyasındakiteknik direktörler ve milli takım kaptanlarının oyları sonrasında oluşan listede, Cannavaro 498 oyla ilk sırada yer alırken, Fransız Zinedine Zidane 454, Brezilyalı Ronaldinho'nun da 380 oy aldığı bildirildi.1991 yılından bu yana verilen ödül, Zürih kentinde bu akşam düzenlenecek''Futbol, Mozart ile buluşuyor'' adlı galada Cannavaro'ya teslim edilecek. Fransız spor dergisi France Football'un verdiği ''Altın Top'' ödülünü de kazanan Cannavaro, Hollandalı Marco Van Basten (1992), İtalyan RobertoBaggio (1993), Liberyalı George Weah (1995), Fransız Zinedine Zidane(1998) ve Brezilyalı futbolcular Rivaldo (1999), Ronaldo (1997-2002) ve Ronaldinho'dan (2005) sonra iki ödülü birden aynı anda kazanan 8. futbolcu olacak.

19.12.2006


 

Mehmet'li Jazz yine coştu

NBA'de Utah Jazz'da forma giyen Mehmet Okur'un 17 sayı ve 7 ribauntla oynadığı karşılaşmada, Jazz, deplasmanda Indiana Pacers'ı 104-94 yendi.

Maça ilk 5'te başlayan ve 36 dakikadan fazla süre alan milli basketbolcu Okur, 17 sayı ve 7 ribauntun yanı sıra 1 de asist yaptı. Sezona çok iyi başlayan Jazz'da 5 oyuncu çift haneli rakama ulaşırken, Carlos Boozer 18 sayı ve 11 ribauntla ''double double'' yaparak takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Genç oyun kurucu Deron Williams ise 17 sayı, 3 ribaunt ve 5 asitle oynayarak galibiyetin mimarlarından oldu. Pacers'ta Jermaine O'Neal'ın 31 sayı, 9 ribaunt ve 4 asistlik performansı takımına yetmezken, 16 sayı, 7 ribaunt ve 4 asistle maçı tamamlayan Stephen Jackson takımının yenilgisine engel olamadı.

19.12.2006


 

Beşiktaş potada hayati maça çıkıyor

Beşiktaş Cola Turka Basketbol Takımı, ULEB Kupası (B) Grubu'ndaki 8. maçında bugün Sırbistan'ın FMP Zeleznik takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

Siyah-beyazlılar, bugün TSİ 19.00'da oynanacak karşılaşmayı kazandığı takdirde gruptan çıkma şansını sürdürecek. Siyah-beyazlılar, Sırbistan temsilcisi ile Akatlar Spor Salonu'nda oynadığı maçı 74-73kazanarak gruptaki ilk galibiyetini almıştı.

19.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004