Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Şeyhülmuharririn”i andık

Edebiyat yazarı ve gazeteci Şeyhülmuharririn Ahmet Kabaklı, vefatının 6. yıldönümünde anıldı. Türk Edebiyatı Vakfında düzenlenen “Bir Kültür Adamı Olarak Ahmet Kabaklı” konulu panelde konuşan şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler, “Milletler kahramanları ile yaşarlar. Bizim kültür kahramanlarımızın başında Ahmet Kabaklı geliyor. Ahmet Kabaklı milletimize ruh veren, yürekli, vatanperver bir kahramandır” dedi.

Bakiler, Kabaklı’nın bir fikir adamı olduğunu ifade ederek, “Onun savunduğu fikirler, milletimiz ayakta kaldığı sürece nesilden nesile ulaşacaktır” dedi.

Panele, Kabaklı’nın yeğenleri Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı ve Türk Halk Müziği San’atçısı Esat Kabaklı’nın yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

“Kalemini milletine adamıştı”

Elazığ Valisi Muammer Muşmal ve Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, gazeteci-yazar Ahmet Kabaklı’nın vefatının 6. yılı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Vali Muammer Muşmal, yayımladığı mesajında, zengin bir Türk kültürüne sahip, kalemini ve fikrini vatan millet hayrına kullanan, eserleriyle Türk milletinin, özellikle gençlerin kalbinde yer etmiş, Elazığ’ın yetiştirdiği büyük üstat olan Ahmet Kabaklı’yı 6 yıl önce bugün ebediyete uğurladıklarını hatırlattı. Kabaklı’nın, ömrünü ülkesine hizmetle geçirdiğini, Türkiye’ye, Türk milletine ve Türkçe’ye aşık bir insan olduğunu anlatan Muşmal, “O, Cumhuriyetimize, millî kültür ve değerlerimize gönülden bağlı, Türk dilinin, kültür ve san’atının, kısacası bizi biz yapan değerlerin korunması için hayatının her döneminde inançla, kararlılıkla kendisi ve milleti adına mücadele etmiştir. Şeyh’ül Muharririn (yazarların şeyhi) Ahmet Kabaklı, bedenen aramızdan ayrılmış olmasına rağmen ardında bıraktığı ciltler dolusu eserleriyle bugün de Türk milletine ve Türk gençliğine ışık tutmaktadır. Türk milletine ve tarihimize mal olmuş Ahmet Kabaklı’nın tüm Elazığlılar’ın ve Türk dünyasının gönlünde sonsuza kadar yaşayacağına inanıyor, kendisini rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

“Düşünceleriyle hep yaşayacak”

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz ise, merhum Kabaklı’nın nesiller boyu etkileri devam edecek bir insan olduğunu; düşünceleri, ilkeleri ve idealleriyle hep yaşayacağını kaydetti. Kabaklı Hoca’nın yerinin asla doldurulamayacağını söyleyen Rektör Muz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Merhum Kabaklı Hoca, Elazığ’ımızın yetiştirdiği kıymetli bir fikir adamı, şair ve yazardır. Bugün onun eksikliğini elbette ki derinden hissediyoruz. Kabaklı Hoca’nın yerini doldurmak mümkün değildir. Nesiller boyu etkileri devam edecek bir büyük insan olan Kabaklı Hoca, düşünceleriyle, ilkeleriyle ve hedefleriyle hep yaşayacaktır; çünkü Ahmet Kabaklı Hoca, Türk dünyasını aydınlatan bir ışık, düşünce dünyamıza yön veren bir rehber, Türk edebiyatını zenginleştiren bir cevher, Türk milleti için ise dirliğimiz ve birliğimiz için çaba sarfeden bir düşünce adamıydı. Bu düşüncelerle merhum Kabaklı Hoca’yı vefatının 6. yıldönümünde saygıyla, sevgiyle, minnetle ve rahmetle anıyoruz.”

09.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Şeyhülmuharririn”i andık

  Safranbolu’nun tarihî dokusuna 3.5 milyon YTL

  Mevlânâ Müzesi 2 YTL oluyor

  Yeşilay “Beyaz Ölüm”e dikkati çekiyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004