Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fener yılı mutlu bitirdi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Fortis Türkiye Kupası’ndaki 3. maçlarında İnegölspor’u 6-0 yenerek, iyi başladıkları sezonun ilk yarısını iyi şekilde bitirdiklerini söyledi. Fenerbahçe’de 15 günlük devre arası tatili dün başladı. İnegölspor maçının ardından tatile çıkan futbolcular, 4 Ocak Perşembe günü sabah saat 10.00’da Samandıra Tesisleri’nde topbaşı yaparak, ikinci yarı hazırlıklarına başlayacak.

Zico, ilk yarıda zor bir dönemden geçerek, zorlu maçlar oynadıklarını kaydederek, şunları söyledi: ‘’Başladığımız gibi güzel bir şekilde bitirmemiz gerekiyordu. Futbolcularım saha içinde gereken her şeyi yaptılar, rakiplerini ciddiye aldılar. Yılı güzel bir şekilde bitiriyoruz. Önümüzdeki yılın da kolay olmayacağını biliyorum. Futbolcularıma güveniyorum. İyi çalışarak başarılı olacağımıza inanıyorum.’’

ARA TRANSFER

YAPILACAK M?

Zico, ara transfere yönelik yönetim kuruluna bir rapor verip vermeyeceği yönündeki soruyu, şöyle cevapladı: ‘’Takımda şu anda hafif sakatlıkları olan oyuncular var. Bizimle birlikte çalışamayan oyuncularımız var. Piyasada Fenerbahçe kalitesine uygun, Fenerbahçe şartlarına uygun oyuncu olursa, Fenerbahçe forması giymesi için girişimde bulunabiliriz.’’

ZİCO, YILDIZLAR

KARMASINI YÖNETECEK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, aralarında Ronaldinho, Cannavaro, David Trezeguet, Robinho, Emerson gibi dünya yıldızlarının da bulunduğu bir futbol maçının organizasyonunda görevlendirildi. Brezilya Futbol Federasyonu sponsorluğunda gerçekleşecek ve geliri tamamen fakir çocukların beslenmesi için harcanacak karşılaşma 28 Aralık’ta Brezilya’nın Rio De Janerio şehrinde oynanacak. “Yıldızlar Fakir Çocuklarla Bir Arada” adı altında oynanacak karşılaşmada Zico’nun takımlardan birinin hocalığını yapması bekleniyor.

15 GÜNLÜK TATİL BAŞLADI

Fenerbahçe’de 15 günlük devre arası tatili dün başladı. İnegölspor maçının ardından tatile çıkan futbolcular, 4 Ocak Perşembe günü sabah saat 10.00’da Samandıra Tesisleri’nde topbaşı yaparak, ikinci yarı hazırlıklarına başlayacak. İnegölspor maçının ardından oyuncularını tebrik eden Zico’nun, tatilde futbolcuların neler yapması gerektiği konusunda bir kez daha uyarılarda bulunduğu bildirildi. Fenerbahçe, ikinci yarı hazırlıkları için 4 Ocak Perşembe günü 14.40’da Antalya’ya gidecek. Sarı-lacivertliler, 12 Ocak Cuma gününe kadar Belek’te kamp yapacak.

21.12.2006


 

Beşiktaş, seyircisiz oynama cezasını eleştirdi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun Beşiktaş Kulübü’ne 19 Kasım’da oyanan Fenerbahçe derbisi ve 24 Kasım’da yapılan Bursaspor maçında siyah beyazlı taraftarların yaptığı çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezası sonrası açıklama yapan Beşiktaş Yönetim Kurulu üyesi Sinan Vardar, Türkiye Futbol Federasyonu’nun popülist bir tutum içinde olduğunu söyledi.

