Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Seçmen listeleri askıda

Yüksek Seçim Kurulunun TC Kimlik Numarası esasına göre oy kullanılmasını içeren yeni sistemi uyarınca, seçmen listeleri, bilgi güncelleme amacıyla muhtarlıklarda askıya çıkarıldı.Listeler, 1 Mart 2007 tarihine kadar askıda kalacak.


Yurtlarda tecavüz şoku

Sahipsiz çocukları korumak için Resmî Gazete’de yönetmelikler yayınlanırken, devletin kontrolündeki yatılı ilköğretim okullarında ve yetiştirme yurtla

Çiçek’e göre tecrit yok

“Cezaevlerindeki tecrid’in sona erdirilmesi için TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin’i ziyaret eden Avukat Kemal Aytaç, Türk Tabipler Birliği, Mimarlar


  Valiye tazminat Yargıtay'dan döndü

Sakarya Valisi Nuri Okutan hakkında, kütüphane müdürünü toplum önünde rencide ettiği ve kovduğu gerekçesiyle verilen 5 bin YTL tazminat kararı Yargıtay’dan döndü.


  AB nüfusu yaşlanıyor

Avrupa Birliği (AB) nüfusunun yüzde 17’sini oluşturan ve 2005 yılı sonu itibariyle 75 milyon olarak hesaplanan 65 yaş ve üstündekilerin 2050 yılında 135 milyona ulaşarak, toplam nüfusun yüzde 30’unu oluşturmalarının beklendiği bildirildi.


  DYP'li Bilgiç CHP ve AKP gerilimden nemalanmak istiyor

Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Bilgiç, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde partililerle biraya geldi. Bilgiç, seçim atmosferine girildiğini belirterek, 2007 yılının gerilimli geçeceğini söyledi.


  Tarım Bakanlığı 2 bin 500 sözleşmeli personel alacak

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 2007’de yürürlüğe girecek Tarımsal Yayımın Geliştirilmesi (TAR-GEL) Projesi kapsamında, 2 bin 500 sözleşmeli personel alınmasının planlandığını bildirdi.


  Bakan Akdağ: İlâçta kısıtlama söz konusu değil

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilâçta şu ana kadar ‘’tasarruf sebebiyle veya tasarruf adı altında’’ yapılmış bir kısıtlamanın olmadığını belirterek, “Türkiye’de tüketilen ilaç miktarı 2002’de 699 milyon kutuydu, rakamın bu yıl 1 milyar 272 milyon kutuya çıkması bekleniyor’’ dedi.


  58 bin sağlık personeline ‘lisans’ müjdesi

Türk Sağlık-Sen tarafından gündeme getirilen ve sağlık çalışanlarının beklediği, ‘sağlık personeline lisans tamamlama’ hakkı verilmesine ilişkin başvuru, nihayet YÖK Genel Kurulu’nda gündeme gelecek. Uygulamaya geçilmesiyle birlikte YÖK ve Sağlık Bakanlığı işbirliği protokolü imzalayacak.


  Promosyon yerine eğitime destek

MEF Eğitim Kurumları ve Yurtiçi Kargo gibi şirketleri bünyesinde bulunduran Arıkanlı Holding, bu yıl da yeni yıl promosyon bütçesini eğitime ayırdı.


  Sadaka, kurban olmaz

Kurban kesmek yerine sadaka vermek, kurban ibadetinin yerine geçmiyor. Bu ibadet için kurban olacak hayvanın usulüne uygun kesilmesi gerekiyor. İhtiyaç sahiplerine yardım etmek, Müslümanlığın önemli vazifelerinden biri olsa da, bu iki ibadetin birbirinin alternatifi olarak sunulması doğru görülmüyor.


  2007 sınav takvimi belirlendi

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2007 yılında yapacağı sınavların tarihlerini belirledi.


  Papa görüşmesini İslâm dünyası olumlu karşıladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Papa 16. Benediktus ile Türkiye’deki görüşmesinde yaptığı konuşmanın 5 ayrı dile çevrilerek İslâm dünyasının dinî liderlerine gönderildiğini bildirdi.


  Kurbanda et tüketimine dikkat

Yüksek tansiyon ve kolesterolü olan hastaları Kurban Bayramı’nda et tüketimi konusunda uyaran uzmanlar, yağsız kırmızı etten az miktarda günde bir öğün tüketilmesini ve normal zamanlardaki hareketliliğin en az iki katına çıkartılmasını tavsiye ediyor.


  Hollanda, Mevlânâ yılına hazırlanıyor

Hollanda’da etkin olan 12 kültür ve san’at vakfının bir araya gelerek gerçekleştireceği “2007 Dünya Mevlânâ Yılı” faaliyetleri, Ocak ayında başlayacak. Düzenlenecek organizasyonlar arasında seminer, panel, resim sergisi, kompozisyon yarışması ve sema gösterileri de yer alıyor.


  Mülâkata eşlerin de çağrılması hukuka aykırı

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, “Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde açılacak doçentlik ve profesörlük kadrosu için adayların mülâkata eşleri ile birlikte çağrılmaları her şeyden önce kanuna aykırıdır” dedi.


  2 bin 800’e yakın aile evlât edinme için sırada bekiyor

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, son 5 yılda 2 bin 972 çocuğun evlât edindirildiğini bildirdi. Çubukçu, her yıl 550’ye yakın çocuğun evlât edindirildiğini, halen evlât edinmek üzere sırada bekleyen 2 bin 800’e yakın aile bulunduğunu belirtti.


  Okul gibi cezaevi

Amasya E Tipi Kapalı Ceza ve Tevkif Evi’nde kalan hükümlü ve tutuklular, katıldıkları meslekî bilgi ve beceri kurslarında öğrendikleriyle cezalarını bitirdikten sonra meslek sahibi oluyor.


  Şehitler anılıyor

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma faaliyetleri kapsamında, ‘’Sarıkamış’’ belgeseli gösterime sunuldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004