Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ Müzesi 2 YTL oluyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen, “Mevlânâ Müzesi’nin giriş ücreti Mart ayından itibaren 2 YTL olacak” dedi.

İsen, Konya’daki Mevlânâ Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Abbas Güçlü ile Genç Bakış programına katıldı.

2007’nin, Mevlânâ’nın 800. doğum yıl dönümü sebebiyle Mevlânâ Yılı olarak kutlanması konusunda UNESCO’nun bir tavsiye kararı aldığını belirten İsen, ayrıca yine UNESCO’nun geçen yıl dünya kültür mirası listesinde sema ve Mevlevî kültürünü, listenin yayınlandığı derginin ilk sırasına taşıdığını anlattı.

Dünyanın Türkiye’den en fazla talep ettiği, gösteri yapılması istenen 2 değerin sema ve mehter olduğunu vurgulayan İsen, şunları kaydetti:

“Keşke böyle orijinal başka değerlerimiz olsa da onları da insanlığın ortak kültürüne sunsak. Çünkü adeta bir köy haline gelen dünyada, kendi değerlerimizi sunabildiğimiz ölçüde, kendimizi o kadar başarıyla ifade edebiliyoruz.”

Programda izleyicilerden gelen bazı soruları da cevaplayan İsen, Mevlânâ Müzesi’ne giriş ücretlerinin düşürülüp düşürülmeyeceğiyle ilgili bir soruya, “Daha fazla kişinin müzeyi ziyaret edebilmesi için 2007 yılına özel bir çalışma yapılabilir. Halen 5 YTL olan Mevlânâ Müzesi’nin giriş ücreti Mart ayından itibaren 2 YTL olacak”cevabını verdi.

09.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Şeyhülmuharririn”i andık

  Safranbolu’nun tarihî dokusuna 3.5 milyon YTL

  Mevlânâ Müzesi 2 YTL oluyor

  Yeşilay “Beyaz Ölüm”e dikkati çekiyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004