Vardar, bu cezanın ortada hiç bir şey yokken verilmiş bir karar olduğunu, Fenerbahçe’ye verilen 3 maç seyircisiz oynama cezası sonrası gündemin değiştirilmesi için Beşiktaş’a da böyle bir ceza verildiğini vurgulayarak, “Kulübümüze verilen bu cezayı anlamak çok zor. Futbol Federasyonu populist bir tutum içerisine girmiştir. Verdikleri bu ceza ile gündemi değiştirip, Fenerbahçe’ye verilen ceza sonrası oluşan tepkilerden uzaklaşmak amacıyla bu kararı açıkladıklarını düşünüyorum. Durup dururken 1 maç seyircisiz oynayacak olmamız, bizi farklı düşünmeye zorluyor” dedi.

21.12.2006


 

Fenerbahçe Ülker’in zor maçı

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, ULEB Erkekler Avrupa Ligi (C) Grubu’ndaki 9. maçında bugün deplasmanda Fransa’nın Pau Orthez takımıyla karşılaşacak

TSİ 21.30’da başlayacak karşılaşma Skytürk TV’den canlı olarak yayınlanacak. Grupta 8’er maç sonrasında 2 galibiyet, 6 yenilgisi bulunan Fenerbahçe Ülker averajla 6’ncı, 4 galibiyet, 4 yenilgisi olan Fransız temsilcisi ise averajla 4. sırada yer alıyor. Gruptaki son maçında geçen hafta Yunanistan’ın Aris TT Bank takımı karşısında aldığı yenilgiyle ‘’Top 16’’ şansını zora sokan sarı-lacivertliler, Fransız ekibine de mağlup olması durumunda gruptan çıkma umutlarını tamamen yitirecek. İstanbul’da yapılan maçta Pau Orthez’e 68-66 yenilen Fenerbahçe Ülker, Fransa’daki maçı en az 3 sayı farkla kazanarak, umutlarını kalan haftalara taşımayı amaçlıyor. Fransa’ya giden sarı-lacivertli kafilede eksik oyuncu bulunmuyor.

21.12.2006


 

Beşiktaş Cola Turka lige döndü

ULEB Kupası (B) Grubu’nda Sırbistan deplasmanında FMP Zeleznik takımına yenilerek bir üst gruba çıkma şansını kaybeden Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı’nda, gözler lige çevrildi.

Beşiktaş Kulübü Basketbol Şube Kaptanı Şenol Demirağ, ULEB Kupası’nda bir üst tura geçmek istediklerini ifade ederek, ‘’Ama olmadı. Artık lige ve Türkiye Kupası’na konsantre olacağız’’ dedi.

21.12.2006


 

Aktuğ’dan Trabzon yönetimine uyarı

Trabzonspor Kulübü eski Başkanı Atay Aktuğ, ara transfer döneminde yönetim kurulunun kulübü mali açıdan sıkıntıya sokacak transferler yapma yerine mevcut futbolcu kadrosunda tasarrufa gitmesi gerektiğini söyledi.

Trabzonspor’un 55. Genel Kurulu’nu yakından takip ettiğini belirten Atay Aktuğ, camianın mevcut yönetim kuruluna karşı bir güvensizliği bulunduğunu belirterek “Yönetim’in bu güvensizlik ortamını kaldırması lazım. Yönetim Kurulu güven ortamını sağlama adına bir takım çalışma içine girmesi gerekiyor ya da bu güvensizlik ortamından kurtulmak için kendisini yenilemesi. Ancak camia içinde de bu yönde yapılan belirgin bir çalışma yok” dedi.

Yönetim Kurulu’nun kulübü mali anlamda sıkıntıya sokacak transferler yapma yerine mevcut futbolcu kadrosunda tasarrufa gitmesi gerektiğini ifade eden Aktuğ, şöyle konuştu: “Mevcut kadroyla bu işin olmayacağını gördük. Yapılan transferlerin Trabzonspor’a bir fayda sağlaması gerekiyor. Ara transfer döneminde Yönetim Kurulu’nun yapılan pahalı transferlerde tasarrufa gitmesi gerektiğini düşünüyorum.”

