Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yeni yılda vergi ve harçlar zamlı

Vergi ve harçlarda 2007’de yüzde 7.8 oranında artış yaşanacak. 1 Ocak’tan itibaren motorlu taşıtlar vergisi tutarlarında, yüzde 7.8’lik yeniden değerleme oranı çerçevesinde artış olacak. Yeni tarifeyle 1-3 yaş grubunda yer alan ve motor silindir hacmi 1301 ile 1600 cm3 arasında olan otomobillerin motorlu taşıtlar vergisi tutarı, 487 YTL’den 524 YTL’ye yükselecek.


İşsizlik oranı yüzde 9.1’e indi

Türkiye genelinde işsizlik oranı Eylül ayında yüzde 9.1’e geriledi. İşsiz sayısı 2.3 milyon kişiye indi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine g

Kuveyt Türk’e 200 milyon dolarlık Murabaha sendikasyonu

Kuveyt Türk, 200 milyon dolar tutarında 2 yıl vadeli murabaha sendikasyon kredisi sağladı. Yetkili lider düzenleyicileri ABC Islamic Bank, Gulf Intern


  Trafikte ölüm teminatı 60 bin YTL

Yeni yılda, Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortasında, otomobil, minibüs ve otobüsler için tedavi ile sakatlanma ve ölüm teminatı kişi başına 60 bin YTL olarak belirlendi. Bu tutar geçen yıl 57 bin 500 YTL olarak uygulanıyordu.


  Cep’lerin yüzde 40’ı Çin malı olacak

Dünya çapındaki cep telefonu üretiminin 2007 yılında 1 milyarı aşması ve bunun yüzde 40’ının Çin malı olması bekleniyor.


  Faizde değişiklik beklenmiyor

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın son toplantısını bugün yapacak. Kurulun, faiz oranlarında değişiklik yapması beklenmiyor.


  TÜSİAD: Carî açık büyüme için risk

TÜSİAD Başkanı Sabancı, cari işlemler açığının yapısı itibarıyla Türkiye’nin sürdürülebilir ekonomik büyümesi için risk unsuru haline geldiğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004