Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush’un Irak politikası iflas etti

BD Başkanı George W. Bush’un izlediği Irak politikasının iflas ettiğini söyleyen AKP’li Turhan Çömez, Irak’ın, kontrol edilmesi çok zor olan açık bir coğrafya olduğunu, Irak dışından gelen terörist grupların da huzuru bozduklarını dile getirdi. Irak’ta doktor olarak da çalıştığını vurgulayan Çömez, “Kucağımda çok insan öldü” diye konuştu.

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, New York Columbia Üniversitesi’nde Irak, Iraklı Türkmenler’in durumu, Kerkük’te yapılması planlanan referandum ve PKK terörizmiyle ilgili görüşlerini açıklayan bir seminer verdiler. Her ikisi de hekim olan Çömez ve Diren, Türk Çalışmaları Enstitüsü (The Institute of Turkish Studies) ve New York Türkmen Enstitüsü tarafından düzenlenen seminerde, Kuzey Irak’a yapmış oldukları ziyaretlerden edindikleri izlenimleri aktararak, Iraklı Türkmenler konusunda dinleyicileri bilgilendirdiler.

IRAK

Turhan Çömez, Irak’ın diktatör Saddam rejimi altında büyük zulüm gördüğünü, ancak Irak’a her gidişinde gördüğü manzaranın ülkedeki kaosun giderek daha büyüdüğüne işaret ettiğini söyledi.

‘’Irak toprakları şu anda tam bir kaos yaşıyor’’ diye konuşan Çömez, Iraklılar’ın kimilerinin kendisine ‘’Saddam dönemini arar duruma geldik’’ dediklerini, ülkedeki mezhep bölünmesinin son derece tehlikeli bir duruma geldiğini vurguladı.

ABD’nin Irak’a, diktatör Saddam rejiminden halkı kurtarmak, huzur ve demokrasiyi getirmek amacıyla girdiğini hatırlatan Çömez, şu anda Irak’taki duruma bakıldığında ise demokrasinin bu ülkeye ‘’çok ama çok uzak’’ olduğunu, demokrasinin bu ülkeye gelmesinin 10 yıllar sonrasına ertelendiğini bildirdi.

Çömez, bombalar altında yaşayan küçük çocuklara demokrasiyi anlatmanın çok zor olduğunu söyledi. ABD Başkanı George W. Bush’un izlediği Irak politikasının iflas ettiği görüşünü savunan Çömez, Irak’ın, kontrol edilmesi çok zor olan açık bir coğrafya olduğunu, Irak dışından gelen terörist grupların da huzuru bozduklarını dile getirdi.

Irak’ta doktor olarak da çalıştığını vurgulayan Çömez, ‘’Kucağımda çok insan öldü’’ diye konuştu.

Orhan Ziya Diren de konuyla ilgili olarak hem kendisinin hem de partisinin görüşlerini açıklayarak, ABD’nin Irak’a kitle imha silahları bulmaya gittiğini ama bu silahların bulunamadığını belirterek, ABD’nin Irak’a ülkenin yeraltı kaynaklarıyla daha çok ilgilendiği için operasyon düzenlediği görüşünü savundu. Diren, Irak halkının mezhepsel olarak bölündüğünü ve ülkede güven ortamı bulunmadığını vurguladı.

/ NEW YORK

08.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül: ABD bize karşı mahçup

  Bush’un Irak politikası iflas etti

  Irak’ta kan durmuyor: 28 ölü

  ABD çekilmeyi düşünmüyor

  Bakoyanni, söz verdi

  Abbas ve Meşal bir araya geldi

  Filistin için üçlü görüşme

  Yabancı askerler Irak’tan çekilsin

  Bağdat’ta güvenlik tartışması

  Hariri suikasti için uluslar arası mahkeme

  Ateist Çin'de dine yöneliş artıyor

  Alman TV'sinde Cuma yayını


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004