Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak savaşı uzun ve zor

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, beklediğinden daha uzun ve zor olmasına karşın ABD’nin Irak’taki savaşı yine de kazanabileceğini söyledi.

Rice, Associated Press haber ajansının çeşitli uluslararası sorunlar hakkında kendisine yöneltiği soruları cevaplarken, Pentagon’un şu ana kadar 350 milyar dolar para harcanmış olan Irak ve Afganistan’daki savaşlarda kullanılmak amacıyla istediği 100 milyar doların Irak’ta yaşanan kötü durumun ardından para israfı anlamına gelip gelmediği şeklindeki bir soruyu şöyle cevapladı: ‘’Ben bunun bir para meselesi olduğu kanaatinde değilim. Ortada Irak’ın yatırım yapmaya değer olduğunu gösteren bir çok işaret bulunuyor. Çünkü bu ülke bir kere istikrar getirme faktörü olarak ortaya çıktığında karşınızda farklı bir Orta Doğu olacak.”

Konuya sadece para yönünden bakılmaması gerektiğine de işaret eden Rice, pek çok Amerikalının hayatını feda ettiği savaşta Irak için çok büyük fedakârlık ve yatırım yapıldığına dikkati çekti. Rice, ABD Başkanı George W. Bush “inanmasaydı fedakârlıklara ve para harcamaya devam edilmesini istemezdi ve aslında ben de başarıya ulaşacağımıza inanıyorum’’ diye konuştu. AP’ye verdiği demeçte İran konusuna da değinen Rice, bu ülkeye hafifletilmiş yaptırımlar uygulanmasını öngören BM kararının sembolik olmaktan öte bir değer taşıdığını belirtti.

Rusya hükümetinin yaptırımlar konusundaki şüphelerini gidermek amacıyla yürüttükleri tüm çabalara karşın bu ülkenin bu hafta içinde oylanacak İran’a BM yaptırımları uygulanmasını öngören karar tasarısı lehinde oy vereceğine emin olmadığını kaydeden Rice, yaptırım kararının kabul edilmesi halinde tüm BM üyelerinin verdikleri oy ne olursa olsun yaptırımları hayata geçireceklerine emin olduğunu söyledi.

/ WASHINGTON

23.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak savaşı uzun ve zor

  Yahudi soykırımını reddetti, sınır dışı edildi

  ABD’den Hamas’a ambargo

  Türkmenistan’da zor dönem

  Filistinliler kendi arasında çatıştı

  Hadisa dâvâsında sanıklar artıyor

  Fransa’da başörtülü kampanya


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004