Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Darbecilere protesto

28 Şubat’ın onuncu yılı dolayısıyla Beyazıt'ta oturma eylemi yapan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mensupları, darbecileri protesto ettiler. “Bütün dünya darbecilerin yanında olsa biz mazlumların yanında olmaya, gerçekleri haykırmaya ve zulme dur demeye devam edeceğiz” diyen katılımcılar, başörtüsü yasağı ve diğer mağduriyetlere son verilmesi çağrısı yaptılar.


Brifinglerde el pençe divan durdular

28 Şubat’ta ordunun açıkça bir muhtıra vermediğini, ama brifinglerle gücünü ortaya koyduğunu belirten Ferhat Kentel, 28 Şubat’ın sonuç olarak darbe öz

Millî iradeyi yaşatmalıyız

CNN Türk'te hmet Hakan Coşkun’un sunduğu ve ‘Tarafsız Bölge’ programına katılan gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular, milletin hür iradesinin Mecl


  Gerçek gündem insan hakları

İHD, 2006 Türkiye insan hakları ihlâlleri bilançosunu açıkladı. İHD Başkanı Yusuf Alataş, hak ihlâlleri bilançosunun, Türkiye’de insan haklarıyla ilgili ciddî bir geriye gidiş olduğunu ve Türkiye’nin gerçek gündeminin insan hakları problemi olduğunu gösterdiğini söyledi.


  Dayatmalar demokrasiye zarar verdi

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, 28 Şubat gibi dayatmaların Türk demokrasisine zarar verdiğini söyledi.


  Aksu: 28 Şubat'ın bedeli ağır oldu

Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, 28 Şubat sürecinin 10. yılı münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Siyasî, ekonomik ve sosyal hayatı felç eden, sürecin Türkiye’ye bedeli çok ağır oldu” dedi.


  28 Şubat utancı bitsin

Eğitim-Bir-Sen’nden 28 Şubat süreci ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Türkiye’nin bu utanç verici mirastan kurtulması, milletle kavgaya tutuşmuş olanların geride bıraktıkları tahribatı bir an önce onarmaları gerektiği belirtildi


  Ağar: Süleymaniye'nin meseleleri Ankara'da çözülür

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ‘’Diyarbakır’ın, Bitlis’in meseleleri Erbil’de ve Süleymaniye’de çözülmez. Erbil’in, Süleymaniye’nin meseleleri Ankara’da çözülür’’ dedi.


  Hukukçular okullardaki şiddet olaylarından endişeli

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ankara Barosu arasında ilköğretim okullarında ‘’Şiddetin önlenmesi için çocuk hakları konusunda bilinç oluşturulması’’ projesi başlatıldı.


  Müzakerelere devam

Avrupa Birliği-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye kanadı eş başkanı Şemsi Bayraktar, sosyal kesimlerin temsilcileri olan komisyonun AB’nin 8 başlıkta müzakereleri durdurulması kararına rağmen çalışmalara ara vermediğini belirterek, “Biz yola devam ediyoruz” dedi.


  Müstehcen dergiye beraat

Eşcinsel dergisi Kaos-GL’nin sahibi ve sorumlu müdürü Umut Güner, dergide müstehcen yazı ve resimlere yer verdiği iddiasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti.


  Demokrasinin utanç tarihi

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, “28 Şubat 1997 tarihinin demokrasiye vurulmuş bir darbe olarak Türkiye’nin utanç tarihi” olduğunu belirtti.


  Küresel ısınmaya küresel eylem

Küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla bugün yerel saat farkı gözetilmeksizin, 19.55-20.00 saatleri arasında dünyanın dört bir yanında enerji kaynakları kapatılacak.


  Dersimiz su tasarrufu

Konya Büyükşehir Belediyesi son dönemde ortaya çıkan kuraklık tehlikesine karşı, su tasarrufunu özendirmek için okullarda çalışma başlatıyor. Okullarda ‘su timi’ adı altında oluşturulacak öğrenci grubu, gerek okulda, gerekse dışarda su tasarrufuna dikkati çeken programlar yapacak.


  Doğu'da kar bekleniyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 25 dereceyle Erzurum’da yaşandı.


  Antalya'da sağanak yağış

Antalya’da etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Antalya’da önceki gece geç saatlerde başlayan yağmur, sabah saatlerinde etkisini artırdı.


  Seçmen listeleri için son gün

TC kimlik numarası esasına göre hazırlanan yeni sistem uyarınca, bilgilerin güncellenmesi amacıyla muhtarlıklarda askıya çıkarılan seçmen listeleri bugün saat 17.00’de askıdan indirilecek.


  Ankara’da İmam Hatip Lisesine kalite ödülü

Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi, son 3 yıllık verileriyle Ankara’nın en kaliteli okulu seçildi.


  Basında akreditasyon ayrımına son verilsin

Antalya’da Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliği ve Konrad Adanauer Stiftung’ın katkılarıyla düzenlenen 39. Meslek İçi Eğitim Semineri sonuç bildirgesinde, basın kuruluşlarına uygulanan akreditasyon ayrımı gibi onur kırıcı yöntemlere son verilmesi istendi.


  Afetlere hazırlık hamlesi

Erzurum Valiliği tarafından hazırlığına başlanan ‘’Coğrafi Bilgi Sistemi’’ ile olası afetlerden, yatırıma kadar birçok alanda güncel bilgi akışının sağlanması planlanıyor.


  İHH’den, Filistinli kadınlara kurs

İnsani Yardım Vakfı (İHH), Filistin’de eşlerini kaybetmiş dul kadınlara yönelik “Meslek Edindirme Kursu” başlattı. Filistin topraklarında yer alan Gazze’de açılan kurs, Filistinli dul kadınlara deterjan üretimi ve biçki-dikiş üzerine eğitim veriyor.


  “Yolun yarısı” geride kaldı

Uzmanlar, hayat kalitesinin artmasına paralel orta yaş sınırının 60’a yaklaştığını ifade ediyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004