Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrasiyi Koruma Platformu

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, geçtiğimiz günlerde KamuSen Genel Merkezinde ilân edilen, ama sonra Kamu-Sen'in çekildiği Ulusal Birlik Hareketi Platformuna karşı Demokrasiyi Koruma Platformu kuracaklarını açıkladı.


Başörtüsüyle meclis üyesi seçildi

Belçika’daki belediye seçimlerinde, ülkenin en büyük belediyesi olan ve Brüksel’de Türk mahallesi olarak bilinen Schaarbeek’te Hıristiyan Demokrat Pa

28 Şubat süreci tekrarlanmaya çalışılıyor

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Genel Başkanı Günay Kaya, 28 Şubat sürecinin tekrarlanmaya ça


   Erdoğan yine ABD'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BM’de düzenlenecek “Medeniyetler İttifakı Uygulama Süreci” toplantısına katılmak üzere New York’a gitti.


  Anayasa’da eş kriteri yok

AKP Kadın Kolları Başkanı Selma Kavaf, Cumhurbaşkanı adayının niteliklerinin Anayasa’da belli olduğunu, bu niteliklere uygun herkesin aday olabileceğini belirterek, ‘’Yasalarda başörtüsü ile ilgili belirlenmiş bir yasak yok. Anayasa’ya, Cumhurbaşkanının eşiyle ilgili bir kriter konmamış’’ dedi.


  Şener’den tuhaf sözler

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in, halktan izinsiz para toplayanlara ceza öngören yasal düzenlemenin getirilmesi halinde destek vereceğini belirterek, “Keşke bunu yapsak. 78 şirket, 6 milyar avro toplamış. Bunu ödesek, ‘Yandaşlarınıza para dağıtmaya başladınız’ diyecekseniz” demesi yadırgandı.


  Üyelik için din engel olamaz

İngiliz Financial Times gazetesinde yayımlanan bir araştırmaya göre, beş büyük (İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya) Avrupa ülkesinin vatandaşlarının çoğunluğu, Avrupa Birliği’ne katılmak için dinin bir engel oluşturmaması gerektiğini düşünüyor.


  Vanhanen: Tren ne durdu, ne de rayını değiştirdi

Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen, “Finlandiya Dönem Başkanlığı sırasında Türkiye’nin katılım treni ne gıcırtıyla durdu ne de rayını değiştirdi” dedi.


  Türkiye’nin, AB vizyonu tehlikede

Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan, ‘’Türkiye, AB vizyonunu kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyadır’’ dedi.


  AB’yi isteyenlerin oranı yüzde 54

AB Komisyonu’nun kamuoyu yoklaması organı olan Eurobarometre’nin son kapsamlı araştırmasına göre, Türkiye’de AB’ye katılımdan yana olanların oranı yüzde 54 olarak belirlenirken, AB’nin yürütme organı olan Komisyon’a güven oranı yüzde 32’de kaldı.


  Türkiye denge unsuru olabilir

Irak Türkmenleri Adalet Partisi Başkan Yardımcısı Hasan Turan, Irak’ın ulusal bir proje ile kurtulabileceğini ifade ederek, “Bu konuda Türkiye’ye büyük rol düşüyor. Türkiye yıllardır komşularının içişlerine karışmayan ve Irak’ın huzurunu isteyen bir ülkedir” dedi.


  Anayasa Mahkemesi esnafı üzdü

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Anayasa Mahkemesinin Sosyal Güvenlik Yasasının iptal ettiği bazı maddeleri ile memurları koruyucu bir yaklaşım sergilediğini söyledi ve bu durumun esnafı üzdüğünü bildirdi.


  Kar uyarısı

Son yılların en yağışız kış mevsiminin yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi’nde 21 Aralıkta başlayacak kar yağışının 3 gün etkili olacağı bildirildi.


  Kâbe’ye 24 saat servis

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karaman, Türk hacı adaylarının Mekke’de daha çok Mesfele ve Mina yakınlarındaki Mahpes ve Aziziye bölgesinde konuşlandıklarını belirterek, hacı adaylarının Kâbe’ye rahat ulaşabilmeleri için 24 saat ulaşım hizmeti verdiklerini bildirdi.


  Mevlânâ dünyayı birleştirdi

Konya’daki 733. Vuslat Yıldönümü törenleri, binlerce Mevlânâ aşığının akın ettiği Mevlânâ Kültür Merkezi’ndeki Şeb-i Arus töreni ile son buldu. Değişik ırk ve dinden insanları bir araya getiren törenlerde, Mevlânâ’nın hoşgörü ve sevgi mesajı tüm dünyaya yayıldı.


  Bütçe görüşmelerinde AKP-CHP gerginliği

TBMM Genel Kurulundaki bütçe görüşmeleri sırasında CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ile TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, AKP Kırklareli Milletvekili Gökhan Sarıçam tartışma yaşandı.


  İklim alarm veriyor

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin, büyük bir tehdidin göstergelerinden olduğu belirtildi. Prof. Dr. Ümit Erdem, küresel ısınma sonucunda Kuzey Kutbu ve Kuzey Buz Deniz’nde görülen erimelerin korkunç boyutta olduğunu bildirdi.


  Antalya’da hafif şiddetli deprem

Antalya’da hafif şiddette deprem meydana geldi. Depremde can ve mal kaybı olmadığı bildirildi.


  Saakaşvili bugün Türkiye’ye gelecek

Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in çağrılısı olarak resmi ziyaret için bugün Türkiye’ye gelecek.


  Öksürük hayat kurtarıyor

Tek başınayken kalp krizi geçiren birisinin bilincini kaybetmeden önceki 10 saniye içerisinde derin derin öksürmesi hayatının kurtulması için büyük önem taşıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004