Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

UEFA'da fener gecesi

Avrupa Kupalarında hasret sona eriyor. Kupa mücadelesi UEFA maçlarıyla başlıyor. Temsilcimiz F.Bahçe bugün Hollanda'nın AZ Alkmaar takımını ağırlayacak. Şükrü Saraçoğlu Stadında saat 20.00'de başlayacak maçı İspanyol Gonzales yönetecek. Kanal D karşılaşmayı naklen yayınlayacak.

Avrupa kupalarına verilen uzun bir aradan sonra, kupa heyecanı UEFA Kupası maçlarıyla yeniden start alıyor.Z UEFA Kupası'nda son 16 takımı belirleyecek mücadelelerin ilk maçları bugün ve 15 Şubat perşembe, rövanş karşılaşmaları ise 22 Şubat perşembe günü yapılacak. Türkiye'nin Avrupa kupalarındaki tek temsilcisi Fenerbahçe, grubundan başarıyla çıkmasının ardından ilk eleme turunda Hollanda'nın güçlü takımlarından AZ Alkmaar ile bugün Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda saat 20.00'de karşılaşacak. İspanyol hakem Eduardo Iturralde Gonzales'in yöneteceği karşılaşma Kanal D tarafından naklen yayınlanacak.

AVRUPA'DA BAŞARISIZ

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 129. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 128 maçta, 40 galibiyet, 18 beraberlik ve 70 yenilgi aldı. 128 maçta rakip filelere toplam 147 gol atan sarı-lacivertliler, kendi kalesinde 222 gole engel olamadı. Sarı-lacivertli ekip yarınki mücadeleyle AZ Alkmaar ile ilk karşılaşmasına çıkacak.

HEDEF UEFA

KUPASINI ALMAK

Fenerbahçe, bu sezon çıktığı 10 Avrupa Kupası maçının sadece 3'ünde rakiplerine yenildi. Avrupa kupalarındaki 10 maçın 5'ini kazanan sarı-lacivertliler 2 beraberlik, 3 de mağlubiyet aldı. Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turundan itibaren Avrupa kupası macerasına başlayan, 3. ön eleme turunda elenerek yoluna UEFA'da devam eden Fenerbahçe, hedefini UEFA'da önemli bir başarı elde etmek yönünde belirledi.

GRUBUNA 3. TAMAMLADI

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turunda Faroe Adaları'nın B36 Torshavn takımını geçen sarı-lacivertliler, 3. Ön Eleme turunda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımı karşısında takılarak ''Devler Ligi''ne veda etti. UEFA'da ilk turda Danimarka'nın FC Randers ekibiyle eşleşen Fenerbahçe, iki maçta da rakibini yenerek 2. tura kaldı. İkinci turda İngiltere'nin Newcastle United, İspanya'nın Celta Vigo, İtalya'nın Palermo ve Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımlarıyla birlikte yer aldığı H Grubu'nu, 3. sırada tamamlayarak bir üst tura yükseldi ve 3. turda Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar ile eşleşti. İki sezon önce (2004-2005) UEFA'da 3. turda İspanyol Real Zaragoza ile eşleşen Fenerbahçe, ilk maçta İstanbul'da 1-0 yenildiği rakibine, deplasmanda da 2-1 mağlup olarak kupadan elenmişti.

14.02.2007


 

Gol umudu Tuncay

F.Bahçe, bugünkü AZ Alkmaar maçında Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncusu Tuncay'a güveniyor. Sarı-lacivertli formayla Avrupa'da 11 golü bulunan Tuncay, bu sezon 5 gol attı. Sarı-lacivertlilerin Avrupa kupalarında güvendiği diğer isim bu sezon 3 golü bulunan Appiah.

UEFA Kupası 3. tur ilk maçında karşılaşacağı Hollanda'nın AZ Alkmaar takımına karşı önemli bir sınav verecek Fenerbahçe'nin, zorlu mücadelede en önemli kozlarından birisi futbolcusu Tuncay Şanlı olacak. Sarı-lacivertliler, kendi sahasında rövanş için avantaj sağlamak istediği ilk maçta, Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncusu Tuncay'a güveniyor. Sarı-lacivertli formayla Avrupa'da toplamda 11 golü bulunan Tuncay, bu sezon 5 gol attı. Tuncay, takımının bu sezon Avrupa kupası maçlarında karşılaştığı 7 takımın 4'üne gol atma başarısı gösterdi. Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turunda Faroe Adaları'nın B36 Torshavn takımı karşısındaki iki maçta da gol atan sarı-lacivertli futbolcu, UEFA Kupası 1. tur mücadelesinin rövanşında Danimarka'nın FC Randers takımına, 2. turda H Grubu'ndaki maçlarda İtalya'nın Palermo takımına ve Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımına karşı 1'er gol attı.

