Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Terim'in gurur günü

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim bugün Gürcistan'la yapılacak dostluk maçıyla birlikte A Milli Takımın başında 55. defa sahaya çıkarak Coşkun Özarı'ya ait 21 yıllık rekoru eline geçirecek.

A Milli Futbol Takımı'nın bugün deplasmanda Gürcistan ile yapacağı özel maç, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim için çok özel bir anlam ifade ediyor. Tiflis'deki maçta ay-yıldızlı ekibin başında 55. kez sahaya çıkacak olan Fatih Terim, Coşkun Özarı'ya ait 21 yıllık (A) Milli Takım'ın başında en çok sahaya çıkan teknik adam rekorunu eline geçirecek. (A) Milli Takım'ın başında ilk sınavını 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da 1-0 yitirilen özel maçta veren Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı 17 Ağustos 2005'te Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel maçtan bu yana çalıştırmaya devam ediyor.

FATİH TERİM İLE 54 MAÇ

(A) Milli Futbol Takımı, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 54 maçta, 27 galibiyet, 15 beraberlik, 12 yenilgi alırken, toplam 80 gol atıp, kalesinde 59 gol gördü. Türk Milli Takımı, Terim'in son döneminde oynadığı 8'i resmi, 12'si özel olmak üzere toplam 20 maçtan 10'unu kazandı, 7'sinde berabere kaldı, 3'ünü ise yitirdi.

ÖZARI'NIN 21 YILLIK REKORU

(A) Milli Futbol Takımı'nın 84 yıllık tarihinde en çok sahaya çıkan teknik direktörü olan Coşkun Özarı, yarın 21 yıllık rekorunu Fatih Terim'e devredecek. Ay-yıldızlı ekibin başında 1972 ile 1986 yılları arasında çeşitli dönemlerde görev yapan Coşkun Özarı yönetimindeki milliler toplam 54 maça çıktı. Özarı'nın başındaki Türk Milli Takımı toplam 14 galibiyet, 16 beraberlik, 24 mağlubiyet alırken, 56 gol atıp, 93 gol yedi.

EN ÇOK GALİBİYET TERİM İLE

Türkiye, tarihindeki en çok galibiyeti, Fatih Terim'in teknik adamlığı döneminde aldı. (A) Milli Futbol Takımı'nın tarihine damga vuran Terim yönetimindeki milliler, 54 maçın 27'sini kazandı. Ay-yıldızlı ekibin başında Dünya üçüncülüğü yaşayan Şenol Güneş ise, 2000-2004 döneminde görev yaparken, 50 maçta 23 galibiyete ulaşmıştı.

''MUHTEŞEM 3'LÜ''

(A) Milli Futbol Takımı'nın başında son dönemde görev yapan 3 Türk teknik adam büyük başarılara imza attı. Türkiye, Fatih Terim döneminde tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerine (EURO 1996) katılırken, Mustafa Denizli döneminde aynı başarıyı (EURO 2000) tekrarladı, üstelik Türkiye bu kez çeyrek final oynama başarısını da gösterdi. Bayrağı Denizli'den devralan Şenol Güneş de, Milli Takımı 48 yıl sonra 2002 Dünya Kupası finallerine taşırken, elde edilen Dünya üçüncülüğü ve Konfederasyon Kupası'ndaki üçüncülük, Türk futbol tarihine altın harflerle geçti.

07.02.2007


 

Gürcistan'la dostluk maçı

A Milli Futbol Takımı, Gürcistan ile bugün Tiflis'te bir hazırlık maçı yapacak. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye'nin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası (C) Grubu'nda, mart ayında Yunanistan ve Norveç ile yapacağı maçlar öncesi Gürcistan ile yapılacak hazırlık maçında oyuncuların son durumunu görecek.

(A) Milli Takım'da sakatlıkları bulunan Serhat Akın, Gökhan Zan ve Emre Belözoğlu kadrodan çıkartılırken, Fenerbahçe'den Can Arat aday kadroya dahil edildi.

MAÇI SHOW TV YAYINLIYOR

Öte yandan, sakatlıkları nedeniyle Yıldıray Baştürk, Hakan Şükür, Nihat Kahveci, Caner Erkin ve Rüştü Reçber de Gürcistan maçının aday kadrosuna çağrılmadı. Tiflis'teki Boris Paichadze Stadı'nda, TSİ 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Letonyalı hakem Roman Lajuks yönetecek. Lajuks'un yardımcılıklarını Sergejs Braga ve Janis Pukijans yapacak. Karşılaşma Show TV'den naklen yayınlanacak.

