Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Enstitü

Asrın idrakine söyletilen İslâm

Her insan yeryüzüne gelişinden itibaren doğrunun ve doğruluğun arayışı içine girer. Çünkü fıtratın gereği olan hal doğruluktur. Asıllar ve özler hep doğruya ve güzele dayanır. Çirkinlikler ve sapkınlıklar fıtratın bozulması ve özden uzaklaşma neticesinde ortaya çıkar. Her şeyin aslı Alemlerin Rabbi'nin bir ismine dayandığı için güzeldir. Çünkü esma hüsnadır. Bu anlamda hayat bir asla dönüş sürecidir ve özü bulma arayışı içinde geçer.



Ziya Nur Aksun

Ziya Nur, 29 Mayıs 1930 tarihinde Konya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini doğduğu şehirde yaptı. Orta öğreniminden sonra kaydını yaptırdığı Ankara Hukuk Fakültesi’nden 1955 yılında mezun oldu. Hukuk fakültesi mezunu olmakla birlikte mesaisini daha çok Osmanlı ve İslâm tarihini öğrenmeye ayırdı. Bu alanda önemli bir birikime sahip oldu. Günlük siyasi olayları irdeler ve eleştirirken söz konusu birikimini kullandı. Yazılarını tarihi muhakeme içinde ortaya koydu.



Ülke birliği - 3

MİLLİYETÇİLİK

Milliyetçilik kavramını, milletini yüceltmek, milletinin iyiliğini istemek, menfaatini hayrını düşünmek, zarara uğramasını, kötü ve zor durumlara düşmesini istememek, onun için çalışmak, çabalamak şeklinde açabiliriz. Sosyal bir varlık olan insan, toplumsal bir düzen içerisinde adaletle yaşayabilir. Yaradılıştan gelen yapısı medenî olduğundan etrafındaki diğer insanların durumuyla da ilgilidir.1



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004