Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kuveyt Türk’e 200 milyon dolarlık Murabaha sendikasyonu

Kuveyt Türk, 200 milyon dolar tutarında 2 yıl vadeli murabaha sendikasyon kredisi sağladı. Yetkili lider düzenleyicileri ABC Islamic Bank, Gulf International Bank ve Standard Chartered Bank tarafından tamamen taahhüt edilen bu kredi, Avrupa ve Orta Doğu’dan 32 banka ve finans kuruluşunun katılımıyla 265 milyon doların üzerinde taahhütler alınarak gerçekleştirildi.

Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Al Omer gazetecilerle yaptığı sohbette, 200 milyon dolar tutarındaki uluslar arası sendikasyon murabaha kredisinin Türkiye’deki katılım bankaları arasında bu türden ilk kredi olduğunu belirtti. Normalde bu tür sendikasyonlarda vade uygulamasının bir yıl olmasına karşın kendilerinin 2 yıl istediklerini ifade eden Omer, “Krediyi 100 milyon dolar tutarında bir hedefle başlatmıştık amabeklediğimizin çok üzerinde 265 milyon dolarlık taahhüt aldık. Bu zaten Türk ekonomisine güvenin en büyük göstergesi’’ dedi.

Türkiye’ye yatırımlarının daha da artacağını ve Körfez ile Türkiye arasında köprü görevi görmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Omer, ‘’Biz Türkiye’ye daha çok para getirmek ve daha çok yatırım yapmak istiyoruz, çünkü bizim için Türkiye doğru yatırım altyapısına sahip’’ diye konuştu.

Devlet sektöründeki özelleştirmelerde, emlak sektöründe ve sanayi sektöründe incelemelerinin devam ettiğini ifade eden Omer, Türkiye’de Körfez ülkelerinin öncelikle emlak sektörü, sanayi, çimento ve metal sanayii, onun dışında bazı sağlık kurumları ve turizmle ilgilendiklerini belirtti.

‘’ŞUBE SAYIMIZI 77’YE ÇIKARDIK’’

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan da Kuveyt Türk’ün 2006 yılında 10 yeni şube açtığını ve Bahreyn’deki bir offshore şubeye ek olarak Türkiye’deki toplam şube sayılarını 77’ye çıkardıklarını bildirdi. Kuveyt Türk’ün FITCH’in yaptığı derecelendirmeye göre BB notu ile Türkiye’deki katılım bankaları arasında en yüksek reytinge sahip banka olduğunu belirten Uyan, 30 Eylül 2006 itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam varlıkların yüzde 45, öz kaynakların yüzde 17 ve net karın da yüzde 386 artış gösterdiğini belirtti.

Uyan, krediyi Türk ekonomisi ve pazarını güçlendirme çalışmalarının bir parçası olarak Türkiye’deki KOBİ’lere kullandıracaklarını belirtti.

Yeni Asya / İSTANBUL

21.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni yılda vergi ve harçlar zamlı

  İşsizlik oranı yüzde 9.1’e indi

  Kuveyt Türk’e 200 milyon dolarlık Murabaha sendikasyonu

  “Türkiye’yi istikrarsızlığa götürmeyin”

  Trafikte ölüm teminatı 60 bin YTL

  Cep’lerin yüzde 40’ı Çin malı olacak

  Faizde değişiklik beklenmiyor

  TÜSİAD: Carî açık büyüme için risk


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004