07.02.2007


 

Mehmet'e büyük onur

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Batı Konferansı'nda "Haftanın Oyuncusu" seçilen Mehmet Okur, Chicago Bulls'a karşı önceki gece alınan 100-95'lik galibiyette takımının en skorer oyuncusu oldu.

NBA'da geçtiğimiz haftanın (27 Ocak - 4 Şubat) oyuncuları açıklandı. Batı Konferansı'nda temsilcimiz Mehmet Okur, Doğu Konferansı'nda ise Dwyane Wade haftanın oyuncusu ödülüne layık görüldü. NBA'da haftanın oyuncusu seçilen ilk Türk oyuncu olan Mehmet Okur, 26 sayı, 11.3 ribaund ve 2.3 asist ortalamaları ile Utah Jazz'ı taşıyan isim oldu. Mehmet Okur Batı Konferansı'nda Houston Rockets'ın yıldızı Tracy McGrady, Sacramento Kings'li Kevin Martin ve NO Hornets'lı Tyson Chandler gibi isimleri de geride bırakmayı başardı.

KENDİ REKORUNU KIRDI

29 Ocak'ta Utah Jazz'ın New Jersey Nets'e Vince Carter'ın son saniye üçlüğü ile 116-115 kaybettiği maçı 18 sayı, 11 ribaund ve 5 asist ile tamamlayan Mehmet Okur, 2 gün sonra Utah Jazz'ın EnergySolutions Arena'da San Antonio Spurs'u 97-93 yendiği mücadeleyi 31 sayı, 11 ribaund, 2 asist ile tamamladı. NBA'daki 5. sezonunu geçiren Mehmet Okur, NBA'nın en iyi galibiyet yüzdesine sahip takımı olan Phoenix Suns'a karşı US Airways Center'da alınan 108-105'lik galibiyette ise 29 sayı, 12 ribaund, 1 top çalma ile mücadele etti. Carlos Boozer'ın yokluğunda takımını taşıyan isim olan Mehmet Okur bu sezon 48 maçta 17.9 sayı, 7.5 ribaund 1.9 asist istatistikleri ile mücadele etti.

HEDEFİM DAHA İYİ OLMAK

Mehmet Okur, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tabii ki büyük bir onur. Çok sevindiğimi söyleyebilirim. Ama inanın bu akşamki maçı kazanmamız bizim için daha önemliydi. Biz takım olarak sadece her maçı teker teker alıp, kazanmayı düşünüyoruz. Bu gece çok iyi bir gecem değildi, ve herkes çok önemli katkı yaptı. Bu da çok önemli bir şey. Çok iyi bir takımımız var diyorduk, kimseyi inandıramıyorduk. Artık bundan sonraki hedefimiz daha da iyi olmak." diye konuştu.

07.02.2007


 

Tümer: Kasıtlı cezalı duruma düşmedim

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Tümer Metin, eşinin doğum günü partisine katılmak için kart görüp cezalı duruma düştüğü yönündeki haberlere sert tepki gösterdi.

Tümer Metin, Sarı lacivertli kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında yer alan İzmir'de oynanan Gençlerbirliği maçı esnasında karısının doğum gününü bir diskotekte kutladığı yönündeki haberlere tepki gösterek, "Neyi, nerede ne zaman yapacağımı çok iyi biliyorum" dedi.

Özellikle bazı gazetelerde yer alan 'Kayseri Erciyesspor maçında karısının doğum gününü kutlamak için kart gördü' şeklindeki haberlere sert tepki gösteren tecrübeli futbolcu, şöyle devam etti:"Bu düşünceyi anlamak mümkün değil. Hangi futbolcu böyle bir şey yapar. Bunu haber olarak gazete sütünlarına taşıyan düşünceye saygı duyamıyorum."

07.02.2007


 

Terim, ALS hastası Sedat ve İsmail'i yalnız bırakmadı

ALS-MNH Derneği'nin, hastalarına destek sağlanması amacıyla düzenlediği geceye, spor ve sanat camiasının ünlü isimleri katıldı.

Bu hastalıkla mücadele eden Sedat Balkanlı'nın Fenerbahçe ve Galatasaray, İsmail Gökçek'in de Trabzonspor forması, derneğe gelir sağlamak amacıyla açık arttırmayla satışa sunuldu.

