Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tüketicilerden petrol kanununa tepki

Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, Türk Petrol Kanununun geri çekilmesini istediklerini belirterek, ‘’Kanun ile kapitülasyonlar yeniden hortlatılıyor’’ dedi.

Çakar, THD Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, enerji ve petrolün tüm ülkeler ve toplumlar için en stratejik konuların başında geldiğini söyledi. Türkiye ve Türk toplumunun zaten petrol ürünleri ve doğal gaz yönünden dışa bağımlılığın cezasını uzun yıllardın beri acı bir şekilde ödediğini savunan Çakar, yasa ile Türkiye’nin petrol kaynaklarının arama ve işletme hakkının yabancı petrol şirketlerine devredildiğini belirtti.

Petrol Kanunu ile ulusal petrol kaynaklarının üzerinde devlet ve kamunun ağırlığı ve tasarrufunun ortadan kaldırıldığına işaret eden Çakar, ‘’Petrol kaynaklarımızın arama ve işletme hakkının Türk Petrol Kanunu ile yabancı petrol şirketlerine devredilmesi bağımsızlığımızdan vazgeçmek ve intihar demektir’’ dedi.

Çakar, açıklamasına şöyle devam etti: ‘’Türk Petrol Kanunu ile kapitülasyonlar yeniden hortlatılıyor. Bu nedenle petrol arama ve işletme imtiyazı yabancılara verilemez. Bu yasa, Türkiye’nin petrol varlığının savaşsız, silahsız yabancılara teslim edilmesinin adıdır. Bu kanun ile ülkemizin ve halkımızın enerji güvenliği ve çıkarları yabancıların inisiyatifine bırakılmaktadır.

Tüketiciler olarak petrol ve diğer enerji kaynaklarımızın devlet ve kamu eliyle aranmasını ve işletilmesini istiyoruz. Çünkü tüketiciler ve ülkemiz, ancak kamu ve devlet eliyle kendi petrol ve enerji kaynaklarımız işletilirse, ucuz, güvenli ve sürekli enerji tüketebilme olanağına kavuşabilir.’’

/ ANKARA

09.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enflasyon yoksulu güldürmüyor

  Şener: Mortgage faizleri düşürecek

  Tüketicilerden petrol kanununa tepki

  Çiftçinin elektrik borcu yeniden yapılandırılmalı

  Kuveyt Türk’ten esnek vade

  Sanayi üretimi 2006’da yüzde 6 arttı

  ‘’KOBİ’ler memleketimizin can damarı”

  Dünya Bankası 2009’da İstanbul’da toplanacak

  Motorine 3 kuruş zam


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004