Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Yetkimi kullanacağım

Spor'dan Sorumlu Devlet Bakanı M. Ali Şahin, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un siyasete hazırlandığını ileri sürerek, hafta sonuna kadar bir gelişme olmaması halinde Futbol Federasyonu'nu olağanüstü kongreye çağırma yetkisini kullanacağını söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un siyasete hazırlandığını ileri sürerek, hafta sonuna kadar bir gelişme olmaması halinde Futbol Federasyonu'nu olağanüstü kongreye çağırma yetkisini kullanacağını söyledi. Ligtv.com'da yer alana habere göre, Türk Kızılay'ın tsunami felaketi sonrası bölgeye yaptığı konutları açmak için Endonezya'nın başkenti Jakarta'ya hareketinden önce Sri Lanka'nın başkenti Colombo'daki havaalanında gazetecilere açıklama yapan Bakan Şahin, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un eleştirilerine cevap verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ne zaman seçime gideceği ya da götürüleceğinin anayasada belirlendiğini ifade eden Mehmet Ali Şahin, "Türkiye'de 53 özerk federasyondan biri olan Futbol Federasyonu ve onun başkanı, federasyonunu milli iradenin tecelli ettiği yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile kıyaslayamaz. Bu haddini aşmak olur. Bu kendisini Kaf Dağı'nın üzerinde görmek olur" dedi.

Bakan Şahin, Türkiye'de özerkliğin; sporun gelişmesi, mali ve idari bakımdan kolaylık olması için federasyonlara verildiğini kaydederek, "Özerklik, hiç bir zaman 'Ali kıran baş kesenlik' değildir. Hatta krallık değildir. Bu ülkede federasyonların birilerinin krallığı olmadığını mutlaka yetkili kurumlar göstereceklerdir. Sanıyorum, sayın Ulusoy siyasete hazırlanıyor ve siyasi amaçlarına ulaşmak için Futbol Federasyonu'ndaki başkanlığı sürecini kullanıyor. Kamuoyu olarak takip edin, göreceksiniz Ulusoy siyasete atılacaktır" diye konuştu.

Yurtdışı seyahatinden Çarşamba günü döneceğini açıklayan Bakan Mehmet Ali Şahin, hafta sonuna kadar bir gelişme olmaması durumunda, iki Başbakanlık Teftiş Kurulu raporunun Futbol Federasyonu'nu olağanüstü kongreye çağrılması görevini bakanlığına verdiğini ve bu yetkisini kullanacağını sözlerine ekledi.

26.12.2006


 

Madalyalar güreşten geldi

Federasyonların 2006 yılı madalya dağılımlarında güreş yine birinci sırayı aldı. 334 madalya kazanan güreş 2006'nın rekortmeni olurken, 198 madalya ile atletizm ikinci, 95 madalyayla da judo ve kuraş üçüncü sırada yer aldı.

Federasyonların 2006 yılı madalya dağılımları açıklandı. Türkiye, bu yıl uluslararası alanda 38 spor dalında toplam 1.319 madalya kazandı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Strateji Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan verilere göre, 1 Ocak-22 Aralık tarihleri arasında yapılan uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcuların kazandıkları madalyalar belirlendi.

Özel Olimpiyatlar, Dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonaları ile uluslararası turnuvalar baz alınarak hazırlanan verilere göre, 2006 yılının madalya rekortmeni Güreş Federasyonu olurken, güreşçiler bu organizasyonlarda toplam 334 madalya aldı ve sıralamada ilk sıraya yerleşti. Güreşin zirvede yer aldığı listede 198 madalya ile Atletizm ve 95 madalya ile Karate en fazla madalya alan diğer branşlar oldular.

Sadece Dünya şampiyonalarında elde edilen derecelerin dikkate alındığı başka bir veriye göre ise 39 madalya ile Üniversite Sporları Federasyonu ilk sırada yer alırken, bu branşı 38 madalya ile güreş, 28 madalya ile Muay Thai ve 19 madalya ile de Okul Sporları Federasyonu izledi. Avrupa şampiyonalarında ise 42 madalya ile yine güreş ilk sırada yer alırken, Karate 18, Görme Engelliler 16 ve Boks 15 madalya kazandı.