APPİAH DA GİZLİ GOLCÜ

Sarı-lacivertlilerin Tuncay'dan sonra, Avrupa kupalarında gol yollarında güvendiği isim bu sezon 3 golü bulunan Appiah. Ganalı futbolcu, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında B36 Torshavn'a, 3. Ön Eleme Turu rövanşında Dinamo Kiev'e ve UEFA Kupası H Grubu'nda Palermo'ya 1'er gol attı. Forvet oyuncuları Kezman ve Semih'in kart cezaları nedeniyle forma giyemeyeceği karşılaşmada, sarı-lacivertlilerin tek forveti olacak Deivid'in bu sezon Avrupa kupası maçlarında sadece 1 golü bulunuyor. UEFA'da H Grubu'ndaki maçlarda ilk 11'de forma şansı bulamayan Deivid, ilk 11'de yer aldığı UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Randers filelerini bir kez sarsmıştı.

TARAFTARIYLA BULUŞUYOR

Seyircisiz oynama ve saha kapatma cezaları nedeniyle son 3 maçında Kadıköy'de seyircisinden uzak kalan Fenerbahçe, AZ Alkmaar karşılaşmasıyla iki ay sonra taraftarıyla buluşacak. Seyircisi önünde son maçını 13 Aralık 2006 tarihinde UEFA Kupasında Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımına karşı yapan ve aldığı 2-2'lik beraberlikle tur atlayan Fenerbahçe, bugünkü maçta da rövanş için avantajlı bir skor elde etmenin yanında sevindirmek istiyor.

14.02.2007


 

Canaydın'dan Ulusoy tepkisi

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Fenerbahçe Kulübü'nün UEFA Kupası'ndaki AZ Alkmaar maçını izlemeye gideceğini söyleyen Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'a karşı yayınladığı bildiriyi, üzücü bulduğunu söyledi.

Fenerbahçe Kulübü tarafından Haluk Ulusoy'un AZ Alkmaar maçına gelmemesinin daha uygun olacağı yönünde yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine Canaydın, ''Futbol Federasyonu Başkanı, Türkiye'de futbolun başındaki insandır. Bu gelişmeye yorum yapmıyorum. Felsefeme çok aykırı olduğu için cevap vermeyeceğim. Federasyon başkanı gitmek istediği her maça gider. Önceden haber verme ihtiyacı da yoktur. Protokol tribünü Türkiye'de devletin kontrolündedir. Böyle bir bildiriyle federasyon başkanının muhatap olması üzücü. Türkiye'de futbolun başındaki insan bir kulübün Avrupa kupası maçına gidemiyorsa üzücü olur'' dedi.

14.02.2007


 

Beşiktaş'a ağır fatura

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, eski teknik direktör Del Bosque ve yardımcıları için siyahbeyazlıların toplam 6 milyon 706 bin 430 Avro ödemesine karar verdi.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS), eski teknik direktör Vicente Del Bosque ve yardımcıları için siyah-beyazlıların toplam 6 milyon 706 bin 430 avro ödemesine karar verdiği bildirildi. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi: ''Eski teknik direktörümüz Vicente Del Bosque ve yardımcıları Antonio Grande Cerejio, Francisco Javierh Minano Espin ve Francisco Jimenez Martin ile şirketimiz arasındaki ihtilaflara bakan Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) bünyesinde oluşturulan heyet, Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş'nin anılan kişilere toplam 6.706.430 avro ödenmesine karar vermiştir. Şirketimiz anılan karara karşı yasal yollara başvurma hususunda inceleme ve girişimlerde bulunacaktır.''

14.02.2007


 

Ricardinho: Artık Beşiktaş'ta taşlar yerine oturdu

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Ricardinho, ligin ilk yarısında yeni oluşan bir ekip olarak istedikleri performansı sahaya yansıtamadıklarını ancak ikinci yarıda çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladıklarını söyledi.

