Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301 makyajla düzelmez

Başbakan Erdoğan’ın ikinci kez öneri beklediğini açıkladığı meslek odaları, sendika ve işveren örgüt temsilcilerinin bir bölümünün anlaşmaya vardıkları 301 değişikliği, “Türklüğü alenen aşağılama” ifadesi yerine, eski 159. madde metninde kullanılan “tahkir ve tezyif” ifadesini öneriyor ve 3 yıllık hapis cezasını 2 yıla indiriyor. Öneri bu haliyle, eski TCK’daki 159’un hafifletilmiş şekli olarak değerlendiriliyor.


Adalet mülkün temeli

Cumhuriyet, demokrasi ve laiklik kadar önemli olan bir kavramın hukuk devleti olduğunu belirten Erdoğan, “Cumhuriyeti de, demokrasiyi de, laikliği de

ODTÜ’lü öğretim elemanları: 301 kaldırılsın

ODTÜ’de görevli bir grup öğretim üyesi yayınladıkları deklarasyonla, “tek işlevi içimizde ‘düşmanlar’ oluşturmak olan” 301. maddenin tümüyle kaldırılm


  Dink hâlâ yargılanıyor

Uğradığı silâhlı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink, “Türklüğü tahkir ve tezyif etmek” suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırılarak cezasının ertelenmesi yönündeki kararın Yargıtay tarafından usul eksiklikleri sebebiyle bozulmasının ardından, yargılanmaya devam ediyor.


  Enkazdan 3 ceset daha çıkarıldı

Diyarbakır’da yıkım kararı verilerek boşaltıldıktan sonra çöken binanın enkazından 3 ceset daha çıkarıldı. Enkaz altından toplam 5 kişinin cesedi çıkarıldı, bir kişi de sağ olarak kurtarıldı.


  Kamu yararı bu işin neresinde?

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Ali Olgun, Başbakanlık genelgesiyle lağvedilen Ulusal Deprem Konseyi’nin dağıtılmasının kamu yararıyla bağdaşır hiçbir yanı olmadığını bildirdi.


  Yağışlar yetmedi

Son dönemdeki yağışlara rağmen Denizli, Aydın ve Muğla’daki barajlar ile göletlerde, henüz geçen yılın su seviyelerine ulaşılamadığı bildirildi.


  Şu anda kuraklık yok

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, kuraklık anlamında 1 Ekim 2006-1 Şubat 2007 tarihleri arasında geçen yıla oranla yüzde 8’lik yağış azlığı bulunduğunu belirterek, ‘’Ama şu anda kuraklıktan bahsetmek doğru değil’’ dedi.


  12 bin camide din görevlisi yok

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Bilal Eser, özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde bulunan 12 bin camide resmî din görevlisi bulunmadığını, ehil olmayan kişilerin buralarda vatandaşa yalan yanlış bilgiler aktardığını bildirdi.


  Wilson: Türk yetkililerin temasları yararlı

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Washington’da sözde Ermeni soykırımı tasarısının ABD Temsilciler Meclisinde kabul edilmemesine yönelik temaslarını sürdürürken, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Türk yetkililerin bu ziyaretlerinin tasarının geçmemesi için yararlı olduğunu söyledi.


  Rumlara baskı uygulayalım

Hristiyan Birlik Partilerinin Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Dr. Andreas Schockenhoff , "AB olarak ambargonun kalkması için Kıbrıs'a (Rum kesimi) baskı yapmak zorundayız" dedi.


  AB üyeliğimize destek

Almanya’nın başşehri Berlin’de, AB’nin genişlemesini görüşmek üzere toplanan Almanya-İspanya Forumu, Türkiye’nin AB üyeliğine destek verdi.


  Sezer'den kısmen iade

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 5574 sayılı “Türk Petrol Kanunu”nu kısmen TBMM’ye iade etti.


  Dayak iddiası yargıya gidiyor

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul’da, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı bir çocuk yuvasındaki dayak olayını, “son derece üzücü” olarak değerlendirerek, sorumlular hakkında yargıya başvuracaklarını söyledi.


  Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ne yeni başkan

argıtay 1. Ceza Dairesi Başkanlığı’na Cengiz Erdoğan seçildi. Yargıtay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca yapılan seçim sonucunda bu göreve getirildi.


  Cumhurbaşkanlığına ilk aday

Eski milletvekili Ünat Demir, “Cumhurbaşkanı aday adayı olduğunu” söyledi.


  AKP: Teklif eskiye dönüş

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, TCK’nın 301. maddesiyle ilgili sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından yapılan öneriyi “geriye dönüş” olarak değerlendirerek, “Eski 159. maddeden yargılanmayan kimse kalmadı” dedi.


  9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü

Yeşilay Genel Başkanı Mustafa Necati Özfatura, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü’nde, sigaranın insan hayatına mal olan zararlarına dikkati çekti.


  Ders kitapları yönetmeliğine kısmî durdurma

Danıştay 8. Dairesi, “Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapan Yönetmeliğin” bazı hükümlerinin yürütmesini durdurdu.


  Bu kış onlar artık üşümeyecek

Isparta Belediyesi zor şartlar altında olan ailelere yardım elini uzatarak onların da mutlu olmalarını sağladı. Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, AK Masa aracılığı ile ya da bizzat cep telefonu vasıtası ile kendisine ulaşanların kömür ve gıda ihtiyaçlarının giderilmesi talimatını verdi.


  Fulya Balçık Camii hizmete açıldı

Şişli Belediyesi, bakımsızlıktan kullanılamayan Fulya Balçık Camii’ni restore ederek hizmete açtı.


  Sıcaklıklar artıyor, yağışlar azalıyor

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Türkiye’de sıcaklıklar artarken yağışların azaldığını, bunun da ülkeyi daha kurak hale getirdiğini söyledi.


  Boşanma sebepleri mercek altında

Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Türkiye’de yaygın boşanma sebeplerini belirlemek üzere bir araştırma başlattı. ‘Boşanma Nedenleri Araştırması’ kapsamında internet aracılığıyla boşanma dâvâlarına bakan avukatlara yönelik bir anket düzenleniyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004