Türk sporcular madalya rekorlarını ise uluslararası turnuvalarda kırdı. Bu turnuvalarda 270'i altın, 233'ü gümüş ve 279'u da bronz olmak üzere toplam 782 madalya kazanan sporcular, Balkan şampiyonalarında 202, Dünya şampiyonalarında 173, Avrupa şampiyonalarında 143 ve özel olimpiyatlarda ise 19 madalya elde etti.

26.12.2006


 

İlhan Mansız güç topluyor

Milli futbolcu İlhan Mansız'ın sahalara dönmek için çalışmalara başladığı öğrenildi. Yıldız futbolcu, 2006 Dünya Kupası'nda Jurgen Klinsmann yönetimindeki Almanya Milli Takımı'nın kondisyonerliğini yapan ABD'li kondisyoner Mark Verstegev yönetiminde güç topluyor.

2002 Dünya Kupası'nda yıldızı parlayan, daha sonra yaşadığı sakatlıklar nedeniyle sahalardan uzak kalan İlhan Mansız, en son Ankaragücü formasını giymişti. Milli futbolcunun şu anda ABD'nin Los Angeles Eyaleti'nde bulunduğu, Mark Verstegev'in sahibi olduğu spor okulu Athletes Performance'da güç topladığı ve en yakın zamanda sahalara dönmek istediği bildirildi. Almanya'nın Münih kentinde yaşamını sürdüren yıldız futbolcunun bonservisi elinde bulunuyor.

26.12.2006


 

Kayseri Hanefi'yi gözden çıkardı

Kayserispor Kulübü, Muhammed Hanefi'yi gözden çıkarttı. Antalya kampı kadrosuna alınmayan Hanefi'ye kulüp bulması söylendi.

Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, yaptığı açıklamada, Avusturya'nin Rapid Wien takımından sezon başında büyük umutlarla transfer ettikleri Muhammed Hanefi'yi kadrodan çıkarttıklarını söyledi. Recep Mamur, futbolcu transferi konusunda yabancı tercihlerinin bulunmadığını da ifade ederek, "şu anda transfer edebileceğimiz kaliteli bir yerli futbolcu yok. Herkes bizim futbolcularımızı transfer etmek istiyor. Gökhan ve Mehmet Topuz'un sezon sonuna kadar transferleri söz konusu değil'' diye konuştu. Öte yandan, Asbaşkanı Şaban Miraboğlu da Antalya'da Kremlin Otel'de 2 Ocaktan itibaren kamp çalışmalarına başlanacağını söyledi.

26.12.2006


 

Sofuoğlu'na 50 bin YTL

Motosiklet Federasyonu'nun yıl sonu ödül töreni İstanbul'da yapıldı. Yılın en iyi kulüpleri, il kurul hakemleri ve yarış görevlilerinin de ödüllerine kavuştuğu gecede, toplam 99 kupa sahiplerini buldu.

Federasyon Başkanı Bekir Yunus Uçar, 2006'da dopdolu bir yıl geçirdiklerini belirterek, 2007'de çok daha iyi bir yıl geçirmeyi umut ettiklerini söyledi. Uçar, Dünya Supersport Şampiyonası'nda 3. olan Kenan Sofuoğlu'na da plaket verdi ve Sofuoğlu'nun elde ettiği başarının kendilerini çok gururlandırdığını ifade ederek, başarılı sporcuya 50 bin YTL para ödülü verileceğini açıkladı.

26.12.2006


 

Tenisin kralı Federer bu yıl 8 milyon dolar kazandı

Teniste dünyanın bir numaralı ismi İsviçreli Roger Federer, 2006 yılının çok iyi geçtiğini, aynı performansı 2007 yılında da göstermek istediğini söyledi.

Kariyerinde 9 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Federer, 2006 yılında mücadele ettiği 17 şampiyonadan sadece birinde finale kalamadan elenirken, Fransa Rolland Garros hariç tüm önemli müsabakalardan da zaferle ayrılmıştı. Erkekler klasmanında dünyanın bir numarası olan Federer, ''2006 benim için rüya gibi geçti. Tüm umudum yeni yılda da bu performansı sürdürmek. Motivasyon benim için problem olmuyor ve gelecek birkaç yıl için de olmaz'' dedi. Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi olarak Hindistan'da bulunan Federer, Fransa'yı kazanmanın kendisi için bir hayali gerçekleştirmek olacağını, ancak, Wimbledon'u kazanmak ve dünyanın bir numarası olmanın daha önemli olduğunu söyledi.Rolland Garros'u kazanmak istediğini ifade eden Federer, Davis Kupası ve 2008 Pekin Olimpiyatları'nda da kazanmayı çok istediğini kaydetti. Öte yandan, 25 yaşındaki raket, 2006 yılında kazandığı 8 milyon dolarlık gelirle de bir sezonda en çok para kazanan raket olarak adını tarihe yazdırdı.