21.12.2006


 

Parreira’dan Cannavaro eleştirisi

Güney Afrika Milli Takımı’nı 2010 Dünya Kupası Finalleri’ne hazırlayan Brezilya Milli Takımı’nın eski teknik direktörü Carlos Alberto Parreira, dünyada yılın futbolcusu seçilen İtalyan savunma oyuncusu Fabio Cannavaro’yu eleştirdi.

Bir dönem Fenerbahçe’yi de çalıştıran Brezilyalı teknik adam Carlos Alberto Parreira, FIFA tarafından dünyada yılın futbolcusu seçilen İtalyan savunma oyuncusu Fabio Cannavaro’nun bu ödüle lâyık görülmesini eleştirdi. Parreira, Cannavaro’nun bu ödülü almasının kendisini şaşırttığını ifade ederek, İtalyan oyuncunun ödüle aday gösterilen Brezilyalı oyuncular Ronaldinho ve Kaka’yla karşılaştırılamayacağını da iddia etti. Parreira, İtalya’nın Dünya Kupası’nı kazanması ve Cannavaro’nun da bu takımın kaptanı olmasından dolayı İtalyan oyuncunun bu ödüle lâyık görüldüğünü savundu.

21.12.2006


 

İverson, 10 yıl sonra takım değiştirdi

ABD Profesyonel Basketbol Ligi’nde 10 yıldır Philadelphia 76ers forması giyen Allen Iverson, Denver Nuggets’a transfer oldu.

Ligde tam 4 kez sayı kralı olan ve 7 kez All Star kadrosuna seçilen Iverson, Nuggets’tan Andre Miller, Joe Smith ve 2007 yılı ilk tur oyuncu seçmelerinden 2 oyuncu hakkı karşılığında Philadelphia 76ers’tan ayrıldı. Denver Nuggets, Iverson’un yanı sıra Ivan McFarlin’i de kadrosuna dahil etti. New York Knicks maçında çıkan kavga nedeniyle 15 maç ceza alan Carmelo Anthony’nin cezasının açıklanmasının hemen ardından Iverson’u kadrosuna kattığını bildiren Nuggets, ünlü oyuncuya bu sezon için 18 milyon, 2008-2009 sezonuna kadar toplamda 40 milyon dolar ödeyecek.

21.12.2006


 

Sivas, Balili ile sözleşme uzattı

Sivasspor, bu sezon ve geçtiğimiz sezon attığı ve attırdığı gollerle takımı sırtlayan Pini Feliks Balili’nin sözleşmesini 2 yıl uzattı.

Kırmızı - beyazlı ekip, devre arasında en büyük transferi kendi içinde yaptı. 2 sezondur Sivasspor forması giyen ve kritik gollere imza atan Balili gösterdiği performansla diğer takımların da transfer listesine girmişti. Elini çabuk tutan Sivasspor yönetimi yıldız futbolcu Balili ve bu futbolcunun İsrail’deki kulübü ile görüşerek anlaşma sağladı.

21.12.2006


 

A. Gücü, Erciyes’in yıldızlarına talip

Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek isteyen Ankaragücü, transferde rotasını Kayseri Erciyesspor’un başarılı futbolcuları Cenk İşler ve Serge Die’ye çevirdi.

Golcü oyuncu Victor Agali ile yollarını ayırmayı planlayan Ankaragücü, Agali’nin boşluğunu Cenk İşler ile doldurmak istiyor. Bir dönem Ankaragücü forması giyen Cenk’in de sarı-lacivertli ekibe geri dönmeye sıcak baktığı öğrenildi. 32 yaşındaki tecrübeli golcü bu sezon ligde 2 gol attı. Süper Lig’in ikinci yarısında orta sahaya takviye yapmak isteyen Ankaragücü, sezon başında kadrosuna katmak istediği 29 yaşındaki Serge Die için yeniden girişimlere başladı. İki kulübün anlaşması durumunda Cenk İşler ve Serge Die’nin sezonun ikinci yarısında Ankaragücü forması giymesi bekleniyor.

21.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004