Hastalıkları sebebiyle konuşma fonksiyonlarını kaybeden Sedat Balkanlı ve İsmail Gökçek, geceyi özel koltuklarından izlerken, bir hayli duygulandıkları gözlendi. Başta Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim olmak üzere, diğer davetliler iki eski futbolcunun yanına giderek onlara moral verdi. Sedat Balkanlı ve İsmail Gökçek'le harf cetveli yardımıyla sohbet ettikten sonra oldukça duygulandığı gözlenen Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Gürcistan maçı için kampta olmalarına rağmen anlamlı bir gecede bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bundan sonra da her türlü katkımız devam edecek. Hepimizin başına her an her şey gelebilir. Kendilerine üzerinde imzalarımız olan milli takım forması hediye ettik. Top ihtiyaçları vardı, onları karşıladık. Türk Milleti'nin bu hasleti çok güzel. Ben, Fiorentina'yı çalıştırırken Sedat'ın ve eşinin beni aramadığı bir tane bile maç yoktu. O zamanlar konuşabiliyordu."

Erol DOYURAN

07.02.2007


 

Acemi Hasan!

Galatasaray provasını perşembe günü yaptığı sahada zeminin dah da buzlanmasına rağmen daha iyi oyun ortaya koydu. Fakat maçı kazanmayı beceremedi. Kayseri'ye karşı Galatasaray 2 kanat oyuncusundan adeta yoksundu. Arda ve Hasan takımlarına hiç katkı sağlayamadılar. Arda bu aralar zaten iyi oynamıyor. Paf takımdan arkadaşı olan Uğur Uçar tarafından çok iyi marke edildi. Ancak Arda'daki bu düşüşün geçici olduğunu ve kendini toparlayacağını düşünüyorum.

Fakat Hasan Şaş'la ilgili böyle bir ümidim yok. Bu oyuncu Galatasaray'daki misyonunu doldurdu. Kayseri maçında hiç bir topu kendi takım arkadaşına vermeyi başaramadı. Hasan ne yapacağını bilemeyen acemi oyunculardan farksızdı. Gerets onu oynatma nedenini, geçen yıl yaptığı katkılara dayandırıyor. Bir anlamda Hasan'a vefalı davranıyor. Ama Hasan, Gerets'in bu vefalı davranışını, her forma verdiğinde sabote etmeye devam ediyor.

Hasan ve Arda'nın dışında Galatasay'lı oyuncular buzlu zemine rağmen son derece iyi mücadele ettiler. Maçı alacak inancı ortaya koydular. Ama bu inanç, forvet Ümit Karan'nın ayaklarında eriyip gitti. G.Saray F.Bahçe'nin puan kaybettiği haftada avantaj yakalamıştı. Bu hafta başa döndü. Lig sonuna kadar bu avantajlı durumlar daha çok el değiştirir. Sonunda az hata yapan da ligi şampiyon bitirir.

[email protected]

Said OKUR

07.02.2007


 

Büyük çekişme

Lig A geçen hafta yine kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Yoğun kar yağışı yüzünden ertelenen Diyarbakırspor-G.Oftaş maçında lider Oftaş güçlü rakibini tek golle geçerek zirvedeki yerini korudu. Ligin flaş takımlarından Kasımpaşa ise sahasında Malatyaspor'a farklı yenilerek Süper Lig yarışında önemli bir darbe aldı. Ekonomik krizle boğuşan Malatyaspor'un bu başarısı ayakta alkışlanacak bir durum. Kocaeli'de hiç tasvip etmediğimiz olaylar oldu. Samsunspor'un 4-3'lük galibiyetiyle sonuçlanan maç sonrası taraftarların taşkınlıklarını güvenlik güçlükleri zorlukla önleyebildi. Orduspor ise gerçek kimliğini göstermekte zorlanıyor. Evinde İstanbul B.Bld'sine yenilerek zor bir döneme girdi. Ankara'da şov yapan Uşakspor, Türk Telekom'u 3-0 yenerek sürpriz yaptı.

İzmir derbisi 2-2 sonuçlandı.Altay ve Karşıyaka puanları paylaştı. Elazığspor teklemeye devam ediyor . Sahasında 90+1'de attıkları golle beraberliği kurtaran Gakgoşlar, bu hafta Samsun'a gidecekler. 2.lig A kategorisinde iki haftayı galibiyetle kapatan Malatyaspor zirve yarışında dikkatleri üzerine çekiyor. İki maçta 9 gol atan sarı-kırmızılı ekip ligde ağırlığını hissettirmeye başladı..

Ancak kulüpte başgösteren ekonomik kriz hala devam ediyor. Buna çare olarak kulübün Malatya Belediyesi Esenlik şirketine devredilmesinden yanayım. En azından maddi anlamda sıkıntı çekmekten kurtulurlar.

[email protected]

07.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004