Takımın ikinci yarıda çok koştuğunu ve iyi mücadele ettiğinin belirtilmesi ve bu değişimin nedenlerinin sorulması üzerine de Brezilyalı futbolcu, ''Baştan beri koşuyorduk, ama şimdi doğru yerlere koşmaya başladık. İkinci yarıda yavaş yavaş taşlar yerine oturdu ve şu an problemimiz yok'' diye cevap verdi.

Ricardinho, ligdeki hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirterek, ''Önümüzde daha çok maç var. Şu anda ligdeki pozisyonlara göre konuşmak erken. Hedefimiz şampiyonluk, ama maçlarımızı adım adım düşünüyoruz. Önümüzde uzun bir lig var'' diye konuştu. Ligin ilk yarısında çok fazla forma şansı bulmadığının hatırlatılması üzerine Ricardinho, ''Buraya alışmam tabii ki biraz süre aldı. Yeni bir ülkeye ve futbol stiline alışmam için bir süre gerekti. Bunun dışında bir problem yoktu'' dedi.

Futbol karakterinin daha çok hücuma dönük olduğunu ifade eden tecrübeli Brezilyalı futbolcu, ''Benim futbol karakterim hücuma dönük, ama bu demek değil ki defans yapmıyorum. Ben her zaman böyleydim. Daha çok atak bölgesinde görev aldım.''

Şu ana kadar ligde kendisini en şaşırtan şeyin ne olduğu sorusuna Ricardinho, ''Gaziantepspor maçındaki saha koşulları benim için değişikti. Bu saha koşullarında futbol oynamak benim için çok zordu. Teknik bir ekip iyi bir sahada daha iyi oynar. Futbolcular iyi sahalarda oynamaktan zevk alır'' şeklinde cevap verdi.

14.02.2007


 

4-0'a rağmen kötü

G.Saray, Vestel Manisa'yı 4 golle yendi. Ancak ben bu maçtan kesinlikle keyif almadım. Göze hoşgelen akıcı bir futbol yoktu sahada. Peki 4-0'lık skor nasıl gelmişti? Bunda Ersun Yanal'ın takımının defans anlayışında inanılmaz yanlışlıklar vardı. Ersun Yanal, Beşiktaş'tan iki maçta yediği 7 golde hiç ders çıkarmamış olacak ki, takımını aynı oyun anlayışıyla oynatmaya devam ediyor. G.Saray'ın attığı ilk gol duran bir yan toptan geldi. Bu golün kopyasını Beşiktaş maçında Nobre atmıştı. Bu da aynı zaafın sürdüğünü gösteriyor. Ümit Karan'ın attığı diğer 3 gol, Vestel Manisa defansının hatalarına çarpıcı örneklerdi.

Özellikle defansın sol tarafı çok boşaltılıyor. Oradan hiç bir kademe anlayışıyla karşılaşmadan Ümit üç gol attı. Bir o kadar da kaçırdı. Ümit, kaleci Fevzi'nin burnunun dibine kadar girip Allah ne verdiyse toplara vurdu. 4. golden sonra Fevzi bıyık altından gülmekten kendini alamadı. Bu adeta, teknik adamın sistemini bir protesto ifadesiydi. Akademik teknik direktör Ersun Yanal aynı sistemde israrcı olursa, bu tip neticelerle daha çok karşılaşır.

G.Saray'da iyi olan oyuncular, defansın göbeğinde Song- Tomas hatasız, ortada Okan, İnamoto disiplinli, ileride Ümit arzu ve isteğiyle göze batan oyunculardı. Forvette alternatif oyuncu Hasan Kabze çok silikti. Arda'nın formsuzluğu, Sabri'nin hakemle didişmesi sürüyor. Güzel olan tek şey F.Bahçe ile puan farkının 4'e düşmesi oldu. G.Saray şampiyonluk için iddiasını sonuna dek sürdürmek istiyorsa, oyun kalitesini biraz daha yükseltmesi gerekir. Bu maç ve neticeden sonra, Ersun Yanal ile ilgili G.Saray'ın başına gelecek dedikoduları da sona ermiş oldu.

[email protected]

Said OKUR

14.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004