Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çiftçinin elektrik borcu yeniden yapılandırılmalı

Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, elektrik borcunu ödeyemeyen çiftçilerin sulama tesislerini kapatmaya başladığını, borçlar yeniden yapılandırılmazsa göç başlayacağını ve sosyal dengenin bozulacağını söyledi.

Sümer, çiftçilerin elektrik borçları yüzünden iflasın eşiğinde olduğunu belirtti. 2002 yılının sonuna kadar elektriğe verilen yüzde 38’lik hazine desteğinin kaldırılmasıyla birlikte çiftçinin elektrik borçlarını ödeyemez duruma düştüğüne dikkati çeken Sümer, şöyle konuştu: ‘’Konuya acil bir çözüm getirilmesi gerekiyor. Besni genelinde 690 sondaj kuyusu ve akarsu üzerine kurulu 64 tane de motopomp tesisi var. İlçemizdeki 300 bin hektarlık alan bu tesisler sayesinde sulanıyor. Bu arazilerde ülkemizin ihtiyacı olan pamuk, mısır, buğday, soya fasulyesi ve ayçiçeği yetiştiriliyor.

Elektrik maliyetlerinin yüksekliğinden dolayı yaklaşık 40 bin vatandaşımızın doğrudan ve dolaylı olarak ekmek yediği bu topraklarda sulu tarım bitmek üzere. Çiftçilerimiz borç batağına saplandı ve tesislerini kapatmaya başladı. Borçlar yeniden yapılandırılmazsa göç başlar ve sosyal denge bozulur.’’

Sümer, sanayicilere uygulanan teşviklerden çiftçilerin de faydalanması gerektiğini belirterek, Türkiye’deki en büyük istihdamın tarım sektöründe olduğunu, sanayicilere sağlanan yüzde 50 oranındaki elektrik indiriminden çiftçilerin de yararlanması gerektiğini söyledi.

/ BESNİ

09.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enflasyon yoksulu güldürmüyor

  Şener: Mortgage faizleri düşürecek

  Tüketicilerden petrol kanununa tepki

  Çiftçinin elektrik borcu yeniden yapılandırılmalı

  Kuveyt Türk’ten esnek vade

  Sanayi üretimi 2006’da yüzde 6 arttı

  ‘’KOBİ’ler memleketimizin can damarı”

  Dünya Bankası 2009’da İstanbul’da toplanacak

  Motorine 3 kuruş zam


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004