Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

El Pais: AB’nin Kıbrıs bahanesi utanç verici

İspanya’da yayımlanan El Pais gazetesi, AB içinde Türkiye’ye Kıbrıs konusunda pusu kurmanın utanç verici bir bahane olduğunu yazdı.Gazete Türkiye konusunda AB’nin çifte standard yaklaşımını eleştirdi.

El Pais,Avrupa’nın Hıristiyan Batı ile İslam dünyası arasında var olan köprülerden birini uçurma tercihi ile karşı karşıya bulunduğunu bildirdi. Gazete konuyla ilgili haberinde şu görüşleri dile getirdi: “10 yıl önce, Türkiye’nin Avrupa Birliği’yle uzayıp giden müzakereleri darbe aldığında, vicdan muhasebesi yapmak ve devam edip etmemeye karar vermek zorunda kalanlar Türklerdi. Şimdi sıra, Avrupa’da. Avrupalılar, Hıristiyan Batı ile İslam dünyası arasında var olan köprülerden birini havaya uçurmayı tercih edecekler mi? Genel ifadelerle Avrupa, mesafeli davranıp sürekli olarak ikinci sınıf ve şüpheli vatandaşlar olarak addettikleri Müslümanları Birliğe dahil edecekler mi? Kıbrıs konusunda anlaşmazlık, Türkiye’ye pusu kurmak için utanç verici bir bahaneydi: Türkler, adanın bölünmüşlüğüne bir çözüm bulabilmek için BM tarafından yürütülen müzakerelerde çok mesafe kaydetti.

Başta İspanyol, İngiliz ve İsveçli bazı yöneticiler, büyük Müslüman komşuya daha olumlu bir tavır alınmasını savundular. Ancak şimdi Alman, Fransız, Avusturyalı ve Hollandalı politikacılar, dış politikaları için günah keçisi arıyorlar. Avrupalılar, İslami köktendinciliğe sebep olan farklı nedenleri gerçekten derinlemesine incelemek istiyorlarsa, Türkiye’nin AB’ye tam katılım perspektifini destekleyen Tony Blair’in İngiltere’si ve de Jose Luis Rodriguez Zapatero’nun İspanya’sıyla daha fazla işbirliği yapmalılar.”

/ MADRİD

09.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush'a ilk fren

  Fetih-HAMAS çatışması Batı Şeria’ya sıçradı

  Saddam klibine bir kurban daha

  Kıbrıs’ta gündem Lokmacı köprüsü

  Din adamları görüşmesi iptal edildi

  El Pais: AB’nin Kıbrıs bahanesi utanç verici

  Müzakereler, tam üyelikle bitsin

  İngiltere’de ezan sesleri

  Kimsesizlere kurban eti ikramı

  Rusya’da Müslüman toplum biraraya geldi

  Hekim idamların hızlandırılmasını istedi

  Yüksek Mahkeme Diana dâvâsını inceleyecek

  İsrail’den devasa pilotsuz uçak

  CIA’dan Plame’e kitap izni yok


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004