26.12.2006


 

Tigana kalmalı

Spor medyası olarak kötü bir alışkanlığımız var. Bir teknik adam, kulüp yönetimi ile herhangi bir konuda ters düşse ertesi gün hemen kellesini alıyoruz ve yerine yeni bir hocaya imza attırıldığını manşetlerimize taşıyoruz. Beşiktaş'ta da son günlerde böyle bir dalgalanma görüyoruz. Fransız teknik adam Tigana, Brezilyalı futbolcuların maç başına ödenmesi gereken paralarını alamadığını ve bu yüzden yılbaşı tatili sonrası dönmeyebileceklerini açıklamasıyla birlikte medyanın da desteğiyle yoğun bir tepkiye maruz kaldı..

MAZERET ARAMASIN

"Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" sözü çok doğru bir söz. Tigana, bu açıklamayı yaparken Beşiktaş'ın Avrupa ve Türkiye'de aldığı başarısız sonuçların mazereti olarak bu iddiaları ortaya atmadı. Brezilyalı oyuncular kendisine aktardı ki, o da medyaya söylemek zorunda kaldı. Yönetim bu iddialara şiddetle karşı çıkarken, maç başına ödemelerde biraz gecikmeler yaşandığını kabul etti. Bunun dışında hiçbir futbolcunun transfer taksitlerinde bir aksama olmadığını açıkladı..

TAKIMI HOCASIZ BIRAKMAYIN

Yönetim şimdi Tigana'nın geri adım atarak açıklamalarından dolayı özür dilemesini bekliyor. Bu olmayacak bir istek. Kendisi mali işlerle ilgilenmediğini ve kendisine ulaştırılan bilgileri aktardığını söyledi. Bu durum Türkiye'de her kulüpte yaşanıyor. Hakan Şükür geçtiğimiz aylarda açıklamıştı. "2000 yılında kazanılan UEFA Kupasının primlerini hala alamadık" diye. Beşiktaş Kulübü bu konuyu daha fazla kaşıyarak devre arasında takımı hocasız bırakacak bir hataya düşmemeli..

TİGANA BİR BİR ANLATMALI

Ancak Tigana da masaya çağrılıp bu başarısızlığın sebeplerini geçer sebeplerle izah etmeli. Geçen sezon kadroda bulunan birçok futbolcu onun isteği doğrultusunda gönderildi. Bugünkü Beşiktaş kadrosu onun eseri. Transfere harcanan milyon dolarların karşılığı F.Bahçe'nin 8 puan gerisinde olmamak gerekir. Avrupa Kupalarında gruptan çıkamayan, Türkiye Kupasında çeyrek finali son maça bırakan ve Süper Ligde zirve yarışında geride kalan Tigana kötü tablonun nereden kaynaklandığını bir bir anlatmalı..

MALİ YAPISI ÇOK DÜZGÜN

Beşiktaş Kulübü ekonomik açıdan F.Bahçe'den sonra en iyi kulüptür. Borsada istikrarlı bir çizgisi bulunmaktadır. Birkaç futbolcunun maaşları gecikti diye çökecek bir mali yapıda değildir. Bütün engelleri ortadan kalkan Fulya Projesi sadece yılda 30 milyon dolar kira geliri getirecek. Şu anda hiçbir kulübümüz böyle bir projeye sahip değil. Beşiktaş doğru yönitilirse önü açıktır..

PARANIN HAKKINI VERMELİ

Son söz yine Tigana'ya. Bir yıl için Beşiktaş Kulübünden 2 milyon 300 bin Euro ücret alıyor. Bir antrenör için çok büyük bir ücret. Kaba bir hesap yaparsak aylığı primlerle birlikte 200 bin Euro'ya geliyor. Haftalığı 50, günlüğü ise 7 bin Euro'ya denk düşüyor. Avrupa'da hiçbir kulüp bu parayı ona vermez. Fransız hoca, yıldız futbolcuların bile alamadığı bu ücretin hakkını Beşiktaş'a kupalar kazandırarak vermeli..

Erol DOYURAN

26.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004